Feestelijke uitreiking certificaten Werkleerlijn Zorg

Feestelijke uitreiking certificaten Werkleerlijn Zorg

24 maart 2023

Een tweede groep kandidaten van de Werkleerlijn Zorg mocht op 17 maart jl. hun certificaat in ontvangst nemen van wethouder Maarten Heere. De feestelijke bijeenkomst vond plaats in ’t Kulturhus EGW in Epe.

De Werkleerlijn is een initiatief van Werkleerbedrijf Lucrato, ROC Aventus en de Was & Strijkservice van Koppel-Swoe. De Was & Strijkservice is een locatie in Epe waar deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Het doel van de initiatiefnemers van de Werkleerlijn: ‘Kandidaten die graag willen en het ook laten zien, ondersteunen om stappen te zetten richting een betaalde baan in de zorg’. 

Kandidaten
Vier deelnemers doorliepen succesvol de Werkleerlijn zorg. Alle ingrediënten waren aanwezig: gemotiveerde en leergierige kandidaten, goede begeleiding, passend onderwijs en natuurlijk goede zorgpartijen waar de deelnemers hun vervolgopleiding kunnen doen.

Deelnemer Lotte: ‘Het heeft even geduurd voordat ik mee kon doen aan de opleiding, maar ik ben ontzettend blij dat ik geslaagd ben. Sinds lange tijd heb ik weer eens een opleiding gevolgd met succes’.

Door stromen naar een betaalde baan
Met het certificaat kunnen de deelnemers aan de slag in een betaalde functie als zorg assistent, met als doel om uiteindelijk door te stromen naar een baan als Helpende in de zorg. WZU Veluwe en Viattence zijn de partijen die participeren om kandidaten door te laten stromen naar een betaalde (oriëntatie) baan. We zijn heel blij dat zij de deelnemers een warm welkom heten!

Deelnemer Nienke:’ Ik heb veel kunnen leren bij de opleiding en het was ook erg leuk om de opleiding te volgen’.

Samenwerking
Er staan weer nieuwe deelnemers te popelen om te beginnen. De initiatiefnemers kijken terug op een succesvolle tweede ronde en verheugen zich op de verdere samenwerking.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet