JOGG Epe start Snoepgroente-campagne

JOGG Epe start Snoepgroente-campagne

14 september 2019

Met de Snoepgroente-campagne ‘Groente… zet je tanden erin!’ willen de gemeente Epe en onze JOGG-adviseur Larisa Brinkhoff (onderdeel van Buurtsport) kinderen (en hun ouders)stimuleren dagelijks meer groente te eten. We eten al meer verse groenten dan een aantal jaren geleden, maar uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van alle kinderen en jongeren nog steeds te weinig groente eet.

Op maandag 9 september startte Larisa samen met wethouder Lia de Waard en directeur Frank van Arkel van gezonde basisschool De Violier officieel de campagne ‘Groente… zet je tanden erin’! De directeur van De Violier kreeg van de wethouder het lespakket Bitemap, het memory-spel en een zadenpakket uitgereikt. Het lespakket, memoryspel en zadenpakketten wordt aan alle scholen in de gemeente uitgedeeld.

Inhoud Snoepgroente-campagne

De campagne hoort bij de JOGG-aanpak van de gemeente Epe. JOGG staat voor Jongeren op gezond gewicht. Samenwerkende organisaties zijn: Buurtsport en het platform Heel Epe Beweegt van Koppel-Swoe, gemeente Epe, het consultatiebureau, scholen en de Bibliotheek NO Veluwe. Partners Albert Heijn, Profsil en Baltus Bloembollen dragen ook bij aan de campagne: met een supermarktsafari, het lespakket ‘Bitemap’, een memory-spel en zadenpakketten. De SNS Bank is ook JOGG-partner. Zij draagt financieel bij, waardoor meer activiteiten gerealiseerd kunnen worden.

Zes weken lang bieden alle partners samen elke leeftijdsgroep iets aan. Voor de allerkleinsten is er vanuit het consultatiebureau de toolkit ‘Groentehapjes in 10 stapjes’. De kinderopvang en basisscholen bieden het lespakket ‘Bitemap’ aan. De Bibliotheek NO Veluwe biedt voorleespakketten aan scholen en kinderopvangorganisaties aan. Leerlingen van het voortgezet onderwijs gaan in debat over een gezonde leefstijl en zullen zich wagen aan de ‘Drinkwater Challenge’.

Lees hier meer over de snoepgroente-campagne

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet