Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je voor een familielid? Je bent niet de enige. Jonge mantelzorgers: 1 op de 4 jongeren is er één. Wij helpen graag!

Jonge mantelzorgers

Mis nooit meer iets

Ontvang ons nieuws in uw mailbox
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Jonge Mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover zorgen? Moet je thuis meehelpen? Of zorg je voor je familielid? Je bent niet de enige. Bij 1 op de 4 jongeren is dit het geval. 

Ben jij ook nog onder de 24 jaar? Dan ben je een jonge mantelzorger. Jonge mantelzorgers hebben het soms best zwaar. Ze hebben vaak veel aan hun hoofd en maken zich zorgen. Herken jij één of meerdere punten hieronder?

Waaraan kun je merken dat je teveel aan je hoofd hebt?

Jonge mantelzorgers in de gemeente Epe
  • Je bent vaak moe.
  • Je kunt je niet altijd goed concentreren.
  • Je moet soms lessen op school missen.
  • Je hebt eet- of slaapproblemen.
  • Je hebt vaak hoofd- en/of buikpijn.
  • Je voelt je onrustig.

Hoe kun je voorkomen dat je teveel zorgen krijgt?

  • Zoek informatie over de ziekte of handicap.
  • Vertel het aan iemand in de omgeving.
  • Blijf je hobby of sport beoefenen voor ontspanning.

Wat kunnen wij voor jonge mantelzorgers betekenen?

Zorgen voor of je zorgen maken over iemand in je gezin is soms best lastig. Daarom kan het fijn zijn eens met iemand te praten en advies of info te vragen. Daarvoor zijn wij er ook!

Ook organiseren we (bijna) maandelijks leuke dingen, zodat je wat tijd voor jezelf hebt, je hoofd kan leegmaken en je kan ontspannen. Samen met de andere jonge mantelzorgers bespreken we wat we gaan doen. Elke keer weer een andere activiteit. Denk aan bowlen, samen koken (en eten!), een ‘Wie is de Mol?’ spel spelen of samen sporten. Ook hebben we één keer per jaar een kamp speciaal voor jonge mantelzorgers uit de regio. Van alles dus wat leuk en gezellig is! Je ontmoet andere jonge mantelzorgers en de begeleider Jonge Mantelzorgers is er ook bij. Ga gezellig een keer mee!

In de agenda  iets verderop op de pagina vind je onze komende activiteiten. Volg ons ook op Facebook en Instagram, zodat je op de hoogte blijft!

Ervaringsmaatje hebben?

Een ervaringsmaatje is een jongere vanaf 18 jaar, die zelf ook jonge mantelzorger is geweest. Het is dus iemand die zelf ook ervaren heeft wat jij nu meemaakt. Zoals gezegd kun je altijd bij ons terecht voor een luisterend oor, maar we weten dat het soms ook fijn is om met iemand te praten die qua leeftijd dicht bij jou zit. Dat zorgt voor afleiding, een luisterend oor en iemand die je begrijpt. Ook kunnen jullie samen iets leuks doen. Lijkt het je leuk om een ervaringsmaatje te krijgen? Neem dan contact met ons op.

Ervaringsmaatjes gezocht!

Wij zijn (altijd) op zoek naar jongeren van 18 jaar of ouder, die zelf ook een jonge mantelzorger is geweest en nu voor een andere jongere mantelzorger een maatje wil zijn. Interesse? Laat het ons weten.

Een zorgenvriendje voor jou!

Een zorgenvriendje is een knuffel die jou kan helpen bij jouw zorgen. Je kunt je zorgen op een papiertje schrijven of een tekening maken over iets waar jij je zorgen over maakt. Je kunt deze dan in de mond van de knuffel stoppen. Er zijn speciale zorgenvriendjes voor jongens en voor meisjes. Wil jij ook een zorgenvriendje? Dan kan! Wij hebben via de landelijke organisatie Troostdekentje een voorraad zorgenvriendjes ontvangen, welke wij aan jou als jonge mantelzorger mogen geven. Stuur je ons even een mailtje?

Heb je vragen?

Gerrita Elskamp

Cliëntondersteuning mantelzorg
Telefoon
06-40 92 47 02
E-mail
g.elskamp@koppelswoe.nl
Bereikbaar op Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag

Agenda

Dit vind je misschien ook interessant!

bekijk deze diensten eens

Relevant nieuws

Ook mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers

13 september 2019
In de gemeente Epe kunnen inwoners die mantelzorg ontvangen, hun mantelzorger aanmelden voor een waardering van €100,00 per zorgvrager. Je kan je nog tot uiterlijk...
Meer lezen?

Zomer bbq voor jonge mantelzorgers van 6-23 jaar

5 juli 2019
Op 12 juli organiseren we samen met mens en welzijn Voorst en De Kap een gezellige zomer bbq. Een gezellige avond voor jonge mantelzorgers in...
Meer lezen?

Benieuwd wat we in 2018 hebben gedaan?

21 juni 2019
Wat hebben we enorm veel gedaan in 2018! Zo was het een heel bijzonder jaar vanwege de samenvoeging van twee organisaties. Koppel-Swoe werd per januari...
Meer lezen?
© 2019 Media Magneet