Twee bijeenkomsten voor mantelzorgers in Grote Kerk Epe

Twee bijeenkomsten voor mantelzorgers in Grote Kerk Epe

Als we denken aan verlies en rouw, dan koppelen we dat al snel aan het overlijden van iemand. Voor mantelzorgers is dat beeld vaak anders. Je partner, ouder of kind is in leven en toch ervaar je verlies en/of gevoelens van rouw. “Het Geheugensteunpunt Epe organiseert i.s.m. Steunpunt Mantelzorg op 28 en 29 juni daarom bijeenkomsten waar rouw en verlies in combinatie met mantelzorg centraal staat. Het doel hiervan? Samenkomen, in gesprek gaan over dit thema en inventariseren welke vragen er leven”, aldus Janine Verduijn van Het Geheugensteunpunt Epe.

Mantelzorgers zijn zich vaak niet bewust van het feit dat zowel zijzelf als de partner middenin een rouwproces zijn beland vanaf het moment van de diagnose. Gerrita Reumer, coördinator van het Steunpunt Mantelzorg, vervolgt: “Als je bewust bent dat je in een rouwproces zit, is het makkelijker jezelf te begrijpen en er met je naasten over te praten. Omgaan met je verlies en verdriet hoef je niet alleen te doen.”

‘Waar rouw jij om?’
Op dinsdag 28 juni en woensdag 29 juni bezoeken de aanwezigen de tentoonstelling ‘Waar rouw jij om?’ in de Grote Kerk in Epe. “23 Kunstenaars uit Epe en omgeving laten daar werken zien die ze rondom dit thema hebben gemaakt.” De Epese keramiste Ria Pastoor is initiatiefnemer van deze tentoonstelling. “In een korte toelichting zal ze het verhaal achter deze tentoonstelling vertellen. Daarna worden de werken bekeken en worden ervaringen gedeeld. “Wat herken je? Ben jij je bewust van het rouwproces waar je in bent beland?

Speciaal voor mantelzorgers
Op dinsdag 28 juni vindt de bijeenkomst plaats van 10.00 tot 11.00 uur. Deze ochtend is bestemd voor alle mantelzorgers uit Epe. Op woensdag 29 juni houdt het Geheugensteunpunt van 19.00 tot 20.00 uur nogmaals een dergelijke bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie. “In juli vindt er nog een verdiepingsbijeenkomst plaats waarbij samen dieper op het thema rouw en verlies wordt ingegaan.”

Wil jij je aanmelden voor één van de bijeenkomsten? Dat kan via emailadres steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of via telefoonnummer 0578-676767. “Bij aanmelding vernemen we wel graag even naar welke bijeenkomst jouw voorkeur uitgaat”, besluit Gerrita Reumer.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet