‘EpeVertelt! Hennie: “Ik ga er elke keer heel blij weg”.

‘EpeVertelt! Hennie: “Ik ga er elke keer heel blij weg”.

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat ze doen. Deze keer een gesprek met Hennie Kamphuis. Zij werkt een aantal uur per week als vrijwilliger in de bakkerij van De Buurtwinkel in de wijk Burgerenk in Epe. Hennie vertelt: “Het is zo leuk om te doen en ik voel me zo ontzettend gewaardeerd. Ik ga er elke keer heel blij weg.”

De Buurtwinkel hoort bij Stichting De Passerel. De Passerel ondersteunt mensen met een beperking om hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. De Buurtwinkel is een supermarkt met een eigen bakkerij waar vers brood, gebak en koek gebakken en ingepakt wordt.

Nadat Hennie met pensioen is gegaan bij Buurtzorg Vaassen en 45 jaar in de zorg heeft gewerkt, vindt ze het tijd voor iets anders. Ze vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen en wil iets terugdoen voor de maatschappij. Ze gaat vrijwilligerswerk doen bij een zorgboerderij, maar na een tijdje komt ze erachter dat dit toch niet bij haar past. Ze informeert bij De Buurtwinkel of ze daar vrijwilligerswerk kan doen. Ze werd toen meteen ‘ingepikt door de bakkers’, zoals ze zelf zegt. “Er was direct een klik tussen mij en de collega’s in de bakkerij.”

Een groot team
In de bakkerij werken mensen met een verstandelijke beperking die begeleid worden door een aantal professionele begeleiders en vrijwilligers. Hennie is één van die vrijwilligers die de cliënten, cliënt-collega’s noemt Hennie ze zelf, begeleidt. “Iedereen laat z’n handen wapperen. Soms zeggen cliënt-collega’s zelfs tegen mij; ‘Nee Hennie, dat doen we niet zo’. We zijn één groot team.”

Eerst koffie
Ik begin de ochtend altijd eerst met koffie”, zegt Hennie. “Daarna ga ik de collega’s helpen met inpakken en afwegen of help ik met bestellingen inpakken. Verder controleer ik wat de cliënt-collega’s allemaal doen. Zo maakt de ene cliënt-collega het deeg klaar voor de broden, kneedt de andere het deeg voor een appeltaart en versiert weer een ander een taart.”

Vrijheid als vrijwilliger
Naast de vrolijkheid, gezelligheid en waardering die ze ervaart tijdens het werken bij De Buurtwinkel, vindt Hennie de vrijheid ook heel prettig. “Alles is in overleg mogelijk. Als je een keer niet kunt, dan is dat geen probleem. Dan kom je gewoon op een ander moment.” Hennie zegt dat ze vrijwilligerswerk doet om iets voor een ander te betekenen., maar ook voor jezelf. Ze besluit: “Ik word heel blij van mijn vrijwilligerswerk bij De Buurtwinkel en ik gun iedereen dit blije gevoel!”

Vrijwilligerswerk bij De Buurtwinkel
De Buurtwinkel is op zoek naar iemand die voor een aantal uur per week de cliënt-collega’s van De Passerel kan ondersteunen bij hun werk. Het aantal uur en de dag is in overleg met De Buurtwinkel aan te passen naar jouw wensen.

Lijkt het jou ook leuk om de collega’s van de bakkerij te helpen? Wil jij ook dat blije gevoel ervaren waar Hennie het over heeft? Neem dan contact op met De Buurtwinkel via telefoonnummer 0578-62 72 33 en vraag naar Mark, Nico of Jorrit.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Prokkelstagedag 8 juni 2023

2 juni 2023
Koppel-Swoe organiseert samen met de Passerel en de JP van den Bent Stichting voor de 11e keer de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking...
Meer lezen?

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet