Bloemfontein

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bloemfontein in Vaassen

Huis van de Buurt en Buurtpunt

Huis van de Buurt Bloemfontein is één van onze plekken in Vaassen waar je elkaar ontmoet, meedoet aan één van de activiteiten en voor informatie en advies  op het gebied van wonen, zorg en welzijn terecht kan.

Ook heeft Bloemfontein een weggeefkast en een boekenkast. Kom gerust een kijkje nemen.

 

In een Huis van de Buurt wordt van alles voor én samen met inwoners en samenwerkingspartners georganiseerd. Als inwoner van de gemeente Epe ben je welkom in alle Huizen van de Buurt. Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten en inloopuren die Koppel-Swoe samen met vrijwilligers en samenwerkingspartners organiseert in Bloemfontein.

Wil jij als inwoner iets organiseren voor andere inwoners? Mis je iets in ons aanbod? Of werk jij voor een organisatie die ook graag gebruik wil maken van onze ruimte in Bloemfontein? Of zou je iets samen met ons willen ontwikkelen? Neem dan contact op met Aline Sellis. Zij werkt als sociaal werker in én vanuit Bloemfontein.

Warme Kamer in Bloemfontein

Je bent welkom bij ons!

Koud thuis? Kom er warm bij zitten in een Huis van de Buurt van Koppel-Swoe. Wij gooien de deuren van onze Huizen van de Buurt open voor iedereen die thuis in de kou zit en sluiten aan bij het initiatief ‘Warme kamers‘ van het Leger des Heils.

Kom een kopje koffie of thee drinken, ontmoet anderen, maak een puzzel, lees je boek of sluit aan bij een activiteit. Je vindt het overzicht van de activiteiten van alle Huizen van de Buurt in onze online agenda. Je bent welkom!

Huis van de Buurt Bloemfontein

De Wetstraat 12C
8172 CL Vaassen

Koppel-Swoe: 0578-67 67 67
Bloemfontein: 0578-57 48 66

Ontmoeting en activiteiten in Bloemfontein

 

BINGO

Iedere eerste donderdag van de maand organiseren we bingo. De bingo start om 14.00 uur tot 16.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Je ontvangt van ons een kopje koffie en/of thee. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

BOEKENKRING

Houd je van lezen? Vind je het leuk om met anderen een boek te bespreken aan de hand van stellingen? Dan is de boekenkring misschien wat voor jou! Eens per vijf weken komt op maandagochtend een groep mensen die met veel enthousiasme leest.

BUURTKOFFIE

Gezellig met je buurtgenoten kletsen, een kopje koffie of thee drinken of informatie/advies vragen kan iedere dinsdagochtend van 09.30-11.00 uur, dinsdagavond van 19.30-21.00 uur en donderdagochtend van 09.30-11.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

GESPREKSGROEP

Vind je het leuk om met anderen te praten over verschillende uiteenlopende onderwerpen? Dan ben je op woensdagochtend  (in de oneven weken) van 11.00-12.30 uur van harte welkom bij de gespreksgroep. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

GROET & ONTMOET

Zou jij graag meer sociale contacten willen hebben? Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten? Ben je toe aan nieuwe vrienden met wie je leuke dingen kunt doen? Kom dan langs op donderdagavond (in de even weken) van 19.30-21.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Vooraf hoef je je niet aan te melden.

HANDWERKGROEP

Iedereen die van handwerken houdt, is van harte welkom bij de handwerkgroep op vrijdagochtend van 10.00-11.30 uur.  Je neemt je eigen materiaal mee. De handwerkgroep maakt verschillende artikelen, maar ook contact en ontmoeting is minstens zo belangrijk. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumptie.

HERSENGYMNASTIEK

Wil jij ook je hersens in goede conditie houden? Tijdens hersengymnastiek op dinsdagochtend van 10.00-11.30 uur kun je werken aan geheugen, planning en logisch redeneren. Deelname kost 2 euro per keer. Daarvoor krijg je ook een kopje koffie of thee. Aanmelden hoeft niet en deelname is (per keer) geheel vrijblijvend.

JEU DE BOULES

Ben je nieuwsgierig naar jeu de boules of juist een ervaren speler? Ben je op zoek naar gezelligheid? Iedere woensdag van 14.00-16.00 uur spelen we jeu de boules in de binnentuin. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Aanmelden hoeft niet.

KAARTMIDDAG

Houd je van jokeren of klaverjassen? Speel dan elke tweede donderdag van de maand van 13.30-16.00 uur gezellig mee. Deelname kost 2 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Aanmelden is niet nodig.

KLEDINGBANK

In Bloemfontein is een kledingbank. Je kunt daar elke ochtend (behalve vrijdag) van 09.00-12.00 uur terecht om tweedehands kleding en/of speelgoed uit te zoeken. De kledingbank is er voor ouders/verzorgers (uit de gemeente Epe) waarvoor het financieel niet haalbaar is om kleding aan te schaffen en voor gezinnen die duurzame keuzes maken. Wilt u buiten de openingstijden afspreken? Dan kun je een afspraak maken met sociaal werker Aline Sellis via a.sellis@koppelswoe.nl of 06 – 28 78 70 32.

KOERSBAL

Zou je meer willen bewegen? Houd je van spelen in een teamsport? Kom dan eens kennismaken met koersbal op dinsdag van 13.30-16.00 uur. Deelname is gratis. Je betaalt alleen voor je eigen consumpties. Aanmelden hoeft niet.

NAALD EN TAAL

Met Naald en Taal ga je aan de slag met de naaimachine én oefen je meteen met de Nederlandse taal. Elke woensdagochtend van 9.30-11.30 uur staan er vrijwilligers voor u klaar. Zij zijn creatief en hebben veel ervaring met de naaimachine en met het ondersteunen van de Nederlandse taal.

SAMEN EETBUFFET

Samen eten, andere mensen ontmoeten, (bij)kletsen, gezelligheid en een heerlijk buffet. Eens per maand op woensdag om 17.00 uur is er een buffet dat verzorgd door Bouwmeester Buitengewoon Vers uit Vaassen. De kosten voor het buffet zijn 10 euro per persoon en moet vooraf betaald worden. Consumpties zijn voor eigen rekening. Uiterlijk een week van tevoren aanmelden tijdens Buurtkoffie (dinsdag en donderdag van 09.30-11.00 uur) in Bloemfontein.

SCHILDERGROEP

Heb jij ook zin om creatief bezig te zijn? Heb jij nog materiaal in huis dat in de kast staat te verstoffen? Of zin in een nieuwe uitdaging? Kom op maandagavond van 19.00-20.00 uur deelnemen aan de schildergroep en laat je talenten tot uiting komen. Iedereen is van harte welkom, van beginner tot gevorderde. Of je nu realistisch of modern schildert. Met aquarel of acryl. Of misschien ben je wel een tekenaar. Het is allemaal mogelijk. Aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen!

ZITFIT VOOR OUDEREN

Wil je graag meer bewegen en je conditie op peil houden? Kom dan op maandagmiddag van 14.00-15.00 uur zittend sporten bij ZitFit voor ouderen. Deelname € 2,50 per keer.

 

Informatie en advies

COMPUTER/TABLET/GSM INLOOPUUR

Heb je vragen over je computer, laptop, tablet of mobiele telefoon? Iedere vrijdag van 14.00-15.00 uur zijn er deskundige vrijwilligers aanwezig in om je vragen te beantwoorden en je uitleg te geven over het gebruik van je apparaat. In Bloemfontein is eventueel ook een computer aanwezig waarmee je kunt oefenen of waarmee de vrijwilligers je dingen kunnen uitleggen. Voor de uitleg hoef je niets te betalen. Je betaalt alleen voor eigen consumptie(s).

Ook wordt er in Bloemfontein tijdens het inloopuur tweedehandse computer- en randapparatuur gekocht én verkocht in het kader van recycling en verduurzaming. Denk aan laptops, tablets, smartphones, draagbare laders en dergelijke.

FORMULIERENTEAM

Het Formulierenteam biedt hulp en advies bij formulieren en financiën. Wij helpen bij het ordenen van de thuisadministratie, luisteren, kijken naar jouw situatie en denken mee. Wij zijn er voor inwoners van de gemeente Epe. De ondersteuning is gratis. Iedere laatste dinsdag van de maand van 19.30-21.00 uur is er inloopuur in Bloemfontein. Kun je niet naar dit inloopuur komen? Kijk dan op deze pagina naar andere inloopuren in de gemeente Epe, bel naar 0578-67 67 67 of mail naar: formulierenteam@koppelswoe.nl

JURIDISCH ADVIES

Inwoners van de gemeente Epe zijn iedere eerste dinsdag van de maand van 15.00-16.00 uur welkom in Bloemfontein voor deskundig juridisch advies. Een team van juristen helpt bij het zoeken naar antwoorden op lastige vragen op administratief, financieel en juridisch gebied. Het advies is gratis. Iedereen kan zonder afspraak binnenlopen bij de inloopuren. Kun je niet naar het inloopuur komen? Kijk dan op deze pagina naar andere inloopuren in de gemeente Epe, bel naar 0578-67 67 67 of mail naar: formulierenteam@koppelswoe.nl.

 

De activiteiten en inloopuren worden georganiseerd door (vrijwilligers of samenwerkingspartners van) Koppel-Swoe. Je kunt hier de online agenda met activiteiten in Bloemfontein bekijken. Voor de online agenda met alle activiteiten van Koppel-Swoe kijk je hier.

Voor Huis van de Buurt Bloemfontein ontvangen wij subsidie van de gemeente Epe.

 

inloopuren bij Huis van de Buurt

Vragen over onze activiteiten in Bloemfontein?

Neem contact met mij op!

Aline Sellis

Sociaal Werker
Telefoon
06 28787032
E-mail
a.sellis@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag

Nieuws voor en over Vaassen

Zaterdag 14 Januari 2023 is er Repair Cafe in de...

11 januari 2023
Wachten je reparaties al op het volgende Repair Cafe? Op 14 januari openen we, van 9.30 tot 12.00 uur, het nieuwe Repair Cafe-jaar in de...
Meer lezen?

Lasergamen met jonge mantelzorgers

6 januari 2023
Op vrijdag 20 januari organiseert Steunpunt Mantelzorg van Koppel-Swoe in samenwerking met De Kap Apeldoorn en Mens en Welzijn Voorst een lasergame activiteit voor jonge...
Meer lezen?

Top 3 Vrijwilligersprijzen

5 januari 2023
Top 3 Afgelopen jaar zijn er weer 8 vrijwilligers genomineerd als Vrijwilliger van het Jaar 2022. In november al was het jury overleg waarbij de...
Meer lezen?

Dit vind je misschien ook interessant

Bekijk deze diensten ook eens!

© 2023 Media Magneet