JOGG-campagne “Trommel zonder Rommel” groot succes

JOGG-campagne “Trommel zonder Rommel” groot succes

Van maandag 28 augustus tot en met vrijdag 1 september werd in gemeente Epe de JOGG-campagne “Trommel zonder Rommel” uitgezet. Wat geef je je kinderen eigenlijk mee naar school? Gezond eten en drinken is belangrijk om goed in je vel te zitten. Om zowel ouders als scholen daarbij te helpen is de campagne “Trommel zonder Rommel” in het leven geroepen.

Om zo veel mogelijk ouders te informeren over een gezonde lunchtrommel heeft in de Albert Heijn in Vaassen en de Albert Heijn in Epe een voedingsdeskundige gestaan. Er werden onder andere informatieboekjes uitgedeeld. In deze boekjes staan weetjes, tips en voorbeelden over wat je je kind mee kunt geven naar school. Ook laat het boekje zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn en niet veel hoeft te kosten. De campagne is in de gemeente Epe een initiatief vanuit Koppel-Swoe.

Samenwerking
In een samenwerking met ‘Fit & Slank’ van Maureen Schijf en ‘Gezonde opVoeding’ van Naomi Baas zijn veel ouders bereikt tijdens het moment in de supermarkt. Zij hebben informatieboekjes uitgedeeld, voorbeelden laten zien van een gezonde trommel en er kon het een en ander geproefd worden.

Meerjarige campagne
De actie loopt dit jaar in de tweede week na de zomervakantie. “We gaan dit proberen elk jaar te herhalen en hopen dat er dan steeds meer ouders de trommels van hun kinderen vullen met een gezonde lunch. Een gezonde jeugd in een gezonde omgeving, daar gaan we als JOGG-gemeente voor, zegt JOGG-regisseur Amy van Zijtveld”.

Dit vind je misschien ook interessant!

Multi-Culti lunch in Bloemfontein

16 februari 2024
Samen lunchen, elkaar ontmoeten, gezelligheid en elkaar leren kennen door elkaars eten. Dit zijn de ingrediënten voor de Multi-Culti lunch in Huis van de Buurt...
Meer lezen?

Vacature: leden Raad van Toezicht

12 februari 2024
Vanwege uiteenlopende redenen (verstrijken termijn en terugtreden) zijn wij als Raad van Toezicht van de Stichting Koppel-Swoe op zoek naar twee nieuwe leden: Een lid...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet