Fundag jonge mantelzorgers Buitenplaats De Poel

Fundag jonge mantelzorgers Buitenplaats De Poel

Ben je een jonge mantelzorger en houd je ervan om lekker buiten bezig zijn? Steunpunt Mantelzorg nodigt jou uit voor een fundag bij Buitenplaats de Poel op vrijdag 9 september.

Jonge mantelzorgers
Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of een verslaving. Vaak beseffen jonge mantelzorgers en mensen uit hun omgeving niet dat zij opgroeien in een situatie die anders is. Het zorgen lijkt voor hen vanzelfsprekend en verloopt vaak vanzelf. Toch is het goed om stil te staan bij de gevolgen van deze zorgsituatie in het leven van een jong persoon. Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? Ook al zien deze jongeren zichzelf niet als jonge mantelzorgers, ze ondervinden wel de gevolgen van de zorgsituatie al op jonge leeftijd.

Buitenplaats de Poel
Om deze jonge mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen organiseren we op vrijdag 9 september een fundag bij Buitenplaats de Poel. Op het boerenerf steken we de barbecue aan. We eten met elkaar en doen allerlei leuke activiteiten zoals sport, spelletjes, paardrijden en nog veel meer. De fundag begint om 16:00 uur en duurt tot ongeveer 19:00 uur.

Aanmelden
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en heb je zin om lekker buiten bezig te zijn? Meld je aan bij Marlina Blokland van Steunpunt Mantelzorg via steunpuntmantelzorg@koppelswoe.nl
De fundag wordt georganiseerd door de Kap Apeldoorn, Mens en Welzijn Voorst, Koppel-Swoe en Buitenplaats de Poel.

Foto: Buitenplaats De Poel

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet