Prachtig initiatief van Koppel-Swoe Mantelzorgers krijgen gratis maaltijd op Dag van de Mantelzorg

Prachtig initiatief van Koppel-Swoe Mantelzorgers krijgen gratis maaltijd op Dag van de Mantelzorg

13 november 2020

De Dag van de Mantelzorg valt ieder jaar traditioneel op 10 november. Rond deze dag wil Steunpunt Mantelzorg (Koppel-Swoe) mantelzorgers laten zien dat hun inzet en werk voor een ander gewaardeerd wordt. Dit jaar heeft het Steunpunt Mantelzorg daarom het initiatief genomen om 452 warme maaltijden bij mantelzorgers uit de gemeente Epe te laten bezorgen.

Vanuit het Steunpunt Mantelzorg wordt er in opdracht van de gemeente Epe jaarlijks een feestelijke bijeenkomst georganiseerd. Dit jaar kon die niet doorgaan vanwege corona. Gerrita Reumer coördinator van Steunpunt Mantelzorg: “We vinden dat het juist in deze periode extra belangrijk is om aan deze groep mensen te laten zien hoeveel ze betekenen voor anderen. Om deze reden zijn we op zoek gegaan naar een goed alternatief en deze hebben we gevonden in het laten bezorgen van een warme maaltijd met een kaartje.”

Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe organiseert activiteiten voor volwassen en jonge mantelzorgers. Gerrita Reumer: “Wij zijn er voor al jouw vragen, voor een luisterend oor, praktische hulp en informatie en voor contact met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten.”

Samenwerking met Qualicateraar
De warme maaltijden zijn van 10 tot en met 13 november verzorgd door de Qualicateraar. René Deen en Jaco van den Brink, eigenaren van de Qualicateraar, waren meteen enthousiast om hier hun medewerking aan te verlenen. Ze hebben de maaltijden tegen kostprijs aangeboden.

De gemeente Epe heeft het grootste deel van de kosten gefinancierd. Wethouder Lia de Waard ging zelf ook mee op pad om de maaltijden te bezorgen. Zij had mooie ontmoetingen met mantelzorgers en sprak haar waardering uit naar deze mensen. Stichting Samen voor Ouderen heeft de financiering van honderd maaltijden op zich genomen. Deze stichting maakt de uitvoering van welzijnsdiensten ten behoeve van ouderen in de gemeente Epe mogelijk door organisaties financieel te ondersteunen. Gerrita Reumer van Koppel-Swoe: “Samen hebben we bereikt dat een groot deel van de mantelzorgers in de gemeente Epe een blijk van waardering heeft ontvangen. De reacties van de mantelzorgers waren erg positief.”

Waardering mantelzorgers
Wil jij zelf je waardering tonen voor mantelzorgers die jij kent? Dat kan onder andere door ze een gratis digitaal kaartje te sturen via www.cards.boomerang.nl/cards/mantelzorg of ze gewoon te vertellen wat ze betekenen. Gerrita Reumer, tot slot: “Een luisterend oor en het aanbieden van praktische steun wordt vaak op prijs gesteld.”

Koppel-Swoe is in deze periode zeven dagen per week te bereiken op telefoonnummer 0578-67 67 67. Meer informatie over Steunpunt Mantelzorg is te vinden via de website www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet