Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe

Vrijwilligersacademie Noord Oost Veluwe

Nu de “corona-regels” versoepeld zijn en de vooruitzichten gunstig, gaat de Vrijwilligersacademie N.O.V. per 1 oktober weer van start. De Vrijwilligersacademie is er voor vrijwilligers en biedt workshops aan voor alle vrijwilligers die actief zijn in gemeente Epe, Heerde en Hattem. De Vrijwilligersacademie is een samenwerking tussen de vrijwilligersplatforms uit gemeente Heerde en Hattem en EpeDoet! uit Epe.

Wanneer je als vrijwilliger actief bent, ongeacht in welke functie, kun je deelnemen aan het aanbod van de Vrijwilligersacademie. Er is veel kennis aanwezig en die willen we via de academie overbrengen en met elkaar delen. Want wanneer je als vrijwilliger actief bent, is het fijn als je de kans krijgt om jezelf en je talenten verder te ontwikkelen.

Omgaan met licht verstandelijk beperkten

De eerste workshop die weer georganiseerd wordt is omgaan met licht verstandelijk beperkten. Deze workshop is een beleeftraining gegeven door MEE Veluwe. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met een licht verstandelijke beperking te verplaatsen krijg je inzicht in de belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk. De workshop is woensdag 6 oktober in Heerde. Aanmelden kan via www.epedoet.nl/workshops.

Overige workshops

Er staan de komende tijd weer verschillende leuke en leerzame workshops gepland.

  • Woensdag 6 oktober: Beleeftraining omgaan met licht verstandelijk beperkten
  • Maandag 25 oktober: Herkennen en omgaan met laaggeletterdheid
  • November: Omgaan met andere culturen
  • November: Communicatie en sociale media
  • December: Herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid

Meer informatie over de workshops en aanmelden voor de workshops kan via www.epedoet.nl/workshops.

Gratis online workshops en webinars

Er staan ook nog steeds verschillende online workhops op de site. Thuiscursus EHBO, aanpak laaggeletterdheid, omgaan met dementie, zorgen over een kind, fondsenwerving, verantwoord alcohol schenken en verschillende webinars over vrijwilligerswerk en netwerken. De workshops vind je via www.epedoet.nl/workshops.

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet