Triton in Vaassen wordt opgeknapt

Triton in Vaassen wordt opgeknapt

23 juli 2021

Wijkgebouw Triton aan de Jasmijnstraat 36 in Vaassen gaat later dit jaar opgeknapt en verbouwd worden. “We hopen dat wijkbewoners van alle leeftijden weer naar Triton komen. Jong en oud moet zich hier welkom voelen voor ontmoeting, activiteiten en informatie en advies. We willen dat Triton de huiskamer van de wijken Heggerenk en Oosterhof gaat worden.”

Onlangs werd bekend gemaakt dat de gemeente Epe 215.000 euro voor deze verbouwing opzij heeft gezet. Ook de Provincie Gelderland doet bij deze opknapbeurt van Triton een flinke duit in het zakje. De gebruikers en andere belanghebbende partijen zijn zeer blij met deze financiële toezeggingen: “Na de verbouwing wordt er nog meer duidelijk dat Triton een ontmoetingscentrum voor iedereen is.”

Openheid
Een gesprek met Martie van Essen (penningmeester van Stichting Triton), Fabienne Zoetbrood (sociaal werker bij Koppel-Swoe), Boudewijn Hubèr en Marlies Nijkkamp (bestuursleden van de nieuwe gebruikers Wijkvereniging Oosterhof) en Wijnand Huisman. De gebruikers vertellen vol enthousiasme over deze aanstaande grootscheepse verbouwing. Er worden muurtjes weggebroken om meer openheid en licht te creëren, er komt een keuken als centrale plek in Triton. Het pand krijgt dubbel glas, er komen nieuwe toiletten en de ingangen worden nog beter toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers en mensen met rollators. Kortom: dit plan voor een nieuwe versie van Triton gaat zeer compleet uitgevoerd worden. “Wij bedenken niets zelf, we peilen met andere partijen waar behoefte aan is. Want Triton is er voor alle Vaassenaren.”

Oranjefonds
Voor alle leeftijdsgroepen dus, want naast de eerder genoemde Wijkvereniging Oosterhof als nieuwe gebruiker zijn het jongerenwerk van Koppel-Swoe en de peuterspeelzaal ’t Heggeholletje al jaren in dit gebouw gevestigd. Over Koppel-Swoe gesproken; via deze welzijnsinstelling loopt er nog een aanvraag bij het Oranjefonds. “Wanneer we die bijdrage ontvangen, hopen we de inrichting van Triton ook te kunnen vervangen.”

Centrale plek
Wijkgebouw Triton zal na de verbouwing uiteindelijk dus nog meer een centrale plek van deze hele wijk worden. “Alle buurtbewoners moeten zich welkom voelen om samen even een kopje koffie te drinken en een praatje te maken.”

De gebruikers hopen dat er later dit jaar gestart kan worden met de bouw. “Maar eerst gaan we met z’n allen de sloophamer ter hand nemen. Als er Vaasenaren zijn die mee willen helpen, dan horen we dat uiteraard graag. Kom eens binnen wandelen! Je bent welkom!”

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet