Prijsuitreiking Dementie Quiz

Prijsuitreiking Dementie Quiz

De winnaars van de Dementie Quiz zijn bekend en hier was ook een prijs aan verbonden. Uit de vele inzendingen is Ria Koldenhof als winnaar uit de bus gekomen, zij had de meeste vragen goed beantwoord. Op de tweede plaats is Heidi van der Scheer geëindigd. Zij hebben het prijzenpakket uit handen van Kim Goudbeek en Eva Mulderij van Koppel-Swoe ontvangen.

Ria heeft de prijzen bij haar thuis in ontvangst genomen. Zij heeft veel interesse voor het onderwerp dementie en vond het leuk en leerzaam om de quiz te doen. De vraag over het eten van een rood bord vond ze zeer verrassend. Maar ze vraagt zich ook af, hoe dementievriendelijk eigenlijk onze gemeente is. Want vult ze aan, “er bestaat toch een training die de mensen uit de winkels kunnen volgen om beter met dementie om te kunnen gaan?”.

Ook Heidi vindt het altijd erg leuk om aan een quiz over dit onderwerp mee te doen. Ik weet best wel wat dingen, maar toch leer je iedere keer weer iets bij.

De prijzenpakketten werden enthousiast ontvangen. In het pakket zat onder andere een mooie gedichtenbundel over Dementie en het mooi zilveren hangertje van stichting Alzheimer Nederland. Daarnaast ontvingen ze de bekende pin van het vergeet-me-nietje en een bloemetje.

Bespreekbaar maken

Dementie is een veel voorkomende ziekte. Wanneer iemand met de diagnose Dementie te maken krijgt heeft dat grote gevolgen voor diegene en hun omgeving. Met o.a. deze quiz willen we meer aandacht vragen voor dementie. Hiermee willen we stimuleren dat dementie meer bespreekbaar wordt en dat er meer bewustwording in de maatschappij ontstaat.

Het Geheugensteunpunt Epe en Steunpunt Mantelzorg Koppel-Swoe hebben ook meegewerkt aan deze quiz. Deze week komt er gezamenlijk een filmpje online over dementie, hoe herken je het en hoe kan je het bespreekbaar maken.

Wanneer er behoefte is aan meer informatie kan je contact op nemen over dementie en de mogelijkheden van het Geheugensteunpunt www.hetgeheugensteunpunt.nl  t. 06-82677999 of over de mogelijkheden van het steunpunt Mantelzorg www.koppelswoe.nl t.0578-676767

Antwoorden Dementie Quiz

Heb jij meegedaan aan de Dementie Quiz? Dan ben je vast benieuwd naar de antwoorden. Die kun je downloaden via www.koppelswoe.nl/antwoorden-dementie-quiz

Nog niet meegedaan? De quiz is nog steeds beschikbaar. Kijk voor de vragen op Kijk voor de vragen https://koppelswoe.nl/dementiequiz/!

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet