Vrijwilligersacademie van EpeDoet!

Vrijwilligersacademie van EpeDoet!

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Niet alleen voor onze organisatie, maar ook voor vele andere organisaties en verenigingen in de gemeente Epe. Daarom hebben we EpeDoet! gelanceerd. Een onafhankelijk en organisatie-overstijgend platform voor al het vrijwilligerswerk in de gemeente Epe. Als jij vrijwilligerswerk wilt doen, kun je terecht bij EpeDoet!

Je kan via EpeDoet! ontdekken welk vrijwilligerswerk er te doen is in gemeente Epe. Zo kan je als vrijwilliger jouw talenten inzetten. Want EpeDoet! Wat doe jij?

Vrijwilligersacademie EpeDoet!

Wanneer je als vrijwilliger actief bent, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen. Daarom organiseren we vanuit EpeDoet! trainingen, informatieavonden en cursussen speciaal voor vrijwilligers in de gemeente Epe. Dit wordt aangeboden vanuit de Vrijwilligersacademie Noord-Oost Veluwe, een samenwerking tussen EpeDoet! en de vrijwilligersplatforms uit Heerde en Hattem.

Het aanbod van de Vrijwilligersacademie is voor iedereen die als vrijwilligers actief is, dus voor vrijwilligers van verschillende organisaties en met verschillende taken. Er is veel kennis en via de vrijwilligersacademie willen we kennis over brengen en met elkaar delen.

12 november training voor besturen

Op 12 november is de eerste training van de Vrijwilligersacademie. Deze avond is speciaal voor besturen en wordt begeleid door Henderikus Cazemier. Tijdens de avond wordt er gesproken over netwerken, hoe kan je netwerken als bestuur? Welke verbindingen kun je leggen of welke samenwerkingen kun je aangaan en wat levert je dit als vereniging op? Daarnaast wordt er in gegaan op het werven van fondsen. Er zijn vele fondsen, welke fondsen zijn er en hoe kan je hier als vereniging/stichting gebruik van maken?

De training vind plaats op dinsdag 12 november van 20.00-22.00 in de Hof van Cramer, Putterweg 2d in Wapenveld. Deelname aan deze avond is gratis en aanmelden kan via het aanmeldformulier op de site.

Aanbod vrijwilligersacademie

Het aanbod van de Vrijwilligersacademie stellen we samen op basis van de vraag en behoefte van vrijwilligers. Zoals hierboven vermeld is de eerste avond speciaal voor besturen. In januari 2020 staat er een avond ‘Goed voorbereid op noodsituaties’ gepland vanuit het Rode Kruis. Andere trainingen zullen gaan over dementie, het omgaan met specifieke doelgroepen en bestuursvormen. Over de exacte data en inhoud van de trainingen houden we je op de hoogte via de pagina van EpeDoet!

Wil jij je expertise delen via de vrijwilligersacademie of wil je graag meer leren over een onderwerp? We horen het graag! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Tuinman.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet