Overzicht Epe

Webinar mantelzorg en levenstestament: maandag 19 december 2022

Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe organiseert op maandag 19 december van 19:30 tot 20:30 uur een webinar over mantelzorg en levenstestament. Tijdens deze online bijeenkomst geeft notaris Madeleine Hillen informatie over wat erbij komt kijken als je een levenstestament wilt laten opstellen.

Het laten opstellen van een levenstestament kan veel vragen oproepen. Hoe pak je het opstellen van een testament aan? Hoe doe ik dat als mijn zorgvrager zelf niet bekwaam is om dit te regelen? Wat zijn de kosten? Tijdens de webinar zal notaris Madeleine Hillen ingaan op wat in een levenstestament kan worden geregeld en waarom een levenstestament van belang kan zijn. Ook wordt er stil gestaan bij de vraag wat het als mantelzorger kan betekenen als je deze de taak krijgt van de belangenbehartiger. Er is voldoende ruimte voor vragen.

Na afloop van de webinar weten mantelzorgers onder andere meer over de inhoud van een levenstestament en de meerwaarde hiervan. Ook weten zij meer over wat er van ze verwacht wordt als ze besluiten om op te treden als belangenbehartiger van een partner, ouder of kennis.

Aanmelden voor de webinar kan door een email te sturen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg is het aanspreekpunt voor mantelzorg in de gemeente Epe. Inwoners kunnen hier terecht voor onafhankelijk advies, informatie, ondersteuning en begeleiding. De webinar is een activiteit om de kennis onder mantelzorgers te vergroten.

Steunpunt Mantelzorg organiseert naast deze webinar nog meer activiteiten, ook voor jonge mantelzorgers. Meer informatie over ons aanbod vindt u op www.koppelswoe.nl

Kerstactiviteit voor mantelzorgers

Op vrijdagmiddag 16 december nodigt Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe mantelzorgers uit voor een kerstactiviteit in het Kulturhus EGW in Epe. We maken een kerststukje en eten met elkaar.

Als is het fijn en belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Tijdens de kerstactiviteit staan ontspanning en ontmoeting centraal. Kom in contact met andere mantelzorgers en beleef samen een gezellige middag.

We beginnen om 16:00 uur met het maken van een kerststukje. Daarna genieten we met elkaar van een stampottenbuffet. Rond 19:00 uur ronden we de bijeenkomst af. Het is geen probleem als je eerder wilt vertrekken.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. Meld je aan door te mailen naar steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel naar 0578-67 67 67.

Wil je graag komen maar is vervoer een probleem? Laat het ons weten.

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg is het aanspreekpunt voor mantelzorg in de gemeente Epe. Inwoners kunnen hier terecht voor onafhankelijk advies, informatie, ondersteuning en begeleiding. Heb je vragen, behoefte aan een gesprek of wil je meer weten? Neem contact met ons op via steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl of bel naar 0578-67 67 67

Workshop signaleren niet pluis

Maandag 12 december 2022 organiseert Vrijwilligers Academie Noord Oost Veluwe de workshop signaleren niet pluis. Misschien maak je je wel eens zorgen over iemand die je bezoekt of die je tegenkomt bij sport of culturele activiteiten. Dit noemen we ‘niet pluis’. Je krijgt het gevoel dat het niet goed lijkt te gaan met hem of haar. Hoe kun je met deze signalen omgaan en ze bespreekbaar maken? Wat is helpend?

Vrijwilligers uit de gemeente Hattem, Heerde en Epe kunnen kosteloos aan deze workshop deelnemen. De workshop is van 19.30 – 21.30 uur in het Kulturhus in Epe. Aanmelden voor de workshops en meer informatie via: www.epedoet.nl/workshops.

Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe organiseert gratis workshops voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. Want wij waarderen jou als vrijwilliger en geven je de kans om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen.

Meer informatie of contact?

Informatie over De Vrijwilligersacademie

 

HattemMirjam Bongertman mirjambongertman@swhattem.nl
HeerdeDirk-Jan van der Veer0578 699 499d.van.der.veer@heerde.nl
EpeSuzanne Tuinman06 36 23 96 18s.tuinman@koppelswoe.nl

Jury bijeenkomst Vrijwilligersprijzen Epe Doet!

De acht Vrijwilligers van de Maand (genomineerd via Epe Doet!) hebben hun nominaties gedaan voor de Jo Postprijs, die op of rond de Dag van de Vrijwilliger ( 7 december) zal worden uitgereikt. Het gaat om een groep, instelling of organisatie die in het afgelopen jaar bovenmodaal aan de weg timmerde.

De jury van de Vrijwilligersprijs, die bestaat uit vertegenwoordigers van de vier dorpen, sprak met de acht genomineerden voor de verkiezing tot Vrijwilliger van het Jaar. Drie van hen worden voorgedragen voor de finale, die zich afspeelt tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Epe. Een van de drie mag zich daar Vrijwilliger van 2022 noemen.

Het is een samenwerkingsvorm tussen de gemeente Epe, Koppel-Swoe en persburo Dick van der Veen.

Op de foto de vrijwilligers na het beraad in het Kulturhus.

EpeVertelt! Anna: ‘Wil jij een nieuwe uitdaging? Scouting ervaring is niet nodig’

Anna raakt via haar vriend betrokken bij het vrijwilligerswerk voor de scouting. Werken met kinderen is voor Anna niet nieuw. Ze is leerkracht in het basisonderwijs. Bij de scouting ging ze eerst mee op een familie-kamp. Vervolgens draaide ze een keer mee als leiding. Dat vond ze erg leuk. Zo rolde ze erin. Zonder scouting-ervaring startte Anna als beverleiding. Daar vallen jongens en meisjes tussen de vijf en zeven jaar onder. “De leeftijd van de kinderen is erg leuk. Ik studeerde toen-der-tijd voor onderwijsassistent. Dat sloot mooi aan”, vertelt Anna. In de opkomsten op zaterdagmiddag, doet ze eerst veel gericht op sport en spel. Anna vertelt: “De opbouw van zo’n middag leer je heel snel. Mensen willen je helpen en ik werd goed begeleid en geholpen door de groepsbegeleiders en medeleiding.” Scouting ervaring is dus niet nodig om als leiding te starten, vindt ze.

‘Je voelt je welkom’
“De groep is onderling heel hecht, iedereen kent elkaar. Je ziet dat iedereen een andere achtergrond en ervaring heeft en we helpen elkaar. Aan het begin is alles nieuw maar je voelt je welkom”, aldus Anna. Per leeftijdsgroep is er een leidingteam. Een jaar lang ben je samen verantwoordelijk voor de opkomsten en ga je op kamp met deze groep. Wie het programma maakt, wisselt per keer. Anna vertelt: “We zijn elke zaterdag rond half twee hier en bereiden dan samen de laatste dingen voor. Tijdens de opkomst doen we verschillende activiteiten. Laatst hebben we herfststukjes gemaakt, we doen actieve spellen en vanmiddag gaan we pionieren.” Dat is met palen en touw een bouwwerk maken.

In zo’n team heb je onderling ook verschillende taken. Denk aan oudercontact, teamleider, foerage of penningmeester. “Hier leer je veel van en dit is een mooie verantwoordelijkheid”, zegt Anna. De jeugdleden hebben ook verschillende rollen. Zo worden kinderen in kleine groepjes verdeeld waarbij sommige verantwoordelijk zijn voor die groep. “Zo leren de kinderen verantwoordelijkheid. Het is mooi om te zien hoe de kinderen groeien”, vult Anna aan.

‘Je ontmoet nieuwe mensen, leert veel en het vergroot je zelfvertrouwen’
“Na de middag drinken we gezellig wat samen bij de scouting. Het is heel fijn, je hoort er echt bij. Je krijgt nieuwe contacten en leert mensen kennen. Daarnaast leer je veel en vergroot je jouw zelfvertrouwen. Vanuit scouting krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen”, zegt Anna. Zo heeft ze verschillende trainingen gevolgd via scouting. Het kampevent of bijvoorbeeld de gilwell-training waar het draait om je persoonlijke ontwikkeling. Scouting geeft ook kans om in het land en zelfs de wereld contacten te leggen via grote kampen.

Naast het leiding geven aan de jeugdleden kan je als leiding bij een stam (een groep volwassen leden die samen opkomsten draaien) aansluiten. Anna vertelt: “Dat is altijd heel gezellig. We hebben een gevarieerd programma. We hebben bijvoorbeeld bier gebrouwen, samen stop motion filmpjes gemaakt en raketten gebouwd.” Naast de opkomsten gaat deze groep samen op kamp. “Eigenlijk doe je via de scouting opeens heel veel leuke activiteiten”, zegt Anna.

Wil jij een nieuwe uitdaging?
Tegen mensen die misschien als leiding willen starten, wil Anna tot slot nog wel wat zeggen: “In het begin is het misschien spannend maar je wordt snel opgenomen in de groep. Kom eens kijken om te zien of het wat voor je is. Iedereen staat open voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën. Het is ontzettend leuk en gezellig. Dus wil je wel een nieuwe uitdaging? Kom er dan zeker bij.” Anna is nu zes jaar leiding en het voelt alsof ze altijd bij de scouting betrokken is geweest.

 Wil jij leiding worden bij scouting? Scouting Buys Ballot is op zoek naar nieuwe leiding leden. Je vindt meer informatie via www.epedoet.nl/vacatures

Kerstvakantie 2022: activiteiten voor kinderen en jongeren

Ook in de kerstvakantie van 2022 organiseren we allerlei leuke activiteiten voor de jeugd uit de gemeente Epe. In onderstaand overzicht vind je op chronologische volgorde alle activiteiten voor kinderen en jongeren. Bij elke activiteit staat voor welke leeftijd en in welk dorp iets wordt georganiseerd. Voor de meeste activiteiten hoef je je niet aan te melden. Via onze online agenda vind je al onze activiteiten voor jong en oud voor de kerstvakantie. Maak gebruik van de filters per doelgroep of dorp. Of download de flyer voor de activiteiten voor de jeugd.

Overzicht activiteiten kerstvakantie 2022

Jongerenavonden (12-23 jaar) in Emst en Vaassen:

Deze avonden zijn er om even tot rust te komen en je vrienden te ontmoeten. Je kan er gezellig een spelletje doen, tafeltennissen, gamen en chillen. Ook is er altijd ruimte voor een praatje met de jongerenwerkers.

  • Emst – de Hezebrink – woensdag 19.00-21.00 uur en  vrijdag van 19.00-22.00 uur
  • Vaassen – Triton – maandag, woensdag van 19.00-22.00 uur en vrijdag van 19.00-22.00 uur.
  • Vaassen – Balai Pusat – maandag en woensdag en de even weken op vrijdag van 19.00-22.00 uur .

Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Klik op de oranje titel voor meer informatie.

Vrijdag 30 december 2022 – oudejaars zaalvoetbaltoernooi – 12 t/m 23 jaar

Op vrijdag 30 december 2022, wordt in de PWA hal te Epe, het Oudejaars zaalvoetbaltoernooi weer georganiseerd! Dit toernooi is voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar uit de gemeente Epe. Van 9:00-12:00 uur zijn de jongeren van 12 tot en met 16 aan de beurt en ’s middags van 13:00-16:00 uur de jongeren van 17 tot en met 23 jaar.

Je geeft je op met een team van maximaal 8 spelers. Wij spelen 5 tegen 5. Per leeftijdscategorie is er plek voor maximaal 10 teams. Aanmelden vóór 17 december via
www.koppelswoe.nl/oudejaarsvoetbaltoernooi-2022

Dinsdag 3 januari 2023 – King of the jungle in Epe – 6 t/m 12 jaar

Zwaai aan de lianen door de Jungle, klim als een aap door de bossen en trotseer de wilde rivier. Wordt jij de Koning van de Jungle? Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn welkom op dinsdag 3 januari in de PWA-hal in Epe. Inschrijven is niet nodig!

Dinsdag 3 januari 2023 – Paintball battle in Epe – 10 t/m 17 jaar

Indoor paintballen met je vrienden, wie wil dat nu niet? In de kerstvakantie op dinsdag 3 januari is het mogelijk in de PWA-hal in Epe! Iedereen tussen 10 en 17 jaar kan meedoen. Inschrijven voor paintball is verplicht! Schrijf je in via: www.heelepebeweegt.nl

Woensdag 4 januari 2023 – Kinderochtend in Bloemfontein – 6 t/m 11 jaar

Altijd al je eigen sieraden willen maken, kleinen of je eigen schilderij. Dit gaan wij doen in de kerstvakantie op 4 januari van 10.00 tot 11.30. Kom je ook? Het is bij Bloemfontein aan de Wetstraat 12. Er zijn geen kosten aan verbonden en opgave is niet nodig. Graag zien we je dan.

Donderdag 5 januari 203 – King of the jungle in Vaassen – 6 t/m 12 jaar

Zwaai aan de lianen door de Jungle, klim als een aap door de bossen en trotseer de wilde rivier. Wordt jij de Koning van de Jungle? Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn welkom op donderdag 5 januari in de Koekoek in Vaasen. Inschrijven is niet nodig!

Donderdag 5 januari 2023 – Spelen bij de speeltuin in Emst – 4 t/m 12 jaar

Kom gezellig naar de speeltuin in Emst op donderdag 5 januari om 13.30 uur. Koppel-Swoe en de speeltuin organiseren samen een kindermiddag. We gaan winter knutselen, sjoelen, make-uppen, spelletjes doen en wie weet nog buiten spelen op het veld. Genoeg keuze voor iedereen. Van 4 tot 12 jaar. De middag is gratis. Ook voor drinken en wat lekkers wordt gezorgd.

Donderdag 5 januari 2023 – Paintball battle in Vaassen – 10 t/m 17 jaar

Indoor paintballen met je vrienden, wie wil dat nu niet? In de kerstvakantie op donderdag 5 januari is het mogelijk in de Koekoek in Vaassen! Iedereen tussen 10 en 17 jaar kan meedoen. Schrijven voor paintball is verplicht! Schrijf je in via: www.heelepebeweegt.nl

Oudejaarsvoetbaltoernooi voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar

Op vrijdag 30 december 2022 organiseren het jongerenwerk van Koppel-Swoe en Heel Epe Beweegt weer het Oudejaars Zaalvoetbaltoernooi in de PWA-hal in Epe. Dit toernooi is voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar uit de gemeente Epe. Van 9.00-12.00 uur zijn de jongeren van 12 tot en met 16 jaar aan de beurt en ’s middags van 13.00-16.00 uur de jongeren van 17 tot en met 23 jaar.

  • Je geeft je op voor 12 t/ 16 jaar of 17 t/m 23 jaar
  • Maximaal 8 spelers
  • We spelen 5 tegen 5
  • Ieder team heeft maximaal 3 wissels
  • Zaalschoenen/schone schoenen zijn verplicht!
  • Neem zelf bidon mee.
  • Maximaal 10 teams per dagdeel/leeftijdscategorie. Snel aanmelden dus! Vol = vol.

Aanmelden:

Klik op deze link voor aanmelden voor 12 t/m 16 jaar

Klik op deze link voor aanmelden voor 17 t/m 23 jaar

Tot 30 december!

 

© 2022 Media Magneet