EpeVertelt! Liesbeth van Asselt “We brengen lokale ondernemers met elkaar in contact”

EpeVertelt! Liesbeth van Asselt “We brengen lokale ondernemers met elkaar in contact”

5 maart 2022

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt om te vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met Liesbeth van Asselt. Ze verhaalt vol passie en enthousiasme over het vrijwilligerswerk dat zij doet voor netwerk578, een netwerk voor ondernemers in de regio.

 Liesbeth is bedrijfsfotograaf en heeft tevens een achtergrond als bedrijfskundig en marketeer. Ze maakt bedrijfsreportages en geeft fotografie-workshops. Ook is Liesbeth betrokken bij de Bedrijvenkring Gemeente Epe (BGE). Daar is ze bestuurslid. “Bij de BGE zijn zowel bedrijven als zzp’ers lid. In coronatijd bleek er behoefte te zijn aan meer onderling contact tussen zzp’ers,” zegt Liesbeth.

Netwerk578

Daarom heeft Liesbeth in 2020, vanuit de BGE, als kwartiermaker en projectleider Netwerk578 opgezet, een netwerk speciaal voor kleine ondernemers en zzp’ers. De afgelopen twee jaar is Liesbeth hier vol passie mee aan de slag geweest. Liesbeth: “We willen ondernemers uit de regio op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen en ‘shop local’ stimuleren. We organiseren daarvoor netwerk- en informatiebijeenkomsten, waarbij ondernemers ervaringen en informatie kunnen uitwisselen en delen. Vanuit ons netwerk regelen we sprekers die over wisselende onderwerpen vertellen,” vertelt Liesbeth. “Bij de start kwam het netwerk wekelijks bij elkaar. Inmiddels is dat iedere maand. Waarbij tussen de bijeenkomsten onderling contact tussen de leden op verschillende manieren gestimuleerd wordt.”

Toekomstplannen

“Er zijn nu volop plannen om door te ontwikkelen,” vervolgt ze. “Om deze plannen te kunnen realiseren, hebben we de inzet nodig van extra vrijwilligers. We zoeken doeners die ons willen komen versterken,” aldus Liesbeth.

Het netwerk wil bijvoorbeeld een buddy-systeem opzetten. Liesbeth: “Als zzp’er benoem je drie punten waar jij advies over kunt geven. Het kan zijn dat je goed bent in doorvragen, misschien ben jij dan degene die met iemand een interview kan houden voor een podcast bijvoorbeeld. Of je bent een creatieve denker en biedt aan om met iemand  te brainstormen over nieuwe concepten. Of je bent een gestructureerde werker en een goede stok achter de deur voor een ander. Het kan dus van alles zijn. Daarnaast noem je drie punten waar je zelf juist advies bij nodig hebt. Zo willen we matches maken, gericht op vraag en aanbod.” Daarnaast wil Netwerk578 voor de leden coaching trajecten opstarten. “Waarbij we, begeleid door een deskundige, zo’n twee maanden achter elkaar vraaggericht met een klein groepje ondernemers intensief met een bepaald onderwerp aan de slag. ” Ook wil het netwerk kijken om samenwerkingsteams op te starten. “Zodat klussen door een team van zzp’ers gezamenlijk opgepakt kunnen worden” vertelt Liesbeth. Om al deze plannen uit te kunnen voeren is het netwerk op zoek naar extra vrijwilligers.

Vrijwilliger bij Netwerk578

Bij Netwerk578 is er van alles te doen. Zo kunnen vrijwilligers praktische zaken regelen, buddy’s koppelen of een coachingstraject begeleiden. “We kijken samen wat bij iemand past,” zegt Liesbeth. Dus heb jij een halve of hele dag per week tijd en houd je van organiseren, wil je de website  www.netwerk578.nl onderhouden, nieuwsbrieven maken, of je andere expertise delen? Liesbeth komt graag met je in contact om samen te kijken wat jouw bijdrage kan zijn aan Netwerk578.

Netwerk578 is op zoek naar nieuw vrijwilligers. Wil jij je inzetten voor ondernemers in de regio? Meer informatie is te verkrijgen via www.epedoet.nl/vacatures.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet