Welke UNIEKE sport ga jij beoefenen deze maand?

Welke UNIEKE sport ga jij beoefenen deze maand?

14 oktober 2021

Voor mensen met een vorm van een beperking wordt sport steeds toegankelijker. Ook in de gemeente Epe. De tweede editie van de kalender ´Uniek Sporten van de Maand´ is klaar en wordt in oktober verspreid. Op deze kalender staat welke sporten mensen met een vorm van een beperking kunnen doen in de gemeente Epe én in omliggende gemeentes binnen de regio Stedendriehoek. Door het scannen van de QR-codes wordt alle informatie over het sportaanbod moeiteloos gevonden.

De lokale buurtsportcoach aangepast sporten van Heel Epe Beweegt (Koppel-Swoe) verspreid de kalender bij deelnemende sportaanbieders, scholen speciaal onderwijs, zorginstanties en zorgprofessionals en andere openbare of buurtontmoetingscentra in Epe, Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. In de winter en het voorjaar 2022 verschijnen nieuwe edities van de kalender.

Unieke Sport van de maand oktober: balsporten & vechtsporten
In de regio Stedendriehoek worden door de deelnemende sportaanbieders diverse balsporten aangeboden zoals bijvoorbeeld rolstoelhandbal (CVO handbal), Tai Jiu Jitsu (Dojo Geoffrey) , (G-)voetbal en korfbal. Deze balsporten worden in oktober ‘in the spotlight’ gezet! Via sociale media berichten (www.facebook/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek kunnen sporters vooraf al kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt.


Voor wie is de kalender?
Alle mensen met een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele en mentale beperking kunnen zich aanmelden bij de deelnemende sportaanbieders die vermeld staan op de kalender en vervolgens meedoen met de reguliere trainingen. En mocht de gewenste sport niet lokaal georganiseerd zijn, dan is er vast wel een alternatief te vinden in een van de omliggende gemeenten.

Ambitie Uniek Sporten Stedendriehoek
De Stedendriehoek heeft de ambitie om iedereen met een beperking binnen deze regio te laten sporten en bewegen als ieder ander. Hiervoor werkt een team van buurtsportcoaches en regiocoach aangepast sporten nauw samen met de sport, zorg, onderwijs, overheid en ondersteunende organisaties.

Ook een kalender ophangen?
Wil je graag de kalender ontvangen? Neem dan contact met ons op via Jeroen de Lange, epe@unieksporten.nl. Een digitale versie kan ook worden aangevraagd.

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2024

27 mei 2024
Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar een Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar is het zover op woensdag 12 juni. Op drie...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet