Vrijwilliger Ma(r)ja over Was & Strijk Service

Vrijwilliger Ma(r)ja over Was & Strijk Service

In de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen vrijwilligers van Koppel-Swoe over de activiteit waar ze zich mee bezighouden. Dit keer vertelt de enthousiaste Marja Bosch over de Was & Strijk Service. Marja heeft een beperking. Ze loopt een beetje moeilijk en ze is bijna doof. Ze geniet wel heel erg van haar werk hier. Ook aanwezig bij het interview is begeleider/medewerker Henriëtte Rorije. Ze vult Marja her en der aan.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Marja: “Mijn naam is Marja Bosch. Maar vanaf kinds af aan noemt iedereen me Maja. Dat komt door de tekenfilmserie Maja de Bij. Het is erin geslopen. Ik noem mezelf nu ook Maja, hahaha. Ik heb een lieve hond die Bambi heet. Daar ga ik veel mee wandelen. Verder ben ik vier ochtenden in de week aan het werk bij de Was & Strijk Service. Dat doe ik al vanaf het moment dat ze in Epe begonnen zijn. Het is echt erg leuk werk!”

Wat is de Was & Strijk Service eigenlijk?
Henriëtte: “Wil je kleding, handdoeken en/of beddengoed zelf niet (meer) wassen of strijken? Dan is de Was & Strijk Service er voor jou. We werken voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Onze klanten komen ook van buiten de gemeente Epe.”

Wat is er leuk aan het vrijwilligerswerk bij de Was & Strijk Service?
Maja: “Ik werk samen met heel veel lieve collega’s. Ik mag steeds andere dingen doen. Lakens door de mangel halen, was in de wasmachine stoppen of schoon wasgoed strijken. De dag is altijd weer anders. Ik maak veel verschillende dingen mee.”

Wie kan er gebruikmaken Was & Strijk Service?
Henriëtte: “De Was & Strijk Service is ooit opgezet voor mensen met een WMO-indicatie of mensen die een laag inkomen hebben (onder de 130 procent van het minimum loon). Maar ook anderen kunnen hier inmiddels gebruik van maken. Kom je vuile was maar bij ons brengen!”

Waarom doe je dit vrijwilligerswerk?
Maja: “Ik heb heel veel werk gedaan. Ik hielp met schoonmaken, was ook eens aan het werk bij de kinderopvang en heb wel eens ergens koffie geschonken. Maar dit werk ligt me heel erg. Ik verveel me nooit. Ik werk hier al vanaf het begin. Dat was 8 jaar geleden.”

Waarom zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden bij Koppel-Swoe?
Henriëtte: “Vrijwilligerswerk is kosteloos, maar wél onbetaalbaar. Je kunt er heel veel van leren en je werkt hier met heel veel andere collega’s. Dat is ook wat waard. Toch?” Maja reageert: “Ja! Het is hier heel gezellig.”

Dit vind je misschien ook interessant!

Multi-Culti lunch in Bloemfontein

16 februari 2024
Samen lunchen, elkaar ontmoeten, gezelligheid en elkaar leren kennen door elkaars eten. Dit zijn de ingrediënten voor de Multi-Culti lunch in Huis van de Buurt...
Meer lezen?

Vacature: leden Raad van Toezicht

12 februari 2024
Vanwege uiteenlopende redenen (verstrijken termijn en terugtreden) zijn wij als Raad van Toezicht van de Stichting Koppel-Swoe op zoek naar twee nieuwe leden: Een lid...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet