Voorstelling ‘Roos Radeloos’ uitgevoerd bij RSG NO-Veluwe

Voorstelling ‘Roos Radeloos’ uitgevoerd bij RSG NO-Veluwe

De theatervoorstelling ‘Roos Radeloos’ wordt maandag 17 en woensdag 19 februari 2020 opgevoerd voor brugklassers van de RSG NO-Veluwe in Epe. Met deze bijzondere voorstelling wordt er aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers.

Roos Radeloos is een indrukwekkende theatervoorstelling over een 14-jarige jonge mantelzorger. Theatermakers Fulco de Deken en Evi Zaalberg maakten hiervoor gebruik van de ervaringen en verhalen van jonge mantelzorgers.
Een op de vier jongeren in Nederland is zo’n jonge mantelzorger. Het zijn thuiswonende kinderen die samenwonen met een gezinslid met een chronische ziekte, verstandelijke of lichamelijke beperking, een verslaving of psychische problemen.
In de gemeente Epe alleen al zijn er meer dan 2.000 jonge mantelzorgers. Ook op de RSG zitten er dus kinderen zoals Roos. En net als Roos vragen ze niet altijd even gemakkelijk om hulp. Ook worden ze niet altijd (h)erkend als jonge mantelzorger. Mantelzorger zijn, kan best zwaar zijn. De voorstelling Roos Radeloos laat treffend zien waar jonge mantelzorgers zoal tegenaan lopen.

Gastles
Aansluitend aan de theatervoorstelling wordt er een gastles gegeven waarin leerlingen over deze onderwerpen in gesprek gaan. Voor nazorg kunnen jongeren terecht bij medewerkers van de RSG en bij de cliëntondersteuner mantelzorg van Koppel-Swoe.

Steunpunt Mantelzorg
Het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe is er voor alle mantelzorgers binnen de gemeente Epe. Eén van de doelen van het Steunpunt Mantelzorg is om meer (h)erkenning te creëren voor jonge mantelzorgers. Daarnaast biedt het steunpunt allerlei leuke activiteiten voor deze doelgroep en geeft men informatie, advies en ondersteuning.

Wil je meer weten over mantelzorg? Dat is te vinden op de website https://koppelswoe.nl/jonge-mantelzorgers  Ook kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen met Koppel-Swoe op telefoonnummer 0578-676767.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet