EpeVertelt! Myrthe Pot: “ iets voor een ander betekenen, geeft me energie”

EpeVertelt! Myrthe Pot: “ iets voor een ander betekenen, geeft me energie”

21 februari 2022

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt om te vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Deze keer gingen we in gesprek met Myrthe Pot die vrijwilligerswerk doet bij De Zonnebloem. “Iets voor een ander betekenen , geeft me energie!”

Myrthe is 20 jaar en woont in Heerde. Ze gaat naar school waar ze de opleiding audiovisueel specialist volgt. Na die opleiding kan ze als videograaf aan de slag. Myrthe heeft nu al een eigen bedrijf waarmee ze promotie-film maakt voor bedrijven en foto en video verslagen vastlegt. Ook werkt Myrthe bij de Action. Ondanks deze goed gevulde agenda, wilde Myrthe graag vrijwilligerswerk gaan doen. Ze vertelt: “Anderen helpen, geeft mij energie. Daarbij is het is erg leuk voor de dagelijkse afwisseling.”

‘We kletsen, spelen een spelletje of gaan eropuit’
Myrthe is als vrijwilliger actief bij De Zonnebloem. Van daaruit heeft ze contact met een mevrouw met een lichamelijke beperking. “Ik ga bij haar langs om haar een gezellige middag te bezorgen. We kletsen, spelen een spelletje of gaan eropuit,” aldus Myrthe. Ze vindt het leuk werk om te doen. “Je ziet dat de andere er plezier aan beleefd. Zo beleef je er zelf ook plezier aan.”

Dat afspreken hebben ze heel flexibel geregeld samen. Myrthe hierover: “We hebben elkaars telefoonnummer en ze appt mij als ze wil afspreken. We appen elkaar ook als we een leuk uitje verzonnen hebben.” Op deze manier spreken ze vaak spontaan met elkaar af. Het contact is heel natuurlijk. “Hierdoor is het niet een vaste verplichting, maar wordt het juist een leuk extraatje,” zegt Myrthe.

‘Anderen helpen is belangrijk’
Wil je zelf ook vrijwilligerswerk gaan doen? Myrthe adviseert je over de mogelijkheden bij De Zonnebloem. “Je hoeft niet elke dag of week iets te doen. Dat maakt het flexibel. Toch kun je zo wel altijd iets betekenen voor anderen.” Waarom Myrthe zelf vrijwilligerswerk is gaan doen?  “Het heeft een goed gevoel om iets voor een ander te doen. Anderen helpen is belangrijk, vind ik.”

De Zonnebloem in Epe is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil jij ook contact aangaan met iemand met een lichamelijke beperking en zo iets voor een ander betekenen? Je vind meer informatie via www.epedoet.nl

 

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet