Vrijwilligers Jos en Koen over Juridisch Advies

Vrijwilligers Jos en Koen over Juridisch Advies

In de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen vrijwilligers van Koppel-Swoe over de activiteit waar ze zich mee bezighouden. Dit keer hebben Jos Zwienenberg en Koen Horstman het over Juridisch Advies.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
“Mijn naam is Koen Horstman. Ik ben partner bij ECHT advocatuur. Als advocaat behandel ik voornamelijk zaken die met arbeidsrecht en ondernemingsrecht te maken hebben. Ook burengeschillen komen vaak op mijn bordje terecht. Ik heb diverse hobby’s. Naast mijn lidmaatschap van de Rotary Club Epe en De Ronde Tafel Epe, voetbal ik in het vierde elftal van VV Oene.”

“Mijn naam is Jos Zwienenberg. Ik ga na de zomer van start als lector aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Ik ga lesgeven  aan de bacheloropleiding Internationaal Human Resource Management. Verder ben ik lid van de Raad van Toezicht van de Scholengroep GelderVeste. Eén van mijn hobby’s? Ik ben liefhebber van klassiek tekenen. Daarvoor volg ik zelfs een cursus bij de Vrije Academie in Nunspeet.”

Wat is Juridisch Advies eigenlijk?
“Juridisch Advies is een initiatief van Koppel-Swoe waarbij inwoners van de gemeente Epe wekelijks vragen kunnen stellen op juridisch en sociaal rechtelijk gebied. Dat kunnen vragen zijn over een burengeschil, een omgevingsvergunning of over arbeidsrecht. Ook familiaire zaken en een probleem met een werkgever of met je huurbaas kunnen aan bod komen. Verder helpen we bij het nakijken van contracten. Met onze praktische huis-, tuin- en keukenadviezen willen we mensen écht op weg helpen.”

Wat is er leuk aan het vrijwilligerswerk bij Juridisch Advies?
“Het is altijd weer mooi om dingen voor anderen te kunnen doen. Het is dankbaar werk om mee te helpen om een eventueel probleem te ontrafelen. Als vrijwilliger kennis delen met anderen en meedenken over een eventuele oplossing is zeer waardevol. Belangrijk om toe te voegen: de hulp die de vrijwilligers van het Juridisch Advies bieden, is gratis.”

Wie kan er gebruikmaken van Juridisch Advies?
“Alle inwoners van de gemeente Epe zijn van harte welkom tijdens onze spreekuren in Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen (eerste dinsdag van de maand van 15.00 tot 16.00 uur), Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe (tweede en vierde maandag in de maand van 19.30tot 20.30 uur) en de Burgerenk aan de Klimtuin 46 in Epe (derde vrijdag van de maand van 9.30 tot 10.30 uur).”

Waarom doen jullie dit vrijwilligerswerk?
“Voor veel mensen is het best een drempel om hulp te vragen bij Juridisch Advies, zo horen we wel eens terug. Maar wanneer ze hulp vragen en onze tips krijgen, dan reageert men altijd positief. Dat maakt onze werkzaamheden uiteindelijk dubbel zo waardevol. Naast de waardering is er bovenal dankbaarheid dat wij meegeholpen hebben om iemand naar de juiste oplossing te navigeren.”

Waarom zouden jullie anderen aanraden om vrijwilliger te worden bij Koppel-Swoe?
“Vrijwilligerswerk is uitdagend en leerzaam. Daarbij is het mooi om iets terug te doen voor de samenleving. Bij Koppel-Swoe zijn er heel veel uiteenlopende taken op te pakken als vrijwilliger.”

 

Meer informatie?

In de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen vrijwilligers van Koppel-Swoe over de activiteit waar ze zich mee bezighouden. Dit keer hebben Jos Zwienenberg en Koen Horstman het over Juridisch Advies.

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 14 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet