Ouderensoos van Koppel-Swoe in Vaassen stopt na meer dan 40 jaar

Ouderensoos van Koppel-Swoe in Vaassen stopt na meer dan 40 jaar

Meer dan 40 jaar lang vond er een ouderensoos in Vaassen plaats. Door een terugloop van het aantal leden en vrijwilligers die stoppen met hun bestuurstaken is besloten om de ouderensoos op te heffen.

In de notities werd teruggevonden dat er al in 1980 een bejaardensoos vanuit SWO/E werd georganiseerd. Jaren later veranderde de naam in ouderensoos en nog heel wat jaren later viel deze activiteit onder Koppel-Swoe. De afgelopen jaren waren Riet Splinter, Corrie Hengeveld en Annie Leerkes de drijvende krachten van de ouderensoos. Zij organiseerden jarenlang gezellige middagen voor ouderen.

Vanwege de coronamaatregelen is de groep al bijna twee jaar lang niet fysiek bij elkaar geweest. De bestuursleden, waarvan er een onlangs helaas overleden is, hebben in goed overleg besloten dat zij stoppen met het organiseren van de soosbijeenkomsten. Mede door een terugloop van het ledenaantal.

Op donderdag 2 december hebben Riet Splinter en Corrie Hengeveld bij alle soosleden een plant gebracht met daarbij een persoonlijke kaart. Dat werd ontzettend gewaardeerd door de deelnemers.

Indien gewenst kunnen de soosleden, en natuurlijk iedereen die geïnteresseerd is, deelnemen aan activiteiten die worden georganiseerd in de buurt-steunpunten van Koppel-Swoe. De activiteitenagenda is te vinden op www.koppelswoe.nl. In buurtpunt Bloemfontein is een breed scala aan leuke activiteiten zoals buurtkoffie, handwerken, gesprekskring, bingo, koersbal, samen eten en dergelijke. Daar kan men elkaar laagdrempelig blijven ontmoeten

Voor informatie kan men terecht bij: Koppel-Swoe, telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Contactpersoon is Karien van den Berg. Of via de e-mail k.vandenberg@koppelswoe.nl.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet