Zomerschool voor kinderen (4-12 jaar) uit de gemeente Epe en Heerde

Zomerschool voor kinderen (4-12 jaar) uit de gemeente Epe en Heerde

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent voor kinderen 6 weken geen school. Voor veel kinderen is dat waarschijnlijk lekker uitslapen, doen waar je zin in hebt, beetje chillen. Maar tegelijk betekent zomervakantie ook dat er minder contact is met vriend(inn)en en dat de lesstof van school wat verder wegzakt. Vooral voor kinderen die minder dan vier jaar in Nederland zijn, spreken thuis vaak hun eigen moedertaal. Daarom is er de Zomerschool 2020, georganiseerd door de gemeente Epe en Heerde.

De uitvoering van de drie wekelijkse zomerschool en activiteitenprogramma wordt opgepakt vanuit Koppel-Swoe en CJG Heerde. Om achterstand te voorkomen, zijn er tijdens de zomerschool activiteiten waarin naast plezier, de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt.

Wat is de Zomerschool?

De zomerschool is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (leeftijd basisonderwijs), die maximaal vier jaar in Nederland zijn. In een periode van drie weken, werken zij gedurende drie ochtenden spelenderwijs aan taal (praten, lezen, schrijven en begrijpen) en dit jaar ook rekenen. Daarnaast zijn er gedurende twee middagen per week activiteiten, waarbij aandacht is voor cultuur, gezonde leefstijl, techniek, creativiteit, theater, dans en zijn er bijvoorbeeld veel sport en spel activiteiten. Aan de middagactiviteiten nemen ook kinderen deel, die niet het taalprogramma volgen, maar wel in aanmerking komen voor de middagactiviteiten. Dit zijn kinderen die bijvoorbeeld om financiële redenen niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Waarom Zomerschool 2020?

Het belangrijkste doel van de zomerschool is voorkomen dat leerlingen in de loop van de zomervakantie achteruitgaan in taal- en rekenniveau. Meestal kunnen deze kinderen goed meekomen in het normale onderwijsprogramma. De ervaring leert ook dat tijdens deze vakantieperiode de Nederlandse taal minder wordt gesproken en dat het kind bij aanvang van het nieuwe schooljaar moeite heeft om deze weer vlot op te pakken. De gemeenten Epe en Heerde bieden om deze reden tijdens de Zomerschool Epe-Heerde een taalprogramma aan. Met leuke, gevarieerde maar ook leerzame activiteiten wordt het spreken van de Nederlandse taal onderhouden. Zo blijft de stap naar het nieuwe schooljaar zo klein mogelijk.

Daarnaast zijn de middagactiviteiten van de zomerschool ook gericht op kinderen die niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

De zomerschool vindt plaats in week 32, 33 en 34 in Vaassen en is voor kinderen uit de gemeente Epe en Heerde. Bij de middagactiviteiten kunnen de kinderen uit de gemeente Epe aansluiten.

Om het aanmeldingsformulier te ontvangen en voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Marleen Witteveen, e-mail: m.witteveen@heerde.nl

Larisa Brinkhoff, e-mail: l.brinkhoff@koppelswoe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet