Alle basisschoolkinderen in de gemeente Epe aan de snoepgroente

Alle basisschoolkinderen in de gemeente Epe aan de snoepgroente

Vanuit de themacampagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ van de JOGG-aanpak van Heel Epe Beweegt zijn alle basisschoolkinderen op 7 en 8 oktober aan de snoepgroente gegaan. Fruitvriendjes en Heel Epe Beweegt deelden in mascottepakken snoepgroente uit op de basisscholen. In actie kwamen Koen Komkommer, Willy Wortel en Tamira Tomaat. Met veel plezier werd er gesmuld van de verschillende groente.

Tijdens het uitdelen van de snoepgroente werd er zelfs geknuffeld met Tamira Tomaat en Koen Komkommer. Voor sommige kinderen was het wat spannend en kozen ze liever voor de echte wortel en snackpaprika. Vol trots lieten de kinderen aan hun leerkracht zien wat zij gekozen hadden.

Naast de snoepgroente heeft iedere school vanuit Fruitvriendjes het boek ‘Eerlijk eten’ gekregen.  Fruitvriendjes leveren elke week 30.000 porties groente en fruit als gezond tienuurtje aan basisscholen in Nederland. De ambitie is om voor alle kinderen van Nederlandse basisscholen gezonde voeding toegankelijk te maken. Zo dragen zij dezelfde visie uit als de JOGG-aanpak, onderdeel van Koppel-Swoe.

Gezonde School
Bij basisschool de Sprenge Vaassen was er een speciaal bezoek van wethouder Lia de Waard-Oudesluijs. Zij overhandigde aan de school het Gezonde School vignet ‘Voeding’. Zoals ze zelf aangaf, “Een beloning omdat jullie zo goed bezig zijn met een gezonde leefstijl.”

Gezond eten, drinken en voldoende bewegen dragen bij aan een gezond gewicht. In coronatijd is het extra belangrijk om daar op te letten. Alle basisscholen uit de gemeente Epe bedankt!

 

 

Dit vind je misschien ook interessant!

Buitenspeeldag 2023

31 mei 2023
Kom je op 14 juni 2023 ook gezellig met ons buitenspelen? Het is dan de Nationale Buitenspeeldag! Neem je vrienden mee. Maken we er een...
Meer lezen?
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je vel zitten, lichamelijk gezond zijn en tevreden zijn met je leven.

Een zetje naar meer geluk

29 mei 2023
Een gezonde leefstijl is veel meer dan alleen sporten en beweging en voeding. Het heeft met het welbevinden van mensen te maken. Lekker in je...
Meer lezen?
© 2023 Media Magneet