De Nationale Sportweek 2019 van de gemeente Epe is geopend

De Nationale Sportweek 2019 van de gemeente Epe is geopend

27 september 2019

Ook dit jaar is de Nationale Sportweek in de gemeente Epe geopend met de Sprenge Trail te Vaassen. Dit jaar konden alle kinderen van de basisscholen in Vaassen deelnemen. Wethouder Scholten en Visser schoten samen in totaal 170 kinderen en 60 ouders weg op de afstanden 500m, 1000m en 3000m. Een mooie start van een week vol sporten en bewegen.

Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek, van 20 tot en met 29 september, is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. Tijdens deze editie staat het thema ‘Sport doet iets met je’ centraal De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Maar dat sport ook iets met je doet, was zeker tijdens de opening te merken. Veel kinderen kwamen trots en stralend over de finish tijdens de trail en dat is geheel terecht.

Dat sport iets met je doet kan ook ervaren worden tijdens de Nationale Sportweek. Veel verenigingen en clubs openen hun deuren om kennis te komen maken en samen in beweging te komen. Het overzicht staat in de Nationale Sportweekkrant van Heel Epe Beweegt. Wethouder Scholten nodigde dan ook iedereen uit om gedurende deze week gebruik te maken van het sportaanbod dat er in de gemeente Epe is. Vervolg aan het sporten kan gegeven worden door de net gestarte regeling, zoals wethouder Scholten ook aangeeft, ’Alle kinderen tussen de 5 en 17 jaar kunnen een subsidie van 100 euro krijgen als ze lid zijn van een vereniging. We willen iedereen stimuleren om te gaan bewegen’, aldus wethouder Scholten.

Sprenge trail
Onder de 170 kinderen en 60 ouders deed ook wethouder Visser mee. De trail is een mooie uitdaging om in beweging te komen en gaat het ook om meedoen. Voor alle kinderen op de verschillende afstanden was er dan ook een medaille. Deelnemers die enthousiast zijn geworden voor het hardlopen, kunnen terecht bij vereniging AV Cialfo.

Deze tweede editie van de Sprenge trail was groter opgezet en konden alle kinderen van de basisscholen uit Vaassen deelnemen. In de prachtige tuin van kasteel Cannenburch zijn alle kinderen in het namiddag zonnetje over de finish gekomen en is de Nationale Sportweek geopend.

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet