Kennismaken met sport tijdens de Schoolsportdagen 2019

Kennismaken met sport tijdens de Schoolsportdagen 2019

15 april 2019

De maand mei nadert snel en is de maand van de Schoolsportdagen 2019 voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Epe. De Schoolsportdagen vinden plaats op 14, 16 en 17 mei in Vaassen en Epe.

Kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Epe maken tijdens de Schoolsportdagen kennis met allerlei takken van sport. Ze kunnen meedoen met uitdagende sportactiviteiten, die in samenwerking met sportaanbieders uit de gemeente georganiseerd worden. In totaal doen maar liefst 19 basisscholen mee met ruim 640 kinderen! Bijna 20 sportaanbieders verlenen hun medewerking aan de Schoolsportdagen. Zo worden in totaal veertien verschillende sporten aangeboden.

Voor de verenigingen en andere aanbieders zijn de Schoolsportdagen een mooie gelegenheid zichzelf te presenteren aan de jeugd en te laten zien hoe mooi hun sport eigenlijk is. En zonder de medewerking van de sportaanbieders in de gemeente is het niet mogelijk om de schoolsportdagen te organiseren.

Welke sporten zijn er tijdens de Schoolsportdagen 2019

De volgende sporten komen aan bod tijdens de Schoolsportdagen: voetbal, hockey, korfbal, atletiek, tennis, volleybal, fitness/bootcamp, handbal, basketbal, taekwondo, badminton, schietsport, tai jiujitsu/zelfverdediging, kickboksen en frisbee.

Gezonde leefstijl

Door middel van het organiseren van de schoolsportdagen willen we uitdragen hoe belangrijk sport en bewegen is. Natuurlijk is bewegen goed voor het lichaam en voor de conditie, maar daarnaast is het ook ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Door te bewegen pikken kinderen veel vaardigheden op die later bij het leren belangrijk zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan taal en ruimtelijk inzicht.

Ook is bewegen goed voor de motorische ontwikkeling van kinderen. Wanneer kinderen te weinig bewegen is er een achteruitgang van de concentratie te zien. In combinatie met veel en ongezond eten kunnen kinderen ook overgewicht krijgen. Als je kinderen in hun eerste levensjaren aanleert om veel te bewegen en dat bewegen ook nog eens leuk is, zullen zij in hun latere leven blijven bewegen en daar ook veel profijt van hebben.

Organisatie – indeling in week 16 bekend

De organisatie van de Schoolsportdagen 2019 draait op volle toeren. Onlangs hebben de buurtsportcoaches op de deelnemende basisscholen de inschrijflijsten voor de schoolsportdagen uitgedeeld en weer opgehaald. Inmiddels zijn alle kinderen in groepjes en zoveel mogelijk naar de sporten van hun voorkeur ingedeeld. De definitieve indeling brengen wij uiterlijk in week 16 op de scholen langs.

We hopen op een mooie editie van de Schoolsportdagen 2019!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet