Workshop ‘Natuurlijk, een netwerk’ voor mantelzorgers

Workshop ‘Natuurlijk, een netwerk’ voor mantelzorgers

De steunpunten mantelzorg van de gemeentes Epe, Hattem en Heerde organiseren, in samenwerking met MantelzorgNL, voor mantelzorgers een workshop in twee dagdelen met de titel ‘Natuurlijk, een Netwerk’. Alle mantelzorgers worden van harte uitgenodigd om aan deze workshop deel te nemen.

Tijdens deze workshop gaat een ervaren trainer van MantelzorgNL met jou, als mantelzorger, in gesprek over de mogelijkheden om een sociaal netwerk rondom je zorgvrager te vormen, te versterken en te vergroten.

Aspecten die hierbij aan de orde komen zijn de drempels die jij als mantelzorger ervaart om hulp in te roepen van het sociale netwerk, een methodiek om deze vraagverlegenheid te overwinnen en het uitwisselen van voorbeelden en praktijkervaringen. Na deze workshop ben jij bekend met begrippen als draagkracht en draaglast, vraagverlegenheid en sociaal netwerk. Ook ben jij beter in staat om derden om structurele hulp te vragen.

De workshop wordt gehouden op dinsdag 29 september en dinsdag 13 oktober van 9.30 tot 12.00 uur in de Heerd, van Meurslaan 3 in Heerde. Tussendoor word je voorzien van een kopje koffie of thee. Je kunt je tot 21 september aanmelden voor deze workshop die voor jou kosteloos is. Aanmelden kan bij g.reumer@koppelswoe.nl

Meld je tijdig aan, want er kunnen maar maximaal 15 mantelzorgers aan de workshop deelnemen.

Dit vind je misschien ook interessant!

Vrijwilligersraad Koppel-Swoe

Zonder de inzet van onze vrijwilligers zijn we als Koppel-Swoe nergens. We zien de inzet van actieve inwoners terug bij bijna alle diensten en het is echt...
Meer lezen?
© 2020 Media Magneet