Overzicht Kinderen

Meivakantie 2024: activiteiten voor kinderen en jongeren

Ook in de meivakantie van 2024 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten hoef je je niet aan te melden. Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud voor deze vakantie. Maak gebruik van de filters per doelgroep of dorp. Of download de flyer voor de activiteiten voor de jeugd.

Overzicht activiteiten meivakantie 2024

Jongerenavonden (12-23 jaar) in Epe, Emst en Vaassen:

Deze avonden zijn er om even tot rust te komen en je vrienden te ontmoeten. Je kan er gezellig een spelletje doen, tafeltennissen, gamen en chillen. Ook is er altijd ruimte voor een praatje met de jongerenwerkers.

 • Epe – De Vegtelarij – open op afspraak
 • Emst – de Hezebrink – maandag 19.00-22.00 uur en woensdag van 19.00-21.00 uur
 • Vaassen – Balai Pusat – maandag 19.00-22.00 uur en woensdag van 19.00-22.00 uur
 • Vaassen – Triton – open op afspraak

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Klik op de oranje titel voor meer informatie.

Vrijdag 26 april 2024 – Zaalvoetbal De Wieken in Vaassen – 12 t/m 21 jaar

Kom gezellig een vriendschappelijk potje zaalvoetbal spelen. Maandelijks, elke laatste vrijdag van de maand. T/m juni 2024. Je mag alleen of met een groepje komen. Voor alle jongeren uit de gemeente Epe! Vrijdag 26 april spelen we van 20.00 – 22.00 uur zaalvoetbal bij De Wieken in Vaassen. Stuur een DM via Insta naar jongerenwerk_koppel_swoe.

Maandag 29 april 2024 – Sport en Spel Festival in Vaassen – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het Sport en Spel Festival georganiseerd door de buurtsportcoaches in samenwerking met CVO Vaassen en Regio’72. Sporten zoals, streethockey, boogschieten, leuke spellen. Voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op maandag 29 april 2024 van 13.00 – 14.30 uur bij CVO & Regio ’72 in Vaassen. Inschrijven is niet nodig!

Maandag 29 april 2024 – Darttoernooi in Emst – jongeren vanaf 12 jaar

Tijdens de jongerenavond op 29 april 2024 gaan we een darttoernooi organiseren. Voor jongeren vanaf 12 jaar. Op de maandag avond van 19:00 uur tot 22:00 uur. Dit doen we in het jeugdhonk in De Hezebrink in Emst. Zin om mee te doen? meld je nu aan via instagram @jongerenwerk_koppel-swoe. Of stuur een whats-app naar het nummer 06-81364455

Dinsdag 30 april 2024 – Sport en Spel Bloemfontein in Vaassen – 6 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens deze Sport en Spel-middag georganiseerd door Huis van de Buurt Bloemfontein samen met buurtsportcoaches Amy en Vincent. Sporten zoals tennis, streethockey, boogschieten, leuke spellen. Voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn welkom op dinsdag 30 april 2024 van 14.00 – 15.00 uur bij Huis van de Buurt Bloemfontein.

Vragen over de activiteit(en) bij de Bloemfontein neem contact op met Alette Wagenaar: a.wagenaar@koppelswoe.nl of loop even binnen bij Huis van de Buurt Bloemfontein (De Wetstraat 12c). Inschrijven is niet nodig!

Woensdag 1 mei – Sport en Spel Festival in Oene – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het Sport en Spel Festival georganiseerd door de buurtsportcoaches in samenwerking met VV Oene. Sporten zoals  streethockey, boogschieten, leuke spellen. Voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op woensdag 1 mei 2024 van 13.00 – 14.30 uur op het sportveld bij VV Oene! Inschrijven is niet nodig!

Woensdag 1 mei 2024 – Lasergamen Vegtelarij in Epe – 4 t/m 12 jaar

Kom jij op 1 mei 2024  van 14.00 – 15.30 uur spelen in onze zelfgebouwde lasergame arena? We hebben het Huis van de Buurt omgetoverd tot een leuk speelveld vol met obstakels om je achter te verschuilen en verstoppen. We spelen verschillende rondes met lasergame spellen waarin we vooral heel veel lol zullen hebben. Kom jij ook?

De lasergame middag is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en er is plek voor 20 kinderen. Bij meer dan 20 aanmeldingen zetten we je op de wachtlijst en gaan we kijken of we een tweede ronde kunnen organiseren. Aanmelden kan bij: Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via k.dewilde@koppelswoe.nl of 06- 38 76 40 33.

Woensdag 1 mei 2024 – Jongerenavond tent Loeffpark in Epe – 12 t/m 23 jaar

Op woensdagavond 1 mei 2024 organiseert het jongerenwerk van Koppel-Swoe een jongerenavond in de tent bij Loefpark! Dit is voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar uit de gemeente Epe. Vanaf 19.00 uur zijn de jongeren welkom om spelletjes te doen en te kletsen met jongerenwerkers.

Donderdag 2 mei 2024 – Lasergamen Triton in Vaassen – 4  t/m 12 jaar 

Kom jij op 2 mei 2024 van 14.00 – 15.30 uur spelen in onze zelfgebouwde lasergame arena? We hebben het Huis van de Buurt omgetoverd tot een leuk speelveld vol met obstakels om je achter te verschuilen en verstoppen. We spelen verschillende rondes met lasergame spellen waarin we vooral heel veel lol zullen hebben. Kom jij ook?

De lasergame middag is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en er is plek voor 20 kinderen. Bij meer dan 20 aanmeldingen zetten we je op de wachtlijst en gaan we kijken of we een tweede ronde kunnen organiseren. Aanmelden kan bij: Marlina Blokland, sociaal werker bij Koppel-Swoe, via m.blokland@koppelswoe.nl of 06-28 78 70 49

Maandag 6 mei 2024 – Sport en Spel Festival in Emst – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het Sport en Spel Festival georganiseerd door de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe in samenwerking met SVA Emst. Verschillende sporten, zoals jumpingfit en leuke spellen. Voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op maandag 6 mei 2024 van 13.00 – 14.30 uur op het veld achter De Hezebrink in Emst.  Inschrijven is niet nodig!

Woensdag 8 mei – Sport en Spel Festival in Epe – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het Sport en Spel Festival georganiseerd door de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe. Verschillende sporten en leuke spellen. Voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op woensdag 8 mei 2024 van 13.00 – 14.30 uur bij Huis van de Buurt Burgerenk.  Inschrijven is niet nodig!

 

Programma ‘Week van het Geld’ 2024

Van 11-15 maart 2024 is het weer de landelijke ‘Week van het Geld’. Een week waarin we aandacht besteden aan geld. Het thema voor kinderen en jongeren is dit jaar ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. Hoe kunnen kinderen en jongeren een ware ‘baas’ worden over hun eigen financiën. Zeker met alle (online) verleidingen is te veel uitgeven zó gebeurd. Naast dat de scholen er aandacht voor hebben door bijvoorbeeld geldlessen, komt het ook aan de orde bij de kinder -en jongerenactiviteiten van Koppel-Swoe. Het bespreken van geldzaken is tevens een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Mede daarom besteden we ook in de Huizen van de Buurt aandacht aan het thema (omgaan met-) geld bij bijvoorbeeld de Buurtkoffie.

Wij geloven namelijk dat geldzaken, financiële problemen en de gevolgen van financiële problemen bespreekbaar moeten zijn én op tijd besproken moeten worden. Het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen, want geldzorgen hebben invloed op je gezondheid. Praten, maar ook kennis en informatie over geld delen.

Kennis en informatie over geld delen

Daarom besteden we tijdens de ‘Week van het Geld’ op verschillende manieren aandacht aan (omgaan met) geld door erover te praten, maar ook na te denken over geld(zorgen) en geven informatie over verschillende diensten en regelingen die je kunnen helpen. Het is belangrijk dat inwoners van de gemeente Epe weten dat die diensten en regelingen er zijn. En dat je er gratis gebruik van kunt maken. Je vindt onderaan dit artikel een overzicht van alle activiteiten in onze Huizen van de Buurt.

Pubers & Poen

In 2022 hebben we tijdens de ‘Week van het Geld‘ een inspirerende lezing met Eef van Opdorp georganiseerd. Eef is financieel coach en bekend van het tv-programma ‘Uitstel van executie’. De lezing met de titel ‘Pubers & Poen’ was voor ouders en verzorgers en ging over: zakgeld, kleedgeld, online gokken, de logica van het puberbrein, grenzen stellen en veranderingen als je kind achttien wordt. Je kunt de video aanvragen door op de button hieronder te klikken. Dan sturen wij deze per email naar je op.

Activiteiten ‘Week van het Geld’

Maandag 11 maart 2024

Dinsdag 12 maart 2024

Woensdag 13 maart 2024

Donderdag 14 maart 2024

Vrijdag 15 maart 2024

Meer informatie

Heb je vragen over het programma? Of wil je iets meer weten over een activiteit? Bel ons dan op 0578-67 67 67 of mail naar info@koppelswoe.nl

[INGEVULD] Vacature: leden Raad van Toezicht

Vanwege uiteenlopende redenen (verstrijken termijn en terugtreden) zijn wij als Raad van Toezicht van de Stichting Koppel-Swoe op zoek naar twee nieuwe leden:

 • Een lid met financiële en IT kennis
 • Een lid met kennis en ervaring in het sociale domein bij voorkeur zorg en/of welzijn.

Organisatie & Context

Koppel-Swoe maakt meedoen mogelijk!

Koppel-Swoe is de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 90 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar.

Wij geloven dat iedereen ertoe doet, kan meedoen en kan bijdragen. Alle verschillen mogen er zijn en iedereen mag zichzelf zijn. Wij geloven in een liefdevolle opvang waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, met aandacht voor ieder kind. Wij pakken vragen van inwoners op. Voor ons is geen vraag teveel. Dagelijks werken we aan onze missie en visie gedreven vanuit een aantal kernwaarden die we als Koppel-Swoe vasthouden; toegankelijk voor een ieder en voor elkaar, pro-actief, flexibel en vriendelijk.

We zien veel nieuwe ontwikkelingen in de samenleving en in onze sector. Dat heeft invloed op ons werk. Vroegtijdige signalering, aandacht voor preventie, samen en verbinden zijn nu al woorden die een rode draad in ons werk vormen. Wij verwachten dat kinderopvang en welzijnswerk in de gemeente Epe nog belangrijker zal worden.

Welzijn

Koppel-Swoe werkt gebiedsgericht en is actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. Gebiedsgericht werken gaat uit van een wijze van werken waarbij de behoefte van de inwoners centraal staat. De inwoners worden gestimuleerd en ondersteund om eigen initiatieven te ontplooien. Inwoners, organisaties en lokale overheid in een gebied werken intensief samen, waardoor maatwerk ontstaat. Zo blijft de gemeente Epe een fijne en veilige plek om te wonen en te leven. Binnen gebiedsgericht werken zijn onze speerpunten: Huis van de Buurt, armoede en schulden, eenzaamheid en gezonde leefstijl.

De diensten en activiteiten van Koppel-Swoe zijn gericht op alle inwoners van de gemeente Epe van 0-100+ jaar. Wij signaleren dat een aantal specifieke (doel)groepen extra aandacht van ons vraagt. Soms zijn er voor hen belemmeringen om mee te doen aan de samenleving. Waar nodig ondersteunen wij inwoners. De komende jaren zetten wij extra in op: jeugd, ouderen, mantelzorgers en nieuwkomers.

Kinderopvang

Bij ons staat het kind centraal. Wij sluiten aan bij de eigenheid van de kinderen en bij de fase waarin zij zich bevinden. Onze kinderopvang staat voor een goede start, voor een vertrouwde basis en een veilige plek waar kinderen kunnen groeien. Wij gaan ervan uit dat ieder kind op zijn of haar eigen manier de drang heeft om zich te ontwikkelen. Onze kinderopvang kenmerkt zich door het continu bieden van een goede pedagogische kwaliteit. Wij blijven in ontwikkeling en groeien in professionaliteit en kwaliteit.

De Functie

De Raad van Toezicht ziet, vanuit haar rol als toezichthouder toe, op besluiten die de directeur/bestuurder neemt over:

 1. De implementatie van de missie, visie, (meerjaren)strategie en meerjarenraming
 2. Het jaarplan en de jaarlijkse exploitatiebegroting (financieel, maatschappelijk en operationeel)
 3. Het jaarverslag en de jaarrekening
 4. Het beleid van de organisatie over de relatie met belanghebbenden waaronder de vrijwilligers.

De Raad van Toezicht bespreekt met de directeur/bestuurder minstens één keer per jaar de relevante strategische ontwikkelingen en implicaties voor de meerjaren-strategie en de daarbij behorende raming.

De Raad van Toezicht ziet tevens toe op een op de stichting toegesneden intern risicobeheersing- en controlesysteem en op de goede werking daarvan.

In de visie en het huishoudelijk reglement van de Raad van Toezicht zijn verder de volgende functies van intern toezicht benoemd:

 • Het bestuur met raad ter zijde staan door te klankborden, te sparren en suggesties te doen als klankbord
 • Zorgen voor een adequate personele invulling van het bestuur van Koppel-Swoe als werkgever
 • Het eigen netwerk waar zinvol en in overleg met de bestuurder voor Koppel-Swoe inzetten
 • Zorgen voor een adequate inrichting en een adequaat functioneren van de Raad van Toezicht zelf
 • Verantwoording afleggen in het openbare jaarverslag van de stichting over de inrichting en het functioneren van de Raad van Toezicht

Algemeen kwaliteitsprofiel voor de Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is een collegiaal team dat in alle wezenlijke onderdelen van haar werk in gezamenlijkheid acteert. Essentieel hierbij is dat het gaat om eenheid in verscheidenheid. Een goede balans en menging van diverse individuele perspectieven en ervaring verruimen het inzicht, de toegevoegde waarde en het oordeelsvermogen van de Raad als team.

Daarnaast is het van belang dat elke individuele toezichthouder zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor het eigen functioneren, bereid is zich kwetsbaar op te stellen en zich te blijven ontwikkelen. Het zijn van een teamspeler is dan ook een belangrijk vereiste.

Van leden wordt affiniteit met de branche welzijn en kinderopvang verwacht, evenals het hebben van een pro-actief kritische houding en het beschikken over een relevant netwerk in de (lokale) samenleving. Verder geldt voor de Raad van Toezicht: ontwikkelen van een werkwijze die aansluit bij de governance-eisen voor interne toezichthouders conform de twee Governancecodes Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en Kinderopvang. De leden van de Raad onderschrijven de uitgangspunten en werkwijze van de Raad van Toezicht.

Specifiek Profiel 1

Een lid met financiële en IT kennis, die relevant is voor de toekomst van Koppel-Swoe:

 • Op strategisch niveau: betekenis onderkennen van financiële cijfers voor de continuïteit en mogelijkheden van de organisatie.
 • Adviserende rol over integratie van (bestaande) software in de bedrijfsvoering, samenwerkingsrelaties met IT partners, IT risicomanagement (waaronder wet- regelgeving m.b.t. security en privacy) zodat Koppel-SwoeS qua informatiesystemen gereed is voor de toekomst. Denk aan business intelligence, IT dashboards, datawarehouses etc.
 • Eisen van ‘good governance’ op financieel en IT gebied: ‘in control’, omgaan met accountant et cetera.
 • Ervaring met meer zakelijk ondernemen (kan, maar hoeft geen commerciële onderneming te zijn).

Specifiek Profiel 2

Een lid met kennis en ervaring in het sociale domein bij voorkeur zorg en/of welzijn:

 • Kennis en visie op (lange termijn) maatschappelijke ontwikkelingen in de werkvelden zorg, welzijn en/of kinderopvang.
 • Ervaring met samenwerkingsverbanden in het sociale domein.
 • Bij voorkeur met een gedragswetenschappelijke, medische, zorg of welzijn achtergrond.
 • Bij voorkeur ervaring in het inbrengen van klantperspectief.

Voor beide profielen is het hebben van een netwerk in de lokale gemeenschap wenselijk. Ervaring als lid Raad van Toezicht niet noodzakelijk. Wenselijk is een achtergrond vanuit opleiding en/of werk op HBO/WO-niveau.

Actuele ontwikkelingen

De eisen aan Raden van Toezicht nemen toe. De afhankelijkheid van de informatie die het bestuur verschaft neemt af. Dit uit zich onder meer in:

 • Actief acteren richting het bestuur, zonder de rol van toezichthouder te verlaten.
 • Aandacht voor de inbreng van en verantwoording aan stakeholders, zeker bij maatschappelijke ondernemingen zoals Koppel-Swoe.
 • Zichtbaar zijn: richting medewerkers, vrijwilligers en externe partijen.

Agenda bestuur en Raad van Toezicht komende jaren

Realisatie van de gewenste situatie zoals omschreven in het strategisch plan van Koppel-Swoe met missie, visie, kernwaarden en speerpunten, waaronder het volgende:

 • Pro-actief inspelen op landelijke en regionale ontwikkelingen in het sociaal domein met aandacht voor samenwerkingsverbanden. Positiebepaling op de veranderende markt voor welzijn en kinderopvang.
 • Bevorderen transparantie en anticiperen op eventuele wijzigingen in de financiering: sturen op resultaten en prijs-kwaliteit-verhouding.
 • Doorontwikkelen en verder vormgeven van het maatschappelijk ondernemerschap met aandacht voor klant- en resultaatgerichtheid.
 • Goed werkgeverschap zoals het bieden van marktconforme arbeidsvoorwaarden en ontwikkeling van medewerkers en vrijwilligers.
 • Versterken van klantenbinding door in te spelen op nieuwe vragen vanuit de samenleving en dienstverlening daarop aan te passen.

Onbezoldigde functie

Lid zijn van de Raad van Toezicht betreft een onbezoldigde functie. Wel is budget beschikbaar voor deskundigheidsbevordering, inwinnen van adviezen en overige relevante zaken.

Meer informatie

Op www.koppelswoe.nl/raad-van-toezicht vind je meer informatie. Nog vragen? Neem dan contact op met Michel Adrichem, voorzitter van de Raad van Toezicht van Koppel-Swoe, bereikbaar via 06-48 17 90 60 of mcnadr@hotmail.nl.

Solliciteren

Je sollicitatie ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 1 maart 2024. Je motivatiebrief en CV kun je uploaden via het formulier onderaan deze pagina.  Na ontvangst van je brief en CV ontvang je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging per email. Check je spam als je deze niet hebt ontvangen.

Nog niet ontvangen? Neem dan contact op met Michel Adrichem via 06-48 17 90 60 of mcnadr@hotmail.nl

In week 12 voeren wij gesprekken.

 

Sollicitatieformulier Raad van Toezicht

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, png, Max. bestandsgrootte: 1 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg, pdf, png, Max. bestandsgrootte: 1 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Koppel-Swoe opent nieuw kindercentrum Droomrijk in Epe

Koppel-Swoe kinderopvang viert feest. Vorige week openden ze hun nieuwe kinderdagopvanglocatie en bso in het dorp Epe genaamd Droomrijk. Om meerdere redenen een passende naam: na maanden verbouwen was het, voor zowel de kinderopvangorganisatie als de kinderen zelf, met recht een droom die uitkwam.

Droomrijk is te vinden aan de Paasvuurweg in Epe. Op deze prachtige nieuwe locatie van Koppel-Swoe kinderopvang werd eind januari dus terecht feest gevierd. Sindsdien zijn daar een kinderopvanggroep voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4 tot 12 jaar geopend.

Openingshandeling met kinderchampagne en tompouce
De bso-kinderen mochten de officiële openingshandeling regelen. Door een feestelijk gordijn van gouden slingers kwamen ze voor het eerst op deze locatie spelen. Hester Rook, één van de leidinggevenden van de diverse kinderopvanglocaties van Koppel-Swoe vertelt over dat mooie moment: “Eenmaal binnen op de buitenschoolse opvang stond er kinderchampagne en een mini tompouce klaar. We hebben samen geproost op de start van deze nieuwe locatie.” Ook de ouders zijn heel enthousiast, vult ze aan. “Er zijn al twee kijkavonden geweest. Ouders reageerden erg positief. Koppel-Swoe is daarom ook ontzettend blij met deze uitbreiding.” Het aantal kinderen waar Koppel-Swoe opvang aan biedt, blijft maar groeien. “Onze locatie Droomrijk kunnen we dus ontzettend goed gebruiken. Het is fijn om nog meer kinderen liefdevol op te mogen vangen, dankzij deze prachtige locatie. De locatie is heel mooi ingericht met rustige, eerlijke materialen. Er zijn fijne slaapkamers voor de kleinste kinderen, er wordt gewerkt met uitdagende speelmaterialen. Droomrijk is warm en huiselijk. Onze groepsruimtes stralen rust uit. Mede door het gebruik van lichte natuurtinten als kleuren.”

