Jongeren op gezond gewicht (JOGG)

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

JOGG gemeente Epe (Jongeren op gezond gewicht)

Overgewicht is één van de meest ernstige bedreigingen van onze volksgezondheid. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. Dat moet veranderen. Onze jongeren zijn de toekomst van Nederland.

Uiteindelijk wil iedereen dat kinderen en jongeren op kunnen groeien in een omgeving die het makkelijk maakt om gezond op te groeien. We willen dat als Koppel-Swoe ook mogelijk maken. We doen dat in de gemeente Epe vanuit de landelijk aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Met de JOGG aanpak creëren we een gezonde omgeving voor de jeugd (0-19 jaar) in de gemeente Epe.

 

Overgewicht is een groot probleem. Gemiddeld één op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. JOGG Epe helpt jongeren op gezond gewicht.

De regie van de JOGG-aanpak in de gemeente Epe ligt bij Koppel-Swoe. Larisa Brinkhoff-Lentjes (Buurtsport) is in Epe de JOGG-regisseur. De activiteiten worden uitgevoerd in samenwerking met Buurtsport en gecommuniceerd op het digitale platform Heel Epe Beweegt. Met de activiteiten wordt een gezonde en actieve leefstijl onder de kinderen en jongeren gestimuleerd.

Samenwerken is belangrijk

Samen met scholen, kinderdagverblijforganisaties, sportverenigingen, buurten/wijken en bedrijven zetten we ons in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Beetje bij beetje wordt de omgeving veranderd. De gezonde keus wordt weer normaal.

Een gezondere omgeving

Om een gezondere omgeving te kunnen creëren wordt ingestoken op onderstaande vijf pijlers.

  1. Een gezond gewicht heeft een belangrijke plaats in het programma van het College van Burgemeester en Wethouders.
  2. Lokale bedrijven en gemeente zijn betrokken bij de JOGG-aanpak.
  3. De JOGG-aanpak sluit aan bij de belevingswereld van kinderen en jongeren door met de doelgroep in gesprek te blijven.
  4. De activiteiten worden gemonitord, geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd.
  5. Professionals signaleren overgewicht in een vroeg stadium en stemmen hun dienstverlening onderling op elkaar af. Zo komen jongeren met overgewicht direct op de juiste plek terecht.

Thema’s JOGG

Naast de eerder genoemde vijf pijlers wordt er gewerkt met verschillende thema’s. De thema’s zijn:

  • DrinkWater
  • Gratis bewegen, gewoon doen
  • Groente… zet je tanden er in
  • Slaap lekker

Met de verschillende thema’s willen we bewustwording creëren hoe belangrijk het drinken van water, het eten van groente en fruit en bewegen is. Gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden!

Heb je vragen?

Larisa Brinkhoff-Lentjes

JOGG - Regisseur
Telefoon
06-26 72 09 51
E-mail
l.brinkhoff@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten ook eens

Relevant nieuws

zomerschool 2019 epe en heerde

Zomerschool 2019 Epe-Heerde groot succes!

16 september 2019
Op verzoek van de gemeenten Epe en Heerde organiseerden Koppel-Swoe en Vluchtelingenwerk Oost-Nederland deze zomer een drie weken durende Zomerschool voor kinderen van 6 tot...
Meer lezen?

Benieuwd wat we in 2018 hebben gedaan?

21 juni 2019
Wat hebben we enorm veel gedaan in 2018! Zo was het een heel bijzonder jaar vanwege de samenvoeging van twee organisaties. Koppel-Swoe werd per januari...
Meer lezen?

Samen stimuleren we het drinken van water tijdens...

15 maart 2019
In de week van 11 tot en met 15 maart is de Week voor de Gezonde Jeugd. Naast de start van de DrinkWater campagne bij...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet