Aanvraag mantelzorgwaardering gemeente Epe

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanvraag Mantelzorgwaardering gemeente Epe

De gemeente Epe wil mantelzorgers waarderen voor de hulp die zij verlenen aan hulpbehoevende naasten ook wel zorgvragers genoemd. Het gaat dan om de extra hulp/ondersteuning die de normale, dagelijkse zorg die mensen al aan elkaar geven, overstijgt. De mantelzorgwaardering is een financieel compliment van € 100, dat wordt overgemaakt aan de zorgvrager uit de gemeente Epe. De zorgvrager kan daarmee zijn mantelzorger waarderen.

Om in aanmerking te komen voor deze gemeentelijk mantelzorgwaardering moet er wel voldaan worden aan een aantal voorwaarden. LEES DEZE GOED DOOR!

  • De aanvraag -onderaan deze pagina- moet ingediend worden door de zorgvrager, die woont in de gemeente Epe. De mantelzorger mag ook elders wonen.
  • Per zorgvrager mag er 1x mantelzorgwaardering aangevraagd worden. Zijn er meerdere mantelzorgers in beeld, dan kan de zorgvrager dit bedrag onder hen verdelen.
  • Als mantelzorger bied je minimaal 8 uur per week voor minimaal 3 maanden ondersteuning of zorg aan de zorgvrager;
  • De mantelzorger is ingeschreven bij Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe of hij/zij geeft hierbij toestemming voor registratie bij het aanvragen van deze blijk van waardering. Registratie van mantelzorgers heeft als doel gerichte informatie te kunnen verstrekken over de mogelijkheden van mantelzorgondersteuning in onze gemeente.

Speciaal voor jonge mantelzorgers (tot 24 jaar) hebben we de jonge mantelzorgwaardering. Dat aanvraagformulier vind je op deze pagina.

 

Hoe werkt het aanvragen van mantelzorgwaardering?

  • De zorgvrager vraagt de mantelzorgwaardering aan door onderstaand online formulier volledig in te vullen. Als de zorgvrager het formulier niet zelf kan invullen, mag de mantelzorger het invullen.
  • Je ontvangt op het opgegeven emailadres een bevestiging van je ingevulde formulier. Niet ontvangen? Kijk dan eerst in de spam-map. Nog niet ontvangen? Neem dan contact op met Koppel-Swoe via 0578-67 67 67. Ons secretariaat controleert dan of je inzending binnen is en zal dit schriftelijk aan je bevestigen.
  • Geen bevestiging = geen bewijs van je aanvraag.
  • Tot 1 oktober kun je de mantelzorgwaardering aanvragen. Tussen 8 en 11 november 2024 storten we de 100 euro op je bankrekening.
  • Is het online invullen van het formulier lastig voor je? Neem dan contact met ons op via 0578-67 67 67. Dan sturen we je een papieren exemplaar toe.

De zorgvrager geeft het toegekende bedrag aan één of meerdere mantelzorgers. De gemeente houdt zich het recht voor om bij meerdere aanvragen dan er budget beschikbaar is, de voorwaarden aan te passen.

Vragen over het formulier?

Neem contact met mij op!

Mia Nooteboom

Mantelzorgconsulent
Telefoon
06-40924702
E-mail
m.nooteboom@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag
© 2024 Media Magneet