Sporten in een rolstoel bij Badminton Club Epe

Sporten in een rolstoel bij Badminton Club Epe

Op 19 september heeft Badmintonclub Epe (BC Epe) een start gemaakt met het trainen van mensen met een beperking. In samenwerking met de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe en de gemeente Epe is de clinic georganiseerd.

Marcel Smouter, voormalig Europees kampioen parabadminton en bondscoach van Brazilië, biedt deze mooie sport aan voor mensen in de gemeente Epe. Zijn doel is duidelijk; minimaal één keer per week, met een vaste groep op een vaste dag, badmintonnen. In Epe is dit mogelijk bij de lokale badminton club, BC Epe.

Op deze eerste dag hebben 11 mensen gereageerd op de uitnodiging om te komen sporten. De jongste deelnemer was 7 jaar en heel enthousiast om te ontdekken hoe je in een rolstoel kunt sporten. Maar ook enkele volwassenen hebben geoefend om in de rolstoel te badmintonnen.Daarnaast waren er deelnemers met een beenprothese en anderen met een verstandelijke beperking.

Het was bijzonder om te zien hoe men kon genieten en ontdekken welke mogelijkheden ze hebben om met verve een shuttle te slaan. En dat onder de bezielende leiding van Marcel.

Marcel is elke woensdagavond vanaf 20.15 uur beschikbaar in de PWA-hal in Epe om mensen met een beperking het plezier van badminton te laten ervaren. Onder het motto “Je kunt veel als je het wilt” laat hij zien wat de mogelijkheden zijn om maximaal te genieten van sport.

Als je belangstelling hebt om mee te doen, ben je altijd welkom op woensdagavond vanaf 20.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van Uniek Sporten

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet