Heel Epe Beweegt, dus ook senioren

Heel Epe Beweegt, dus ook senioren

20 oktober 2017

Sporten en bewegen, het helpt om fit te blijven. Ook op oudere leeftijd. Heel Epe Beweegt van Koppel richt zich daarom ook nadrukkelijk op seniorensport in de gemeente Epe. Zodat ook senioren een goede conditie behouden.

Want wanneer je je lichamelijk en mentaal fitter voelt, verlaagt dat de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat senioren langer de activiteiten kunnen blijven doen die men graag willen.

Tot aan de zomer van 2018 wordt ZitFit aangeboden aan de bewoners van zorgcentrum De Speulbrink in Vaassen. Omdat deze activiteit erg succesvol is, hebben Viattence en Heel Epe Beweegt besloten om dit programma op een tweede locatie aan te bieden.

Bij woonzorgcentrum De Klaarbeek in Epe is maandag 23 oktober gestart met ZitFit. Buurtsportcoach Tom Beekman verzorgt ook hier de activiteit van de seniorensport. 

ProMuscle in gemeente Epe

Heel Epe Beweegt biedt senioren vanaf 60 jaar de mogelijkheid mee te doen met krachttraining in de gymzaal. Er worden oefeningen gedaan die gericht zijn op versterken van spieren die in het dagelijks leven ook belast worden. Deze oefeningen worden afgewisseld met sport- en spelactiviteiten.

Vanuit het ProMuscle-project (krachttraining voor senioren) is inmiddels een vervolgaanbod in de wijk gestart. Dat facet van de seniorensport wordt georganiseerd door Heel Epe Beweegt, Viattence en Fitnesscentrum Epe. Tot aan de kerstvakantie verzorgt buurtsportcoach Vincent Rotman deze activiteit op woensdagochtend (van 11.00 tot 12.00 uur) in gymzaal De Klimtuin. Er is overigens nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Inloopmiddagen seniorensport in Vaassen

SWO/E, FysioFit Veenstade en Heel Epe Beweegt houden 10 en 17 november twee inloopmiddagen voor senioren in Vaassen. Tijdens deze sportieve middagen doen senioren op een laagdrempelige manier mee met een aantal beweegactiviteiten en ervaren op deze manier hoe leuk bewegen kan zijn. FysioFit Veenstade biedt senioren de mogelijkheid de vitaliteit te testen. Aan de hand daarvan ontvangt men een persoonlijk beweegadvies. Er is natuurlijk ook ruimte voor een kopje koffie en een praatje. Want uiteindelijk draait het ook om de gezelligheid.

De inloopmiddagen worden georganiseerd op: vrijdag 10 november van 13.00 tot 15.00 uur in wijkgebouw Berkenoord II (Balai Pusat) en vrijdag 17 november van 13.00 tot 15.00 uur in De Bloemfontein.

Meer informatie over bovenstaande activiteiten of buurtsport? Neem contact op met Vincent Rotman, coördinator buurtsport/buurtsportcoach via tel.: 0578-67 67 67.

Foto: Heel Epe Beweegt biedt senioren vanaf 60 jaar de mogelijkheid mee te doen met krachttraining in de gymzaal. 

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet