Webinar mantelzorg in Balans

Webinar mantelzorg in Balans

15 januari 2021

Als je lang zorgt voor een ander ben je meestal overbelast. (Te) veel komt op jouw bordje: de zorg voor en zorgen om je naaste, werk, inkomen, opvoeding, huishouden, regelzaken…. In deze webinar kijk je naar deze overbelasting en krijg je een handreiking om beter voor jezelf te zorgen. Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe te Epe organiseert deze webinar in samenwerking met de Steunpunten mantelzorg in de gemeente Apeldoorn, Hattem Heerde en Voorst. Tijdens dit webinar zal Ingrid Schoen spreken. Zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige.

Waarom dit webinar?
Vanuit de Steunpunten Mantelzorg zien we dat veel mantelzorgers overbelast raken en dat deze coronatijd nog meer druk bij mantelzorgers kan neerleggen. Tijdens deze interactieve webinar worden verschillende aspecten van mantelzorg besproken. Deelnemers krijgen antwoorden op vragen: waarom is het belangrijk om zelf in balans te blijven, wat is de impact van de aandoening van een naaste, hoe is het om samen te leven in coronatijd? Er is aandacht voor het vragen van hulp en er wordt een mentale oefening gedaan om stil te staan bij de eigen balans.

Deelname
Het webinar vindt donderdag 18 februari van 19.30 uur tot 20.30 uur plaats. Aansluitend is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Als je interesse hebt kan je je tot 12 februari aanmelden door een mail te sturen aan g.reumer@koppelswoe.nl Bij aanmelding ontvang je verdere informatie.

Steunpunt Mantelzorg
Steunpunt Mantelzorg is er voor al jouw vragen, voor een luisterend oor, praktische hulp en lotgenotencontact. Koppel-Swoe is in deze periode 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0578-67 67 67. Meer informatie over Steunpunt Mantelzorg vind je op www.koppelswoe.nl/steunpunt-mantelzorg.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet