Aan het woord: de Handwerkclub Vaassen

Aan het woord: de Handwerkclub Vaassen

In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we relaties van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview dat we hadden met de dames van de Handwerkclub in Vaassen.

De Handwerkclub, wat is dat eigenlijk?

“De Handwerkclub uit Vaassen is een groep dames die al meer dan 60 jaar bestaat. Samen maken we  diverse handwerkproducten. Breien, haken, borduren, naaien, we beheersen allerlei disciplines. We maken bijvoorbeeld sokken, schilderijtjes, tafelkleden, schorten, lappendekens, pannenlappen, handschoenen, babykleertjes of kerstballen van haakwerk. Het is altijd weer anders.”

“Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur komen we samen in de achterste ruimte van ‘t Kerkje (van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Vaassen) aan de Deventerstraat 36 in Vaassen.  We worden ondersteund door diverse ‘thuiswerkers’ die niet iedere twee weken naar Vaassen komen. Sommigen zijn goed met de naaimachine, anderen zijn thuis aan het borduren. In totaal zijn er wel dertig vrijwilligers actief voor deze Handwerkclub. De spullen die we maken, verkopen we op diverse markten in de buurt. De uiteindelijke opbrengst gaat naar Koppel-Swoe. Zodat de senioren samen uitjes kunnen doen of allerlei andere activiteiten kunnen ondernemen.”

Waarom bent u vrijwilliger geworden bij de Handwerkclub?

“Het is altijd zeer fijn om samen te komen. We delen van alles met elkaar. Er wordt veel gelachen en er vloeit af en toe een traan. Je kan best zeggen dat we vriendinnen zijn. We werken steeds aan nieuwe spullen om onze te verkopen voorraad aan te vullen. Ook werken we aan bepaalde opdrachten op maat. We vinden het erg belangrijk om dit vrijwilligerswerk te doen voor de oudere medemens. Maar bovenal is het zeer gezellig. We hebben écht een klik en we kletsen er wat af!”

Wat is er zo positief aan dit initiatief van Koppel-Swoe?

“Koppel-Swoe laat, mede door deze Handwerkclub, zien hoe belangrijk de oudere doelgroep nog altijd voor hen is. Wij hebben elkaars gezelligheid, maken samen spullen die we kunnen verkopen en het geld gaat naar Koppel-Swoe. Daar helpen we graag aan mee. Dit is vrijwilligerswerk met een extra tintje.”

Waarom zou u anderen aanraden om ook vrijwilliger te worden bij deze handwerkclub?

“Het is bovenal echt fijn om eens in de veertien dagen samen te komen. Sommige dames zijn alleenstaand, daar geldt dit natuurlijk helemaal voor. Maar natuurlijk laten wij ook zien dat we van nut zijn door anderen. We verkopen onze producten op diverse markten (Oldebroek, Wapenveld, Welsum) in de buurt en zijn jaarlijks te vinden op het Koefeest in Oene en op de boekenmarkt Vaasaqua in Vaassen. Dit zijn allemaal erg gezellige bijeenkomsten. En dat we door de verkoop van spullen ook geld binnenhalen voor Koppel-Swoe is extra mooi.”

Voorjaarsmarkt in De Wieken

De Handwerkclub van Koppel-Swoe houdt dinsdag 16 april een grote voorjaarsmarkt in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. Daar worden hun zelfgemaakte producten verkocht. De dames zijn daar van 9.30 tot 16.30 uur te vinden. Vorig jaar haalde men ruim 300 euro op voor de seniorenactiviteiten van Koppel-Swoe. In het najaar wordt er ook altijd zo’n markt in de Wieken gehouden.

Lijkt het u ook leuk om aan te haken bij de Handwerkclub in Vaassen? Neem dan contact op met mevrouw Anna Berkhoff uit Vaassen (tel.: 0578-57 68 25) of met mevrouw Toos Langenberg uit Emst (tel.: 0578-66 15 93). Heeft u zelf misschien nog handwerkmaterialen die u niet meer gebruikt? Deze dames van de Handwerkclub van Koppel-Swoe kunnen het altijd zeer goed gebruiken en maken hier graag iets moois van.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet