Soroptimistclub Hattem-Epe schenkt € 2.000 aan VoorleesExpress

Soroptimistclub Hattem-Epe schenkt € 2.000 aan VoorleesExpress

Op dinsdag 23 april werd namens Soroptimistclub Hattem – Epe SHE een bedrag van  € 2.000 overhandigd aan Marian Kemper voor steun aan het project VoorleesExpress.

Dit project stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. De VoorleesExpress stelt ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren – op hun eigen manier.

Wat is VoorleesExpress?

Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving.

De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven.

In de gemeente Epe zijn in het eerste jaar (2016) 30 gezinnen gematcht met een voorlezer. Op dit moment zijn 18 gezinnen gekoppeld. Voor de nieuwe cyclus, die na de zomervakantie start, zijn alweer aanmeldingen binnen. Gezinnen en (coördinerende) vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij epe@voorleesexpress.nl of info@koppelepe.nl

Het bedrag werd symbolisch overhandigd in de vorm van een slagroomtaart . Soroptimistclub Hattem-Epe heeft zich voor drie jaar aan dit project verbonden.

voorleesexpress gift soroptomisten

Soroptimistclub Hattem-Epe

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen. De Unie maakt deel uit van de serviceorganisatie Soroptimist International en kent een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen, verspreid over een groot aantal landen in alle continenten. In Nederland zijn in vele steden en regio’s clubs gevestigd met tevens een club in Curaçao en Suriname.

Meer info: soroptimist.nl of hun Facebookpagina

 

 

Soroptimistclub Hattem - Epe SHE overhandigt een bedrag van 2.000 euro aan Marian Kemper voor steun aan het project VoorleesExpress.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet