Mantelzorgcafé in het Kulturhus: maandag 9 mei

Mantelzorgcafé in het Kulturhus: maandag 9 mei

Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe organiseert op maandag 9 mei van 09:30 tot 10:30 een mantelzorgcafé in het Kulturhus in Epe. Bent u een mantelzorger en vindt u het leuk om onder het genot van een kopje koffie of thee andere mantelzorgers te ontmoeten? Er is ruimte om uw verhaal te doen, tips uit te wisselen en vragen te stellen. Een medewerker van Steunpunt mantelzorg is ook aanwezig.

Wist u dat 1 op de 3 Nederlanders zorgt voor een naaste? Dat betekent dat er in gemeente Epe ongeveer 10.000 mantelzorgers wonen. Veel mantelzorgers hebben behoefte aan contact maar weten elkaar niet te vinden. Daarom organiseert Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe een mantelzorgcafé. Gedurende een uur kunnen mantelzorgers inlopen wanneer ze willen, een kopje koffie of theedrinken en met elkaar in gesprek gaan. Vanaf 09:30 uur staat de koffie en thee klaar in het Kulturhus, Stationsstraat 25 in Epe.

Voor mantelzorgers kan het café een manier zijn om even uit de zorgsituatie te stappen. Naast gezellig samenkomen, heeft het mantelzorgcafé nog een ander doel. Gerrita Reumer, medewerker van Steunpunt Mantelzorg vertelt hierover: “Het is goed om als Steunpunt Mantelzorg makkelijk benaderbaar te zijn. Een inloop is een eenvoudige manier om elkaar te spreken en te horen wat er speelt.”

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg is het aanspreekpunt voor mantelzorg in de gemeente Epe. Inwoners kunnen hier terecht voor onafhankelijk advies, informatie, ondersteuning en begeleiding. Met de komst van het mantelzorgcafé breidt het Steunpunt Mantelzorg haar activiteiten uit.

Steunpunt Mantelzorg organiseert naast het mantelzorgcafé meer activiteiten, ook voor jonge mantelzorgers. 6x per jaar wordt u op de hoogte gehouden van actualiteiten en activiteiten in de gemeente Epe via een online nieuwsbrief. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via www.koppelswoe.nl

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet