Overzicht Epe

Sharon Sabandar

Bijzondere scootmobieltocht van Koppel-Swoe door omgeving Epe

De route is uitgezet, de datum is bekend. De eerste scootmobieltocht van Koppel-Swoe wordt woensdag 29 mei verreden.

Wil jij nieuwe mensen ontmoeten die ook een scootmobiel gebruiken? Lijkt het jou leuk om samen een mooie route door de mooie omgeving van Epe te rijden? Geef je dan op om mee te doen.

Elke laatste woensdag van de maand in de periode van april tot en met september organiseert Koppel-Swoe een scootmobieltocht. De start is om 13.30 uur bij Huis van de Buurt Vegtelarij aan de Europalaan 48 in Epe. Deelname bedraagt 2 euro. Dit is inclusief een kopje koffie bij begin en het einde van de rit. Halverwege de rit wordt een korte (sanitaire) stop ingepland. De totale afstand van de tocht ligt tussen 15 en 20 kilometer. Let dus op dat de accu van je scootmobiel 100% opgeladen is. We eindigen rond 16.00 uur bij Huis van de Buurt Vegtelarij. Mocht het slecht weer zijn, dan annuleren we de tocht.

Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Neem contact op met Karlijn de Wilde, sociaal werker bij Koppel-Swoe via emailadres k.dewilde@koppelswoe.nl of telefoonnummer 06-38 76 40 33.

Wij zien je graag op 29 mei.

Vrijwilligers Renate Potkamp en Gerwin Bomhof over Samen Eten

In de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen vrijwilligers van Koppel-Swoe over de activiteit waar ze zich mee bezighouden. Dit keer zijn Renate Potkamp en Gerwin Bomhof aan het woord over het initiatief Samen Eten in Huis van de Buurt Triton in Vaassen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie in het dagelijks leven?
“Mijn naam is Renate Potkamp. Ik start binnenkort met een stageperiode bij een bedrijf. Ik hoop dat daar uiteindelijk een baan uit voortvloeit. De afgelopen tijd deed ik veel vrijwilligerswerk. Zo woon ik dichtbij Triton en ben dus vaak in dit Huis van de Buurt te vinden. Ik ben onder meer betrokken bij Samen Eten. Dit is ooit bedacht door Inge en Micha Pelamonia. Inmiddels helpen er elf vrijwilligers aan mee.”

“Mijn naam is Gerwin Bomhof. Ik woon in Vaassen en ik ben technisch tekenaar bij een bedrijf in Terwolde. Omdat ik een tijdje geen werk heb gehad, ben ik veel vrijwilligerswerk gaan doen. Zo ben in onder andere bij Triton terecht gekomen. Ik doe allerlei klussen en hou ervan om mijn kennis in te zetten. Dat doe ik niet per se om geld mee te verdienen. Vrijwilligerswerk is een groot goed.”

Wat is Samen Eten eigenlijk?
“Samen Eten is een initiatief van Koppel-Swoe waarbij mensen uit Vaassen eens per maand (elke eerste vrijdag van de maand vanaf 17.30 uur (17.15 uur inloop) samen eten en koken. Ze betalen daarvoor een bedrag van 6 euro per persoon. Het initiatief is een kleine twee jaar geleden in het leven geroepen voor buurtbewoners die op zoek zijn naar een stukje gezelligheid. Je leert andere bewoners in deze buurt kennen, je gaat er eens lekker op uit. Iedereen is welkom.”

Ooit werd Renate getriggerd door een oproep op een flyer. “Dat was helemaal in het begin. Ik ben daarna niet meer weggegaan. Vind het heel leuk om hierbij te helpen. De ene keer help ik met koken, de andere keren snij ik de groente.” Ook Gerwin is al langere tijd betrokken bij Samen Eten. “Je komt onder de mensen, je ervaart de gezelligheid. Zelfs de afwas aan het eind is goed te doen. Hahaha…”

Wat is er leuk aan het vrijwilligerswerk bij Samen Eten?
Renate: “Je doet iets voor anderen en je krijgt er wat voor terug. Ik kan er mijn ei in kwijt.” Gerwin: “Deze vorm van vrijwilligerswerk is superhard nodig. Anders draaien deze evenementen niet. Daarbij levert het mij persoonlijk iets op. Je zit letterlijk bij elkaar aan tafel, hebt goeie gesprekken.”

Wie kan er gebruikmaken van Samen Eten?
“Uit de praktijk blijkt dat het veelal inwoners uit de buurt zijn die hier komen eten. Maar sommigen wonen ook in andere wijken in Vaassen. Feit is: alle inwoners uit Vaassen zijn hier van harte welkom. Op dit moment komen er maandelijks zo’n 35 personen op deze avond af. Elke maand is er een ander smakelijk thema. Het ligt aan het thema hoe snel het duurt wanneer een maand uitverkocht is. Als er bijvoorbeeld Indisch gekookt wordt, stromen de aanmeldingen binnen. Feit is: wat er ook gekookt wordt: er zijn heel veel mensen die even blij zijn dat ze de deur uit kunnen. Samen Eten is daarvoor een wezenlijk evenement.”

Waarom doe jij dit vrijwilligerswerk?
Renate: “Het is voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers een mooi evenement. Hoe ik dat persoonlijk zie? Je brengt wat, maar je haalt ook wat.”
Gerwin: “Dit is zo’n leuke groep mensen. Ik vind het een eer om me hiervoor in te zetten.”

Waarom zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden bij Koppel-Swoe?
Renate: “Het is niet alleen waardevol voor anderen. Het is ook waardevol voor jezelf. Vrijwilligerswerk is echt heel erg nodig.”
Gerwin: “Vrijwilligerswerk is leerzaam. Ik zou een ieder vooral ook oproepen om te doen aan vrijwilligerswerk.”

Meer informatie?
Over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe? Bekijk: www.koppelswoe.nl/vrijwilligers-koppel-swoe
Over activiteiten bij Koppel-Swoe? Bekijk: www.koppelswoe.nl/agenda

 

Wij zoeken vrijwilligers voor de Zomerschool Epe | Heerde!

Jaarlijks organiseren STIP en Koppel-Swoe tijdens de zomervakantie de Zomerschool voor kinderen die niet op vakantie kunnen of kinderen die korter dan 4 jaar in Nederland zijn. De laatste groep kan extra oefening met de Nederlandse taal goed gebruiken. Dit jaar wordt de Zomerschool Epe-Heerde georganiseerd op de maandag, dinsdag en donderdag van 09.30-14.30 uur in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus. We zijn weer op zoek naar vrijwilligers voor de Zomerschool. Bij voorkeur mensen die minimaal 4 dagdelen willen helpen. Je hoeft dus niet de hele periode beschikbaar te zijn. 

Tijdens de Zomerschooldagen komen er verschillende onderdelen langs. We starten de dag gezamenlijk en gaan daarna aan de slag met een taalactiviteit. Dan is het tijd voor een creatieve invulling, zoals een knutselactiviteit. Na de lunch komen de kinderen in beweging met een sport- en spelprogramma.

De programmadagen zijn dit jaar op het terrein van basisschool de Expeditie, Oude Wisselseweg, 8162 HJ Epe. Met de vrijwilligers starten we ’s ochtends om 8.30 uur met een dagopening waarin onder andere de activiteiten van die dag uitgelegd worden. Voorafgaand aan de Zomerschool hebben we nog een vrijwilligersavond waarin we met elkaar kennismaken en het totale programma bespreken.

Je werkzaamheden zijn:

 • Samen met een andere vrijwilliger een groep van maximaal 10 kinderen ondersteunen.
 • De activiteiten van het programma uitleggen aan de kinderen. (draaiboek en materialen zijn aanwezig)
 • De kinderen begeleiden tijdens de activiteiten.
 • Samen met de kinderen tussendoortje eten/drinken en/of lunchen.
 • Tijd bewaken, zodat de kinderen op tijd ergens aan beginnen of opruimen
 • Zorgdragen voor een opgeruimd lokaal

Wij vragen van vrijwilligers dat zij:

 • Goed kunnen omgaan met kinderen die verschillen in niveau en afkomst in een groep.
 • Echte doeners zijn en initiatief durven te nemen.
 • Samenwerking belangrijk vinden.
 • Beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Zich met humor, lef en enthousiasme inzetten.
 • Het maatschappelijk belang van de Zomerschool inzien.

Waardering:

 • Vrijwilligersvergoeding.
 • Een heleboel enthousiaste, blije kinderen.
 • Leuke nieuwe contacten met andere vrijwilligers.
 • Een unieke Zomerschool gadget.

Vrijwilliger voor de Zomerschool?

Wil jij meewerken om van dit mooie maatschappelijke project een succes te maken? Ben je minimaal 4 dagdelen beschikbaar in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus 2024? Geef je dan op via het formulier hieronder.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met coördinator Niels Elijzen via n.elijzen@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67

 

Zomerschool 2024 - aanmelden als vrijwilliger

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Dit is zeker geen verplichting, maar voor ons fijn om te weten. Denk aan bijvoorbeeld PABO, een andere lerarenopleiding of opleiding voor onderwijsassistent.
Op deze dagdelen kan ik helpen als vrijwilliger:*
Je kunt een hele dag of een dagdeel ons helpen. We zouden het fijn vinden als je minimaal 4 dagdelen bij ons aan de slag wilt. Klik aan welke dag(delen) je van de partij bent.
Dit is mijn geboortedatum:*
Hebben we nodig voor het aanvragen van een VOG
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijwilligersfeest EpeDoet!

Donderdagavond 25 april organiseerde EpeDoet!, samen met gemeente Epe, een feest speciaal voor alle vrijwilligers uit de gemeente Epe. Want vrijwilligers zijn goud waard! Het feest was in de tent van de Wilhelminavereniging in het Loeffpark in Epe. Het was een geslaagde avond met muziek van DJ Tygo uit Epe.

Foto’s van deze avond via je via www.epedoet.nl/feest

 

Vacature Financieel medewerker met affiniteit voor ICT (24 uur per week)

Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker met (sterke) affiniteit met dashboards, softwarekoppelingen, informatiesystemen en datawarehouses.

Als onderdeel van ons team speel je een cruciale rol bij het analyseren van financiële gegevens en het leveren van waardevolle inzichten voor het nemen van strategische beslissingen. Deze functie biedt een uitdagende rol voor een financieel medewerker om zijn/haar passie voor financiële technologie en systemen te combineren met traditionele financiële taken.

Koppel-Swoe is de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 85 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Vacature Financieel medewerker met affiniteit voor ICT (24 uur per week)

Jouw taken:

 • Financiële analyse:
  • Analyseren van financiële gegevens en rapporten om trends, afwijkingen en kansen te identificeren;
  • Opstellen van financiële modellen en prognoses om de financiële prestaties te voorspellen;
  • Leveren van financiële analyses en aanbevelingen aan het management voor strategische planning.
 • Dashboardontwikkeling:
  • Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van financiële dashboards met behulp van beschikbare en nog te onderzoeken softwaretools. We willen onder andere werken met de financiële module CPMlite (KidsKonnect);
  • Zorgdragen voor de visualisatie van financiële gegevens om het begrip te verbeteren en besluitvorming te vergemakkelijken.
 • Softwarekoppelingen en Integratie:
  • Samen met de software- en ICT-leveranciers implementeren en onderhouden van softwarekoppelingen tussen financiële systemen en andere bedrijfsapplicaties;
  • Werken aan het automatiseren van financiële processen om de efficiëntie te verhogen.
 • Informatiesystemen en datawarehouses:
  • Beheren en onderhouden van informatiesystemen en datawarehouses voor financiële gegevens;
  • Zorgen voor gegevensintegriteit en datakwaliteit.
 • Rapportage en documentatie:
  • Opstellen van heldere en gedetailleerde financiële rapporten voor intern gebruik en externe stakeholders;
  • Documenteren van financiële processen en procedures.
 • Samenwerking:
  • Samenwerken met collega’s binnen het financiële team en andere afdelingen om informatie te delen en projecten te coördineren.

Wij zoeken:

Een open, initiatiefrijke, gestructureerde collega met oog voor detail die voldoet aan o.a. onderstaande eisen:

 • HBO(+) in financiën, accounting, informatica of een gerelateerd vakgebied;
 • Ervaring met financiële analyse en rapportage;
 • Kennis van financiële software en dashboardsystemen;
 • Ervaring met software-integratie en datawarehouses is een pluspunt;
 • Sterke analytische vaardigheden en aandacht voor detail;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Teamspeler met het vermogen om zelfstandig te werken;
 • Bereidheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de financiële technologie en systemen.

Wij bieden:                                               

 • Een nieuwe, afwisselende functie voor 24 uur per week in een organisatie die maatschappelijk betrokken en volop in beweging is;
 • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
 • Werktijden in overleg;
 • Salariëring conform de CAO Kinderopvang;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals scholing en een goede pensioenvoorziening.

Solliciteren:

Herken je jezelf in het persoonlijk profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om vóór 31 mei 2024 jouw motivatiebrief inclusief C.V. naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.nl  onder vermelding van Vacature financieel medewerker. Op 12 juni 2024 voeren wij gesprekken.

Meer informatie:

Meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure is op te vragen bij Lumiek Hummel, telefonisch bereikbaar via het centrale nummer van Koppel-Swoe: 0578-67 6767 of via e-mail: l.hummel@koppelswoe.nl.

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.koppelswoe.nl en www.kinderopvangepe.nl

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend in het zonnetje midden in De Tovertuin in Epe. Deze zelfoosttuin voor groentes, bloemen en kruiden is een prachtige plek om met Margreet en Anna Bonnie in gesprek te gaan. Ze vertellen vol enthousiasme over De Tovertuin. “Lekker buiten zijn en met je handen in de aarde bezig zijn. Het is heerlijk om te doen.”

Zowel Anna Bonnie als Margreet kwamen een keer bij De Tovertuin. Ze waren enthousiast en hebben meteen gevraagd of ze hier wat konden betekenen. Margreet heeft thuis ook een moestuin en neemt deze kennis mee, voor Anna Bonnie is een moestuin onderhouden helemaal nieuw. Bij De Tovertuin mag je alles doen.

“Het is leuk wat je hier allemaal leert. De initiatiefnemers Bram en Lieuwe vertellen veel. Bijvoorbeeld waarom iets op een bepaalde manier geplant of geoogst wordt. Die tips kun je gelijk toepassen. Daardoor leer je veel”, vertelt Anna Bonnie. Tijdens het vrijwilligerswerk zijn de dames lekker bezig, zoals ze dat zelf zeggen. “Een oude broek aan en lekker met je handen in de aarde wroeten”, aldus Margreet.

De dames zijn op woensdagochtend bij De Tovertuin te vinden. Deze dag komt er een redelijke vaste groep met zowel mannen als vrouwen. Maar de dames geven aan dat het werken hier heel flexibel is. “Er is ook iemand actief die in de zorg werkt, zij kijkt op basis van haar rooster wanneer ze wel of niet kan komen.” Die flexibiliteit kan heel fijn zijn. Margreet geeft advies: “Probeer het eens een ochtend naast je werk, het is zo verreikend.” Anna Bonnie vult aan: “Het is heel laagdrempelig, je komt wanneer je kan.”

De groep vrijwilligers is erg enthousiast, zo vinden ze: “Iedereen is prettig in de omgang. Dankzij De Tovertuin hebben we mensen ontmoet die we anders nooit ontmoet zouden hebben. In de pauze drinken we samen gezellig koffie en thee en dan praten we over van alles.”

Iedereen kan bijdragen
Werken in de tuin kan soms best zwaar zijn. Maar lichamelijke klachten hoeven er niet voor te zorgen dat je niet komt. Een tip van Margreet? “Ik vraag gewoon om twee klusjes voor een ochtend, zodat ik niet de hele tijd op mijn knieën hoef te zitten.” Ze vult aan: “Iemand anders komt af en toe helpen en doet zaadjes in de zaaibakken. Er wordt gekeken wat je wel kan en wat niet. Daar zoeken ze een klusje bij.”

“Soms doe je met anderen een karweitje. Of probeer je samen uit te vissen hoe iets werkt. Op een ander moment voer je diepgaande gesprekken tijdens het wieden of ben je in je eentje rustig aan de slag”,  vertellen ze.

De Tovertuin
De Tovertuin is een zelfoogsttuin waar men biologisch tuiniert. Daar vertellen Anna Bonnie en Margreet wat meer over. “Het is belangrijk om goed voor de grond te zorgen. Er wordt geen kunstmest gebruikt en er komen hier geen zware machines aan te pas. De grond wordt met zorg bewerkt. Daarnaast vindt er wisselteelt plaatst. Dat houdt in dat gewassen telkens op een andere plek staan. Gewassen groeien dan langzamer. Ze krijgen meer tijd om te groeien, waardoor de smaak veel lekkerder is.”

Help jij mee?
Maar al deze kennis hoef je niet te hebben. De dames doen tot slot een uitnodiging: “Iedereen is welkom, kom erbij! Je kan gewoon eens langskomen, we kunnen je informatie geven of je kan eens een uurtje meedoen om het vrijblijvend uit te proberen.”

De Tovertuin zoekt nieuwe vrijwilligers. Is dit iets voor jou? Meer informatie over deze vacature vind je via www.epedoet.nl/vacatures

© 2024 Media Magneet