En het allerbelangrijkste? Ook de kinderen vinden het geweldig bij Droomrijk. Noralie (7) vertelt er bijvoorbeeld het volgende over: “Ik vind het hier heel erg leuk. Je kan hier spelletjes doen en verven en kleuren en strijkkralen maken. Ik vermaak me wel!” Ties (5) vult haar aan: “Ik vind het hier heel mooi. Het is fijn om bij Droomrijk te zijn. De knikkerbaan vind ik het allerleukste.” De 6-jarige Mees vindt het voetbalveldje heel leuk en Milou van 5 speelt onder andere graag met de kappersset.

Nog meer duurzaamheid door elektrische busjes
Om het allemaal nog feestelijker te maken, werden de kinderen eerst met een prachtige nieuwe, elektrische bus opgehaald van school. Marian Kemper, directeur-bestuurder van Koppel-Swoe vertelt hierover: “Als organisatie voor kinderopvang en welzijnswerk zetten we in op duurzaamheid. Dat is onder meer te zien door de eerlijke, veelal houten materialen die in Droomrijk gebruikt zijn. Maar ook door de twee nieuwe milieuvriendelijke, elektrische busjes waar we mee rondrijden. Geen schadelijke CO2-uitstoot meer.”

Prettige samenwerking met Droomrijk
Marian Kemper van Koppel-Swoe laat verder weten erg blij te zijn met de prettige samenwerking met de verhuurder van dit pand: Sabrina Zwarts-Bol. “Sabrina’s gebouw draagt de naam Droomboom. Daar hebben wij de naam van onze locatie dus een beetje op aangepast. We kunnen het goed vinden met elkaar. Onze visies zijn zeer aanvullend. Uiteindelijk hebben we, met hulp van een binnenhuisarchitecte en diverse andere partijen, een tweetal prachtige ruimtes ingericht in Sabrina’s gebouw.” Op dit moment wordt er achter het pand hard gewerkt aan een prachtige buitenspeelplaats met veel groen en een natuurlijke uitstraling. Marian Kemper tot slot: “Het was hard werken, maar ons team kan nu echt aan de slag met de kinderen. We zijn erg trots op het eindresultaat.”

Rinkse Systma

Voorjaarsvakantie 2024: activiteiten voor kinderen en jongeren

Ook in de voorjaarsvakantie van 2024 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten hoef je je niet aan te melden. Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud voor de voorjaarsvakantie. Maak gebruik van de filters per doelgroep of dorp. Of download hier de flyer voor de activiteiten voor de jeugd.

Overzicht activiteiten voorjaarsvakantie 2024

Jongerenavonden (12-23 jaar) in Emst en Vaassen:

Zin in wat gezelligheid? Kom chillen in één van onze jeugdhonken. Kom alleen of met je vriendengroep. We hebben een PS5, Fifa, pooltafel, dartbord en tafelvoetbal. Eén van de jongerenwerkers is ook aanwezig.

 • Emst – de Hezebrink – woensdag (21 februari 2024) van 19.00-22.00 uur en vrijdag (23 februari 2024) van 19.00-22.00 uur);
 • Vaassen – Balai Pusat – maandag (19 februari) en woensdag (21 februari 2024) .

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Klik op de oranje titel voor meer informatie.

Woensdag 21 februari 2024 – Sport en Spel Festival Emst – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het Sport en Spel festival georganiseerd door de buurtsportcoaches. Diverse sporten, leuke spellen, voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op woensdag 21 februari 2024 van 13.00 – 14.30 uur in de gymzaal van De Hezebrink Emst.

Woensdag 21 februari 2024 – Pannenkoekenfeest in Triton – 4 t/m 12 jaar

Op woensdag 21 februari is er een pannenkoekenfeest in Triton! Kom jij gezellig proeven van onze verse pannenkoeken? Na afloop doen we nog een activiteit met elkaar.

Het pannenkoekenfeest begint om 12:00 uur en is gratis. Je kan je aanmelden bij Marlina Blokland via m.blokland@koppelswoe.nl

 Leuk om te weten: ouders kunnen eventueel deelnemen aan een verzorgde lunch. In een andere ruimte organiseren wij namelijk Samen Lunchen. De lunch kost €3,50. Aanmelden kan via Samen lunchen Triton – Koppel-Swoe (koppelswoe.nl)

Vrijdag 23 februari 2024 – Sport en Spel Festival Oene – 4 t/m 12 jaar

Kom spelen met je vrienden en vriendinnen tijdens het sport en spel festival georganiseerd door de buurtsportcoaches. Diverse sporten, leuke spellen, voor iedereen is er iets mogelijk. Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn welkom op vrijdag 23 februari 2024 van 13.00 – 14.30 uur in de gymzaal van het Kulturhus Oene.

 

[INGEVULD]Vacature Jongerenwerker voor meidenwerk

We zoeken een jongerenwerker met lef en initiatief voor ons nieuw op te starten meidenwerk. Je gaat 10 uur per week op pad om contact te leggen met meiden van 12-23 jaar. Dat doe je op straat, school, in onze Huizen van de Buurt of op andere plekken in de wijk. Je bent een positief voorbeeld, weet hoe je je levenservaring en kennis kunt inzetten met als doel vroegtijdige signalering en een positieve ontwikkeling stimuleren van meiden in de gemeente Epe.

Jij..

– weet:

 •  wat er speelt in de leefwereld van meiden tussen de 12 en de 23 jaar;
 • vanuit je kennis en ervaring een positief voorbeeld te zijn voor andere meiden;
 • wanneer iemand niet lijkt te wachten op contact met jou, hoe je deze afstand met je houding en persoonlijkheid kan overbruggen;
 • je eigen structuur aan te brengen in je werkweek en je taken.

– kunt:

 • makkelijk contact maken met jongeren/meiden in de leeftijd van 12 tot 23 jaar;
 • vanuit dit contact een vertrouwensband opbouwen en voor lange tijd in stand houden;
 • groepen aan je binden.

– gaat:

 • uit jezelf op pad om contact te leggen op straat, op school of op andere plekken in de wijk;
 • het contact met (groepen) meiden op een vanzelfsprekende manier tot stand brengen.

– hebt:

 • aandacht voor thema’s die spelen die de ontwikkeling van meiden negatief beïnvloeden en werkt gericht preventief op groepsniveau of 1 op 1, op een manier die aansluit bij meiden;
 • oog voor groepsdynamiek en kan deze waar nodig bijsturen;
 • een relevante opleiding of bent vierdejaars student.

– kent:

 • de jeugd in de gemeente Epe of wilt deze op een pro-actieve manier leren kennen.

– vindt:

 • 2 avonden werken in de week geen probleem.

Wij bieden jou:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een organisatie die volop in beweging is. Het betreft een functie voor 10 uur per week. In onze organisatie starten we continu nieuwe projecten en diensten op, bij wederzijdse tevredenheid is er de mogelijkheid om je uren uit te breiden;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening, een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget;
 • Werktijden die je in overleg flexibel kunt indelen;
 • Salariëring conform CAO Sociaal Werk.

Over Koppel-Swoe

Koppel-Swoe is de organisatie voor welzijnswerk en kinderopvang in de gemeente Epe. Wij stimuleren het welzijn en de groei van jong tot oud. Dit doen wij vanuit de visie dat iedereen er toe doet, kan meedoen en bijdragen. Alle verschillen mogen er zijn en iedereen mag zichzelf zijn. Wij pakken vragen van inwoners op. Voor ons is geen vraag teveel.

Vragen?

Bel of stuur een app aan Shèdy Abourayan, jongerenwerker, via 06- 36 30 29 92.

Reageren?

Reageren kan tot 5 januari 2023 door een mail en je CV te sturen naar personeelsadministratie@koppelswoe.nl. Of vul hieronder het sollicitatieformulier in. Gesprekken worden gepland in week 2 van 2024

 

© 2024 Media Magneet