Aan het woord: Liedy Heus over de zomer- en winteruitjes

Aan het woord: Liedy Heus over de zomer- en winteruitjes

In de rubriek ‘Aan het woord’ leggen we klanten of vrijwilligers van Koppel-Swoe een aantal vragen voor. Deze maand een interview met Liedy Heus, coördinator van de welbekende zomer- en winteruitjes.

De zomer- en winteruitjes, wat is dat eigenlijk?

“Samen met een zestal enthousiaste dames (Coby, Hanneke, Josette, Mineke, Rieky en Ineke) organiseren wij het hele jaar door uitstapjes voor 55-plussers. Ik ben sinds een paar jaar bij de groep gevraagd als coördinator. Deze gevarieerde uitjes noemen we al jaren de zomer- en winteruitjes.”

“Samen organiseren we diverse vergaderingen om de uitjes te bepalen. Na het bespreken van de voorstellen en de ingediende ideeën krijgt iedereen de gelegenheid de uitjes uit te werken. Daar maak ik dan een verslag van.”

“De uitstapjes variëren van een autorit tot een museumbezoek, een boottocht of een bezoekje aan de dierentuin. Per seizoen organiseren we twaalf diverse uitjes. Eén ding is altijd wel hetzelfde: het is beregezellig. Elke keer is er een vaste groep van zo’n twintig personen die sowieso meegaat. Dat zegt wel iets over het succes van de zomer- en winteruitjes. Toch?”

Waarom ben je vrijwilliger geworden bij de zomer- en winteruitjes?

“Ik ben een paar jaren geleden gevraagd voor deze vrijwilligersfunctie. Ik was net met mijn man Joop in Epe komen wonen en wilde graag mensen leren kennen. Daarbij wil ik altijd graag iets voor anderen betekenen. Dat zit in me, daar voel ik me goed bij.”

Wat is er zo positief aan dit initiatief van Koppel-Swoe?

“Het is beregezellig. We doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Dat lukt heel behoorlijk want er is in totaal toch wel een groep van een paar honderd mensen die zich regelmatig aanmeldt voor een uitje. De komende periode gaan we onder andere naar Paleis Soestdijk en gaan we zelf zilveren ringen maken.  Alle uitjes voor de aankomende herfst en de winter zijn via deze link te bekijken.”

Wat is er zo leuk aan dit vrijwilligerswerk?

“Wat mij persoonlijk zeer motiveert? Het geeft enorm veel voldoening als je ziet dat andere mensen aan het genieten zijn. We maken er altijd een feestje van. De groep organiserende dames heeft het altijd erg gezellig. We zijn enthousiast, hebben iets over voor anderen en houden altijd rekening met de groep mensen die meegaat. Daardoor loopt het elke keer als een trein.”

Deelnemers gezocht

“Maar wij zijn ook altijd op zoek naar nieuwe deelnemers voor de zomer- en winteruitjes. Wil je ook meedoen aan deze gezellige dagen? Meld je dan aan via info@koppelswoe.nl of tel.: 0578-676767.”

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe? Kijk dan op deze pagina.

Dit vind je misschien ook interessant!

Multi-Culti lunch in Bloemfontein

16 februari 2024
Samen lunchen, elkaar ontmoeten, gezelligheid en elkaar leren kennen door elkaars eten. Dit zijn de ingrediënten voor de Multi-Culti lunch in Huis van de Buurt...
Meer lezen?

Vacature: leden Raad van Toezicht

12 februari 2024
Vanwege uiteenlopende redenen (verstrijken termijn en terugtreden) zijn wij als Raad van Toezicht van de Stichting Koppel-Swoe op zoek naar twee nieuwe leden: Een lid...
Meer lezen?
© 2024 Media Magneet