Leuke gratis activiteit voor Mantelzorgers op 10 november

Leuke gratis activiteit voor Mantelzorgers op 10 november

Ook dit jaar is 10 november uitgeroepen tot Dag van de Mantelzorg. Deze dag is in het leven geroepen om mantelzorgers waardering te geven voor wat zij doen voor hun zieke naaste.

Wie is mantelzorger?

Mantelzorgers zijn mensen van alle leeftijden die zorgen voor mensen in hun omgeving die ziek zijn. Dat kan zijn voor een kind met een beperking, een ouder met Alzheimer, een zus met een verslaving etc. Iedereen kan in zijn leven mantelzorger worden. Je kiest hier niet voor, maar het overkomt je.

Iemand in je (directe) omgeving wordt ziek en dan heb jij de zorgen. Veel mensen die mantelzorger zijn zien zichzelf niet als mantelzorger. Zij vinden het normaal dat zij zorgen voor de zieke persoon in hun omgeving waar zij van houden. Wij vinden het belangrijk dat mantelzorgers gezien en gewaardeerd worden.

Eten en theater tijdens de Dag van de Mantelzorg in Epe

Wij willen graag onze waardering laten blijken voor de mantelzorgers in de gemeente Epe door op de Dag van de Mantelzorg een leuke activiteit voor hen te organiseren. Dit jaar kunnen de mantelzorgers op zaterdag 10 november van 17.00 uur tot 20.00 uur in het Kulturhus EGW te Epe genieten van een Indische maaltijd van Slager Kroon. Daarna is er een ontspannende en komische theatervoorstelling Circo Fiasco. Circo Fiasco is een levendig clownspektakel, vol hartverwarmende en ontroerende momenten.

Deze activiteit wordt kosteloos aangeboden aan mantelzorgers in de gemeente Epe. Wethouder Lia de Waard zal de opening verzorgen. Ben je mantelzorger of ken je een mantelzorger die dit leuk vindt? Je kunt jezelf of/en een andere mantelzorger aanmelden door contact op te nemen via telefoonnummer 0578-67 67 67. Wees er wel snel bij, want er is plaats voor maximaal 60 personen.

Over Circo Fiasco

Circusdirecteur Alberto Fiasco verliest na een krachtige storm zijn circustent.
Sindsdien doet Alberto er alles aan om de circustraditie van zijn familie voort te zetten…zonder tent. Samen met twee van zijn zoons en een wankel decor trekken ze nu door het land met hun variétéprogramma Circo Fiasco.

Maar vandaag bezwijkt de trotse Alberto onder de last van alle zorgen en komt hij te laat voor de voorstelling. Beide zoons proberen de situatie te redden. De toeschouwers krijgen al snel door dat zowel in de piste als achter de schermen de problemen zich opstapelen. Ze moeten zelfs bijspringen om een en ander op te vangen.

Zo ziet u, zoon Valentino met zijn hartverwarmende eenmansorkest op draaiorgelfiets…
De dwaze fratsen en evenwichtskunsten van zijn broer… De praatjesmakende illusionist Alberto, die nog net op tijd komt om een slap koord overeind te toveren en er, nog één keer, in omhoog te klimmen. En niet te vergeten: De toeschouwers voor wie de tweede hoofdrol is weggelegd.

Steunpunt Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe. U kunt hier terecht voor een luisterend oor en met al uw vragen betreffende mantelzorg. U kunt hiervoor contact opnemen met de cliëntondersteuners mantelzorg, Gerrita Reumer en Jan Hoppe via telefoonnummer 0578-62 09 88 of via mail g.reumer@koppelswoe.nl of j.hoppe@koppelswoe.nl

Elke dag waardering

Wij wensen alle mantelzorgers elke dag waardering, waaronder ook op de Dag van de Mantelzorg. Zet een mantelzorger eens in het zonnetje, verras een mantelzorger met een leuk kaartje, een bosje bloemen of door deelname aan de Dag van de Mantelzorg in de gemeente Epe.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2023 Media Magneet