Zomerschool 2019 Epe-Heerde groot succes!

Zomerschool 2019 Epe-Heerde groot succes!

16 september 2019

Op verzoek van de gemeenten Epe en Heerde organiseerden Koppel-Swoe en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland deze zomer een drie weken durende Zomerschool voor kinderen van 6 tot 18 jaar. De school is bestemd voor kinderen die nog maar kort (minder dan 3 jaar) in Nederland verblijven. 

Kinderen die nog maar kort in Nederland verblijven, spreken thuis vaak hun eigen moedertaal. Om het taalniveau op peil te houden, worden er tijdens deze Zomerschool diverse leuke en uitdagende activiteiten gehouden waarin de Nederlandse taal een belangrijke rol speelt. Het ochtendprogramma telde 34 deelnemers.

Daarnaast waren er twee middagen per week activiteiten, waarbij aandacht was voor: sport, gezonde leefstijl, kunst, cultuur, techniek, natuur, theater en dans. Ook was er een excursie naar een zorgboerderij in Oene. Aan de middagactiviteiten namen ook 12 kinderen uit de gemeente Epe deel, die niet het taalprogramma volgden, maar wel in aanmerking kwamen voor de middagactiviteiten. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen die om financiële redenen niet de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Hiermee kwam het totaal op 46 aanmeldingen voor de Zomerschool

Feestelijke einde Zomerschool 2019

De Zomerschool 2019 sloot donderdag 22 augustus net zo feestelijk af als dat deze op maandag 5 augustus begon. De ochtend begon met een activiteiten- en spellencircuit. De deelnemers lieten daarin zien wat ze hadden opgestoken van de thema’s van de Zomerschool. De oudere jongens en meisjes namen de kleintjes in hun groep onder hun hoede. Soms luidruchtig en druk, soms rustig en zorgzaam. Dat tekende precies de sfeer van 3 weken Zomerschool: iets leren over jezelf en denken aan de ander. En dat allemaal in je beste Nederlands. De volwassen begeleiders keken trots toe.

Onder leiding van meester Arend oefenden de kinderen voor de grote finale: een muziekstuk op de gitaar. Daarna begeleidden de aanwezige ouders van het ouderprogramma  hen bij het gezamenlijk bereiden van gezonde hapjes. Zo werden de drie thema’s van de Zomerschool zichtbaar: muziek, ik-jij-de ander en een gezonde leefstijl.

Vrijwilligers bedankt!

Het was een vrolijke en leerzame Zomerschool 2019. In totaal 17 vrijwilligers zetten zich in voor het taalprogramma en de middagactiviteiten voor de kinderen. Ook waren enkelen van hen nauw betrokken bij het programma voor de ouders. De Zomerschool mag zich gelukkig prijzen met de vrijwilligers: Aly, Amira, Arend, Asli, Chantal, Dineke, Esra, Gerdien, Ghassan, Hakan, Karlijn, Linda, Marleen, Roeland, Skylar, Thani en Zehra.

Namens de organisatoren Koppel-Swoe, Stichting Vluchtelingenwerk en de gemeenten Epe en Heerde: heel hartelijk dank!

zomerschool 2019 epe en heerde

Dit vind je misschien ook interessant!

EpeVertelt! De Tovertuin

EpeVertelt! is een rubriek waarbij EpeDoet! mensen uitnodigt die vertellen over het vrijwilligerswerk dat zij doen. Voor deze editie zaten we op een mooie woensdagochtend...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet