Overzicht Algemeen

Vrijwilligers Renate Potkamp en Gerwin Bomhof over Samen Eten

In de rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen vrijwilligers van Koppel-Swoe over de activiteit waar ze zich mee bezighouden. Dit keer zijn Renate Potkamp en Gerwin Bomhof aan het woord over het initiatief Samen Eten in Huis van de Buurt Triton in Vaassen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie in het dagelijks leven?
“Mijn naam is Renate Potkamp. Ik start binnenkort met een stageperiode bij een bedrijf. Ik hoop dat daar uiteindelijk een baan uit voortvloeit. De afgelopen tijd deed ik veel vrijwilligerswerk. Zo woon ik dichtbij Triton en ben dus vaak in dit Huis van de Buurt te vinden. Ik ben onder meer betrokken bij Samen Eten. Dit is ooit bedacht door Inge en Micha Pelamonia. Inmiddels helpen er elf vrijwilligers aan mee.”

“Mijn naam is Gerwin Bomhof. Ik woon in Vaassen en ik ben technisch tekenaar bij een bedrijf in Terwolde. Omdat ik een tijdje geen werk heb gehad, ben ik veel vrijwilligerswerk gaan doen. Zo ben in onder andere bij Triton terecht gekomen. Ik doe allerlei klussen en hou ervan om mijn kennis in te zetten. Dat doe ik niet per se om geld mee te verdienen. Vrijwilligerswerk is een groot goed.”

Wat is Samen Eten eigenlijk?
“Samen Eten is een initiatief van Koppel-Swoe waarbij mensen uit Vaassen eens per maand (elke eerste vrijdag van de maand vanaf 17.30 uur (17.15 uur inloop) samen eten en koken. Ze betalen daarvoor een bedrag van 6 euro per persoon. Het initiatief is een kleine twee jaar geleden in het leven geroepen voor buurtbewoners die op zoek zijn naar een stukje gezelligheid. Je leert andere bewoners in deze buurt kennen, je gaat er eens lekker op uit. Iedereen is welkom.”

Ooit werd Renate getriggerd door een oproep op een flyer. “Dat was helemaal in het begin. Ik ben daarna niet meer weggegaan. Vind het heel leuk om hierbij te helpen. De ene keer help ik met koken, de andere keren snij ik de groente.” Ook Gerwin is al langere tijd betrokken bij Samen Eten. “Je komt onder de mensen, je ervaart de gezelligheid. Zelfs de afwas aan het eind is goed te doen. Hahaha…”

Wat is er leuk aan het vrijwilligerswerk bij Samen Eten?
Renate: “Je doet iets voor anderen en je krijgt er wat voor terug. Ik kan er mijn ei in kwijt.” Gerwin: “Deze vorm van vrijwilligerswerk is superhard nodig. Anders draaien deze evenementen niet. Daarbij levert het mij persoonlijk iets op. Je zit letterlijk bij elkaar aan tafel, hebt goeie gesprekken.”

Wie kan er gebruikmaken van Samen Eten?
“Uit de praktijk blijkt dat het veelal inwoners uit de buurt zijn die hier komen eten. Maar sommigen wonen ook in andere wijken in Vaassen. Feit is: alle inwoners uit Vaassen zijn hier van harte welkom. Op dit moment komen er maandelijks zo’n 35 personen op deze avond af. Elke maand is er een ander smakelijk thema. Het ligt aan het thema hoe snel het duurt wanneer een maand uitverkocht is. Als er bijvoorbeeld Indisch gekookt wordt, stromen de aanmeldingen binnen. Feit is: wat er ook gekookt wordt: er zijn heel veel mensen die even blij zijn dat ze de deur uit kunnen. Samen Eten is daarvoor een wezenlijk evenement.”

Waarom doe jij dit vrijwilligerswerk?
Renate: “Het is voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers een mooi evenement. Hoe ik dat persoonlijk zie? Je brengt wat, maar je haalt ook wat.”
Gerwin: “Dit is zo’n leuke groep mensen. Ik vind het een eer om me hiervoor in te zetten.”

Waarom zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden bij Koppel-Swoe?
Renate: “Het is niet alleen waardevol voor anderen. Het is ook waardevol voor jezelf. Vrijwilligerswerk is echt heel erg nodig.”
Gerwin: “Vrijwilligerswerk is leerzaam. Ik zou een ieder vooral ook oproepen om te doen aan vrijwilligerswerk.”

Meer informatie?
Over vrijwilligerswerk bij Koppel-Swoe? Bekijk: www.koppelswoe.nl/vrijwilligers-koppel-swoe
Over activiteiten bij Koppel-Swoe? Bekijk: www.koppelswoe.nl/agenda

 

Wij zoeken vrijwilligers voor de Zomerschool Epe | Heerde!

Jaarlijks organiseren STIP en Koppel-Swoe tijdens de zomervakantie de Zomerschool voor kinderen die niet op vakantie kunnen of kinderen die korter dan 4 jaar in Nederland zijn. De laatste groep kan extra oefening met de Nederlandse taal goed gebruiken. Dit jaar wordt de Zomerschool Epe-Heerde georganiseerd op de maandag, dinsdag en donderdag van 09.30-14.30 uur in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus. We zijn weer op zoek naar vrijwilligers voor de Zomerschool. Bij voorkeur mensen die minimaal 4 dagdelen willen helpen. Je hoeft dus niet de hele periode beschikbaar te zijn. 

Tijdens de Zomerschooldagen komen er verschillende onderdelen langs. We starten de dag gezamenlijk en gaan daarna aan de slag met een taalactiviteit. Dan is het tijd voor een creatieve invulling, zoals een knutselactiviteit. Na de lunch komen de kinderen in beweging met een sport- en spelprogramma.

De programmadagen zijn dit jaar op het terrein van basisschool de Expeditie, Oude Wisselseweg, 8162 HJ Epe. Met de vrijwilligers starten we ’s ochtends om 8.30 uur met een dagopening waarin onder andere de activiteiten van die dag uitgelegd worden. Voorafgaand aan de Zomerschool hebben we nog een vrijwilligersavond waarin we met elkaar kennismaken en het totale programma bespreken.

Je werkzaamheden zijn:

 • Samen met een andere vrijwilliger een groep van maximaal 10 kinderen ondersteunen.
 • De activiteiten van het programma uitleggen aan de kinderen. (draaiboek en materialen zijn aanwezig)
 • De kinderen begeleiden tijdens de activiteiten.
 • Samen met de kinderen tussendoortje eten/drinken en/of lunchen.
 • Tijd bewaken, zodat de kinderen op tijd ergens aan beginnen of opruimen
 • Zorgdragen voor een opgeruimd lokaal

Wij vragen van vrijwilligers dat zij:

 • Goed kunnen omgaan met kinderen die verschillen in niveau en afkomst in een groep.
 • Echte doeners zijn en initiatief durven te nemen.
 • Samenwerking belangrijk vinden.
 • Beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Zich met humor, lef en enthousiasme inzetten.
 • Het maatschappelijk belang van de Zomerschool inzien.

Waardering:

 • Vrijwilligersvergoeding.
 • Een heleboel enthousiaste, blije kinderen.
 • Leuke nieuwe contacten met andere vrijwilligers.
 • Een unieke Zomerschool gadget.

Vrijwilliger voor de Zomerschool?

Wil jij meewerken om van dit mooie maatschappelijke project een succes te maken? Ben je minimaal 4 dagdelen beschikbaar in de periode van 22 juli tot en met 1 augustus 2024? Geef je dan op via het formulier hieronder.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met coördinator Niels Elijzen via n.elijzen@koppelswoe.nl of 0578-67 67 67

 

Zomerschool 2024 - aanmelden als vrijwilliger

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Dit is zeker geen verplichting, maar voor ons fijn om te weten. Denk aan bijvoorbeeld PABO, een andere lerarenopleiding of opleiding voor onderwijsassistent.
Op deze dagdelen kan ik helpen als vrijwilliger:*
Je kunt een hele dag of een dagdeel ons helpen. We zouden het fijn vinden als je minimaal 4 dagdelen bij ons aan de slag wilt. Klik aan welke dag(delen) je van de partij bent.
Dit is mijn geboortedatum:*
Hebben we nodig voor het aanvragen van een VOG
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Multi-Culti lunch in Bloemfontein

Samen lunchen, elkaar ontmoeten, gezelligheid en elkaar leren kennen door elkaars eten. Dit zijn de ingrediënten voor de Multi-Culti lunch in Huis van de Buurt Bloemfontein, Wetstraat 12 in Vaassen. Eén keer per twee maanden ben je van 12.00-13.30 uur harte welkom voor een gezamenlijke lunch.

Iedere deelnemer neemt zelf iets te eten mee dat samen gedeeld kan worden. Vanaf 11.30 uur zetten we al het lekkers op tafel. Om 12.00 uur gaan we samen lunchen. Om 13 uur ruimen we samen op. Is geld om wat eten mee te nemen een probleem, dan is (in overleg) een vergoeding mogelijk.

De data voor de volgende Multi-Culti lunches zijn: 6 mei, 8 juli, 9 september en 11 november. Schrijf je ze vast in je agenda?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Alette Wagenaar, sociaal werker van Koppel-Swoe via 0578-67 67 67 of a.wagenaar@koppelswoe.nl

Vacature Financieel medewerker met affiniteit voor ICT (24 uur per week)

Wij zijn op zoek naar een financieel medewerker met (sterke) affiniteit met dashboards, softwarekoppelingen, informatiesystemen en datawarehouses.

Als onderdeel van ons team speel je een cruciale rol bij het analyseren van financiële gegevens en het leveren van waardevolle inzichten voor het nemen van strategische beslissingen. Deze functie biedt een uitdagende rol voor een financieel medewerker om zijn/haar passie voor financiële technologie en systemen te combineren met traditionele financiële taken.

Koppel-Swoe is de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Met zo’n 85 medewerkers en meer dan 300 vrijwilligers stimuleren we het welzijn en de groei van inwoners van 0-100+ jaar. We werken gebiedsgericht en zijn actief in de dorpen Epe, Vaassen, Emst en Oene. We weten wat er speelt en focussen ons zoveel mogelijk op preventie en vroegtijdige signalering. We werken samen met inwoners, gemeente en andere partners en verbinden waar mogelijk met bestaande initiatieven.

Vacature Financieel medewerker met affiniteit voor ICT (24 uur per week)

Jouw taken:

 • Financiële analyse:
  • Analyseren van financiële gegevens en rapporten om trends, afwijkingen en kansen te identificeren;
  • Opstellen van financiële modellen en prognoses om de financiële prestaties te voorspellen;
  • Leveren van financiële analyses en aanbevelingen aan het management voor strategische planning.
 • Dashboardontwikkeling:
  • Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van financiële dashboards met behulp van beschikbare en nog te onderzoeken softwaretools. We willen onder andere werken met de financiële module CPMlite (KidsKonnect);
  • Zorgdragen voor de visualisatie van financiële gegevens om het begrip te verbeteren en besluitvorming te vergemakkelijken.
 • Softwarekoppelingen en Integratie:
  • Samen met de software- en ICT-leveranciers implementeren en onderhouden van softwarekoppelingen tussen financiële systemen en andere bedrijfsapplicaties;
  • Werken aan het automatiseren van financiële processen om de efficiëntie te verhogen.
 • Informatiesystemen en datawarehouses:
  • Beheren en onderhouden van informatiesystemen en datawarehouses voor financiële gegevens;
  • Zorgen voor gegevensintegriteit en datakwaliteit.
 • Rapportage en documentatie:
  • Opstellen van heldere en gedetailleerde financiële rapporten voor intern gebruik en externe stakeholders;
  • Documenteren van financiële processen en procedures.
 • Samenwerking:
  • Samenwerken met collega’s binnen het financiële team en andere afdelingen om informatie te delen en projecten te coördineren.

Wij zoeken:

Een open, initiatiefrijke, gestructureerde collega met oog voor detail die voldoet aan o.a. onderstaande eisen:

 • HBO(+) in financiën, accounting, informatica of een gerelateerd vakgebied;
 • Ervaring met financiële analyse en rapportage;
 • Kennis van financiële software en dashboardsystemen;
 • Ervaring met software-integratie en datawarehouses is een pluspunt;
 • Sterke analytische vaardigheden en aandacht voor detail;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Teamspeler met het vermogen om zelfstandig te werken;
 • Bereidheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de financiële technologie en systemen.

Wij bieden:                                               

 • Een nieuwe, afwisselende functie voor 24 uur per week in een organisatie die maatschappelijk betrokken en volop in beweging is;
 • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
 • Werktijden in overleg;
 • Salariëring conform de CAO Kinderopvang;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals scholing en een goede pensioenvoorziening.

Solliciteren:

Herken je jezelf in het persoonlijk profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om vóór 31 mei 2024 jouw motivatiebrief inclusief C.V. naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.nl  onder vermelding van Vacature financieel medewerker. Op 12 juni 2024 voeren wij gesprekken.

Meer informatie:

Meer informatie over de functie en sollicitatieprocedure is op te vragen bij Lumiek Hummel, telefonisch bereikbaar via het centrale nummer van Koppel-Swoe: 0578-67 6767 of via e-mail: l.hummel@koppelswoe.nl.

Meer informatie over onze organisatie vind je op www.koppelswoe.nl en www.kinderopvangepe.nl

Vacature Sociaal werker Emst en Vaassen (18 uur p.w.)

Voor de dorpen Emst en Vaassen zijn we op zoek naar een sociaal werker, die gericht is op het realiseren van de gebiedsopgaven en het verder ontwikkelen van Huis van de Buurt De Hezebrink in Emst en Huis van de Buurt Balai Pusat in Vaassen. Deze locaties zijn voor én van de inwoners.

De sociaal werker is een bruggenbouwer en gericht op het maken, verbinden en onderhouden van een netwerk. Zowel fysiek als online met inwoners, verenigingen, zorginstellingen en samenwerkingspartners. Ook begeleid je (individuele) kwetsbare inwoners of groepen, die een vangnet nodig hebben. Wij werken gebiedsgericht.

Sociaal werker Emst en Vaassen (18 uur per week)

Als sociaal werker word je onderdeel van Koppel-Swoe: de organisatie voor welzijn en kinderopvang in de gemeente Epe. Wij stimuleren het welzijn en de groei van jong tot oud. Dit doen wij vanuit de visie dat iedereen er toe doet, kan meedoen en bijdragen. Alle verschillen mogen er zijn en iedereen mag zichzelf zijn. Wij pakken vragen van inwoners op. Voor ons is geen vraag teveel.

Taken sociaal werker:

 • Je signaleert behoefte en vraag van inwoners (van jong tot oud), koppelt dit aan bestaande diensten en activiteiten van ons, actieve inwoners en onze samenwerkingspartners en ontwikkelt (samen) nieuwe activiteiten en diensten;
 • In het dorp Emst en de wijk Berkenoord 2 zijn verschillende groepen, stichtingen en verenigingen met actieve inwoners die zich inzetten voor medebewoners. Je staat nauw met hen in contact, werkt samen, ondersteunt en verbindt;
 • Zowel De Hezebrink als Balai Pusat zijn ontmoetingsplekken voor inwoners. Op beide locaties worden er activiteiten aangeboden vanuit Huis van de Buurt en van andere verenigingen. Het aanbod van het Huis van de Buurt sluit aan op de vraag van inwoners van jong tot Je inventariseert welke kansen er nog liggen vanuit de vraag van inwoners, pakt deze verder op en zorgt dat alle activiteiten bekend zijn bij inwoners;
 • Je maakt onderdeel uit van het gebiedsteam Vaassen/Emst en werkt nauw samen met de gebiedsregisseur, collega sociaal werkers, inwoners en samenwerkingspartners om de gebiedsopgaven voor het dorp Emst en de wijk Berkenoord 2 te realiseren;
 • Je werkt zowel in de Huizen van de Buurt als in de wijk en het dorp.

Wij zoeken:

Een open, initiatiefrijke, verbindende, ondernemende en enthousiaste collega die voldoet aan o.a. de volgende eisen:

 • Denkende doener: je bent praktisch ingesteld en handelt doordacht en welbewust;
 • Je voelt aan wanneer je een activerende, stimulerende rol moet pakken en wanneer je zaken aan inwoners kunt overlaten/overdragen;
 • Je bent in staat om je eigen werk goed te organiseren: je houdt overzicht, weet prioriteiten te stellen en kunt hoofd -en bijzaken onderscheiden;
 • Je bent sociaal vaardig en communicatief sterk en kunt goed omgaan met verschillende mensen met uiteenlopende karakters, culturen/organisaties en weet hoe je (social) media inzet om je doelen te bereiken;
 • Je kunt omgaan met weerstand en weet hierin balans en rust te bewaren. Lastige situaties zie jij niet als ‘probleem’, maar je vindt hierin juist een uitdaging;
 • Bij voorkeur een relevante HBO opleiding en/of aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.

Wij bieden:

 • Een zelfstandige en afwisselende functie in een organisatie die volop in beweging is. De functie zoals hierboven beschreven is voor 18 uur. Wil je op (korte) termijn nog meer uren werken? De kans is groot dat dit mogelijk is. We groeien nog steeds als organisatie en ontwikkelen continu nieuwe diensten;
 • Verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening, een loopbaanbudget en een individueel keuzebudget;
 • De aanstelling is voor een periode van 1 jaar, bij gebleken geschiktheid wordt het dienstverband verlengd. Een vaste aanstelling behoort tot de mogelijkheden;
 • Salariëring conform CAO Sociaal werk.

Solliciteren:

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast om bovengenoemde functie te vervullen, dan nodigen we je uit om jouw motivatiebrief inclusief C.V. naar Koppel-Swoe te sturen via personeelsadministratie@koppelswoe.n onder vermelding van Vacature sociaal werker Vaassen-Emst. Op het moment dat de vacature is ingevuld, verwijderen we deze van onze website.

Meer informatie:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Linda Brouwer, gebiedsregisseur Vaassen-Emst via telefoonnummer 06-36 35 37 74 of via e-mail l.brouwer@koppelswoe.nl

Meer informatie over onze organisatie, onze diensten en activiteiten vind je op www.koppelswoe.nl

Omgaan met verlies en rouw

Koppel-Swoe organiseert een vierdaagse workshop: ‘Omgaan met verlies en rouw’ en aansluitend een contactgroep. Dit is bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met betekenisvol verlies en meer willen weten hoe een rouwproces werkt in het algemeen en in dat van hunzelf in het bijzonder. Daarnaast komen zij in contact met gelijkgestemden. De workshops vinden eenmaal in de twee weken plaats en de eerste bijeenkomst start op woensdag 15 mei om 10:00.  

Verlies en Rouw
Iedereen maakt in zijn leven verlies en rouw mee. Verlies en rouw zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met het leven. Hoewel we heel goed weten dat verlies bij het leven hoort, is het zoeken naar een manier van omgaan met dat verlies. In de workshops wordt uitgelegd hoe rouw en een rouwproces werken met aandacht voor jouw eigen situatie. Je leert hoe je dit verlies kunt dragen, mee kunt nemen in jouw dagelijks leven. Je leert het verlies niet te verwerken, maar je leert het verlies anders vast te houden.

Doel en inhoud van de workshops: inzicht in (je eigen) rouwproces
Karin van Aalst, verlies- en rouwcoach, geeft het volgende aan: “Verdriet om een verlies kunnen we in deze workshop niet wegnemen. Wat we wel kunnen is inzicht geven in rouwprocessen en dit met elkaar bespreken. De ervaring leert dat wanneer mensen iets meer weten over een rouwproces, ze hun eigen situatie beter in beeld krijgen. Meer begrip voor de eigen situatie werkt heel vaak verlichtend. Tijdens de workshop is er aandacht voor psycho-educatie (hoe werkt rouw en hoe ziet een rouwproces eruit?) en de vertaalslag naar de eigen individuele situatie. De workshop wordt door deelnemers vaak ervaren als rustgevend en inzicht-gevend.”

Na de informatieve workshops bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de contactgroep voor gelijkgestemden. Deze bijeenkomsten vinden maandelijks plaats.

Praktische informatie
De bijeenkomsten worden begeleid door Karin van Aalst, Verlies- en rouwcoach.
Zie voor meer informatie: www.karinvanaalst.nl
Data: 15-05 / 29-05 / 12-06 /26-06
Tijd: 10.00-11.30 uur
Locatie: Huis van de Buurt Vegtelarij, Europalaan 48 in Epe
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan deelname

Opgeven
Wil je graag deelnemen aan deze bijeenkomsten? Er is plek voor maximaal 8 deelnemers. Je kunt je aanmelden bij Janny van den Berg, welzijnscoach van Koppel-Swoe. Bereikbaar op telefoonnummer: 06-13 99 81 25 of via de e-mail: j.vandenberg@koppelswoe.nl

 

Seniorensportdag in dorpscentrum de Wieken

Op donderdag 21 maart 2024 organiseert Koppel-Swoe een seniorensportdag in dorpscentrum De Wieken in Vaassen. De seniorensportdag start om 10.00 uur en sluiten we rond 15.00 uur af met een prijsuitreiking.

In de afgelopen jaren was de seniorensportdag een succes. Niet alleen om alle ouderen in de gemeente Epe de kans te bieden samen te bewegen, maar vooral om hen een gezellige, sportieve dag te bieden waarbij zij elkaar ontmoeten, samen eten of een kopje koffie drinken.

De sportdag wordt gehouden in dorpscentrum De Wieken aan de Molenstraat 15 in Vaassen. De officiële opening vindt om 10.00 uur plaats. Net als voorgaande jaren kunnen belangstellenden deelnemen aan koersbal, sjoelen, jokeren netbal en badminton. Voor het netbal kan me zich uitsluitend met een heel team aanmelden. Voor de andere sporten kun je je  individueel opgeven. Badminton wordt niet in wedstrijdverband gespeeld, maar puur recreatief.

Tussen de middag is het voor deelnemers mogelijk om gebruik te maken van een warme maaltijd, maar ook toeschouwers kunnen mee eten. Opgave hiervoor is noodzakelijk. Op het inschrijfformulier, af te halen bij de Huizen van de Buurt van Koppel-Swoe of bij het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 te Epe, kan je aangeven aan welke sporten je wil deelnemen, maar is het ook mogelijk om je alleen op te geven voor het stampottenbuffet. Dit buffet wordt verzorgt door Slagerij ter Weele Oene/Emst.

Opgave voor de sportdag (en maaltijd) kan tot uiterlijk 15 maart. Kosten voor opgave, inclusief maaltijd, bedragen € 8,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening. Diegene die wel mee wil sporten, maar niet mee wil eten betaalt € 1,00 voor deelname aan deze dag. Toeschouwers die willen mee eten betalen ook € 8,00.

Alle geïnteresseerden uit de gemeente Epe zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze sportdag. Toeschouwers worden hartelijk uitgenodigd om de sporters aan te komen moedigen.

Voor informatie kan je terecht bij: Koppel-Swoe, telefonisch bereikbaar op nummer 0578-676767. Of via de e-mail linda.seinstra@hotmail.com. Kijk ook op www.koppelswoe.nl

© 2024 Media Magneet