PIETENGYM EPE & VAASSEN

PIETENGYM EPE & VAASSEN

6 november 2020

Sinterklaas dient motie in bij kabinet voor hulppieten

Op 25 november en 2 december staat er in de gemeente Epe weer Pietengym op het programma. Pietengym in Vaassen vindt plaats op woensdag 25 november in zwem- en sportcentrum de Koekoek en Pietengym in Epe op woensdag 2 december in de PWA-hal.

Zoals het nu lijkt, heeft minister-president Mark Rutte toestemming aan Sinterklaas gegeven om in tijden van COVID-19 de beste hulppietjes te verzamelen in de gemeente Epe. Sinterklaas is dus weer op zoek naar hulppietjes en tijdens deze dagen kunnen de deelnemers laten zien dat zij geschikt zijn als een echte hulppiet. De Sint bedacht zich geen moment en pakte direct de telefoon.

Om het allemaal veilig te laten verlopen, heeft Sinterklaas contact gezocht met de buurtsportcoaches van Koppel-Swoe. De buurtsportcoaches van Koppel-Swoe krijgen hulp van studenten van de RSG N.O. Veluwe. Samen hebben zij een plan bedacht om Pietengym dit jaar volgens de maatregelen te laten verlopen.

Tijdens Pietengym wordt er over daken gelopen, op het dak geklommen, pakjes door de schoonstenen gegooid en nog veel meer. Na afloop van Pietengym zullen alle deelnemers een Pietendiploma uitgereikt krijgen en is Sinterklaas weer hartstikke blij met zoveel nieuwe hulppietjes.

In Epe en Vaassen wordt gewerkt met 2 rondes per locatie waar elke ronde 30 kinderen hun kunsten mogen vertonen. Op deze dagen kunnen de kinderen laten zien of zij waardige hulppieten zijn voor Sinterklaas.

Pietengym Vaassen
Datum : woensdag 25 november
Locatie: De Koekoek Vaassen
Ronde 1 is van 14:00 tot 14:45 uur
Ronde 2 is van 15:15 tot 16:00 uur

Pietengym Epe
Datum: woensdag 2 december
Locatie: PWA-hal Epe
Ronde 1 is van 14:00 tot 14:45 uur
Ronde 2 is van 15:15 tot 16:00 uur

Voor beide dagen geldt de leeftijd 4 tot 9 jaar. Zaalschoenen of blote voeten verplicht. Ouders/verzorgers mogen niet aanwezig zijn en dienen de kinderen af te zetten volgens de aangegeven route.

Wil je meer informatie of je snel inschrijven voor Pietengym? Check het aanbod op heelepebeweegt.nl!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet