GEZOCHT: PLEEGGEZIN VOOR REBEKKA

GEZOCHT: PLEEGGEZIN VOOR REBEKKA

11 februari 2022

Voor de vrolijke ‘Rebekka’ van 9 jaar zoekt Pleegzorg Dichtbij een pleeggezin in Apeldoorn of Vaassen, waar zij in het begin de weekenden en vakanties, maar later steeds vaker zal zijn. Ben of ken jij een leuk gezin voor ‘Rebekka’?

Wie is Rebekka?
Hoi, ik ben “Rebekka”. Ik ben 9 jaar oud en woon samen met mijn mama en papa en twee poezendames in Vaassen. Ik ga in Apeldoorn naar het speciaal onderwijs.
Ik ben dus op zoek naar een plekje, waar ik kan logeren, in het begin in de weekenden en de vakanties, maar later ook door de week.
Ik ben vaak heel vrolijk en houd enorm van knutselen, zoals verven, strijkkralen en kleuren. Ik kan ook aardig gamen, vooral Minecraft vind ik leuk. Buiten vind ik het leuk om te steppen, fietsen en op de trampoline stuiteren, dat soort dingetjes. Ik ben een grote dierenvriend. Honden en katten vind ik leuk. Ik kan ze ook goed met rust laten als ze dat willen. Maar het ultieme zijn toch PAARDEN. Ik zou ook wel graag leren paardrijden (net als mijn mama)

Op woensdag ga ik naar dansen en op zaterdag naar scouting, wat ik ook erg leuk vind! Ik kan goed samen spelen, dus andere kinderen in huis zou ik ook leuk vinden.

Wat heeft Rebekka nodig?
“Rebekka’’ heeft al vaker gelogeerd bij opa en oma of bij een tante, maar ze zal het best spannend vinden om voor het eerst te gaan logeren bij haar pleeggezin. Dit zal dan ook stapje voor stapje opgebouwd gaan worden, in overleg met haar ouders en begeleiding, totdat ze het grootste deel van de week in haar pleeggezin woont.

“Rebekka” is een open en sociaal meisje, maar in nieuwe situaties kijkt ze de kat uit de boom, dus we zoeken een gezin dat haar de tijd geeft en geduldig is. Voor “Rebekka” zijn alle nieuwe dingen spannend. Het belangrijk, dat ze goed en duidelijk voorbereid wordt en dat pleegouders haar nabijheid bieden.

Wil je helpen? Neem dan contact op!
Ben of ken jij een gezin waar ‘Rebekka’ mag logeren? Vul dan het aanmeldformulier in via de roze website button. Op de website vind je ook meer informatie over Pleegzorg Dichtbij , of bel naar Linda Manning op telefoonnummer 0648916202 (werkdagen maandag tot en met donderdag).

Wil je kennis maken met pleegzorg? Meld je dan aan voor een informatie-avond!

Over Pleegzorg Dichtbij
Wanneer een kind (tijdelijk) niet meer geheel of gedeeltelijk thuis kan wonen, dan is een pleeggezin voor de meeste kinderen het beste alternatief. Een kind laten opgroeien in een gezinssituatie, in zijn of haar eigen omgeving en gemeente. Dat is Pleegzorg Dichtbij, en dat is het gezamenlijk streven!

Wie pleeggezin wordt voor een kind via een kindgerichte werving kan aansluiten bij de achtergrond en de vertrouwde omgeving van het kind: Dichtbij! Wie pleeggezin wordt voor een kind via kindgerichte werving maakt het actieve netwerk rond het kind groter: je verrijkt hun, maar óók je eigen leven!

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet