Prokkelstagedag groot succes!

Prokkelstagedag groot succes!

De Prokkelstagedag die Koppel-Swoe op 6 juni 2019 voor de 9e keer organiseerde was een groot succes. Zo’n 60 mensen met een licht verstandelijke beperking liepen die dag prokkelstage bij een bedrijf van hun keuze. Het doel van de Prokkelstagedag is het bevorderen van contact tussen mensen met én zonder beperking.

’s Avonds was er een afsluitende bijeenkomst in het Kulturhus in Epe, waar alle prokkelaars, begeleiders en bedrijven bij elkaar kwamen om ervaringen uit te wisselen. Ook ontvingen de prokkelaars een certificaat.

Avonturen beleven

Wethouder Aalbers hield een praatje en wist bij de deelnemers de verhalen los te krijgen. Een ontroerde mevrouw die vertelde over het jonge katje dat ze bij de dierenarts vast mocht houden, drie jongemannen die de schaapsherder mochten helpen en onder de indruk waren van ‘het schaapjes tellen’, een paar mensen die bij de brandweer mochten blussen én een deur uit een auto mochten slijpen.

Een mevrouw mocht bij de bloemist ook een bosje voor zichzelf maken en kreeg dit, mét vaas, mee naar huis, iemand zou een paar uurtjes helpen in de kapsalon, maar is de hele dag gebleven want “het was zó gezellig” en zo gaan de verhalen de hele avond door. Alleen maar blije en enthousiaste gezichten.

Ook voor bedrijven een bijzondere ervaring

De Prokkelstagedag was ook een bijzondere ervaring voor de bedrijven. Zoals iemand van een van de deelnemende bedrijven opmerkte: “Ik werd er vandaag zelf heel vrolijk van, het was heerlijk om die jongen een dagje op sleeptouw te nemen. Je gaat alles zelf ook op een andere manier bekijken. Eigenlijk had ik helemaal geen ervaring met deze mensen, maar ik vond het geweldig om mee te maken.”
En dat is precies waar het prokkelen om gaat: op een ontspannen manier met elkaar kennismaken, iemand een kijkje gunnen in je eigen leven.

Dit jaar werd er door cliënten van De Passerel, Philadelphia, ’s Heerenloo, de Van de Bent Stichting en Zideris prokkelstage gelopen bij de brandweerkazerne, de schaapsherder, vliegveld Teuge, verschillende bakkers, kappers, bloemisten en supermarkten, podium Gigant, het politiebureau, de dierenarts, SV Epe, Herms, een hondentrimsalon, een melkvee- en een loonwerkerbedrijf, een fotograaf, fietsenwinkel, restaurants, de RSG en de Noordgouw.

Volgend jaar wordt de Nationale Prokkelstagedag voor de 10e keer georganiseerd in Epe en dat belooft zeker weer een feest te worden.

 

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet