De Nationale Sportweek van de gemeente Epe is geopend

De Nationale Sportweek van de gemeente Epe is geopend

18 september 2018

Met de eerste Sprenge trail in Vaassen is de Nationale Sportweek 2018 in de gemeente Epe geopend. Wethouder Scholten en Visser hebben de Nationale Sportweek officieel geopend en het startschot gegeven voor de eerste Sprenge trail. Een mooie start van twee weken vol sporten en bewegen.

Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek, van 15 tot en met 29 september, is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. In 2018 bestaat de Nationale Sportweek 15 jaar. Daarom is deze editie van de NSW langer, groter en leuker dan ooit.

De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Veel verenigingen en clubs openen dan hun deuren om kennis te komen maken en samen in beweging te komen. Wethouder Scholten nodigt dan ook iedereen uit om zelfs gedurende de twee weken gebruik te maken van het sportaanbod dat er in de gemeente Epe is.’We willen iedereen stimuleren om te gaan bewegen’, aldus wethouder Scholten.

Het overzicht staat in de speciale editie van de Nationale Sportweekkrant van Heel Epe Beweegt.

Sprenge trail

Vervolgens was het woord aan wethouder Visser, die aan twee leerlingen van de Sprenge uit Vaassen het ‘Jongeren op Gezond Gewicht-bordje’ van de gemeente Epe overhandigde. De wethouder wil hiermee het bordje als een soort wisselbeker inzetten en organisaties uit de gemeente Epe uitnodigen om ook initiatieven op te pakken rondom de gezonde en actieve leefstijl.

Na de warming-up gaven beide wethouders het startschot voor de Sprenge trail, waarmee in totaal 75 deelnemers in beweging zijn gekomen. Kinderen en ouders liepen 500m, 1.000m of 3.000m in de tuin van kasteel Cannenburgh. Allen wisten de finish in een mooie tijd te halen en kregen een hiervoor een medaille. Hiermee is de Nationale Sportweek geopend!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet