Nieuw! Aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in de gemeente Epe

Nieuw! Aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in de gemeente Epe

16 maart 2018

Gezonde leefstijl is een veel besproken onderwerp. Met name door het stijgende percentage overgewicht onder de jeugd in Nederland. Eén op de zeven kinderen in Nederland is namelijk te zwaar.

Uiteindelijk wil iedereen dat kinderen en jongeren op kunnen groeien in een omgeving die het makkelijk maakt om gezond op te groeien. Koppel-Swoe wil dit ook mogelijk maken. Ze doen dat vanuit Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in de gemeente Epe.

Larisa Brinkhoff-Lentjes is 1 maart gestart als de regisseur voor de JOGG-aanpak. De regie van de JOGG-activiteiten in de gemeente Epe ligt bij Koppel-Swoe. Dit wordt uitgevoerd in samenwerking met de buurtsportcoaches van Heel Epe Beweegt en de gemeente Epe. Met deze activiteiten wordt een gezonde en actieve leefstijl onder de kinderen en jongeren gestimuleerd.

Samenwerken is belangrijk

Het streven is dat veel betrokken partijen samenwerken om meer aandacht te krijgen voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt JOGG met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen. Zoals school, kinderopvang, sport en werk. “Om dit zo goed mogelijk op te kunnen pakken, is samenwerken met verschillende organisaties, zoals kinderopvang, scholen, zorg- en welzijn en bedrijven, belangrijk. Zo kunnen we met de kinderopvang de aanpak van de ‘Gezonde Kinderopvang’ oppakken om de gezonde leefstijl onderdeel te maken van de dagelijkse praktijk in de kinderopvang”, aldus Larisa.

Gezonde keuze wordt gemakkelijke keuze

Onder de aanpak van JOGG vallen verschillende pijlers: politiek – bestuurlijk draagvlak, publiek – private samenwerking, sociale marketing, verbinding preventie en zorg en wetenschappelijke begeleiding en evaluatie. Daarnaast zijn er lokale themacampagnes, zoals ‘Drink Water’, ‘Groente… zet je tanden erin!’ en ‘Gratis Bewegen, gewoon doen!’. Met deze pijlers en thema’s moet de gezonde keuze de gemakkelijke keuze worden voor de kinderen en jongeren in de gemeente Epe.

“Als aanjager van de gezonde en actieve leefstijl wil ik met mijn enthousiasme en ervaringen de gemeente Epe hier graag bij ondersteunen. Iedereen kan hier aan bijdragen. Dus neem gerust contact op. Ik ben een echte verbinder en zie vele mogelijkheden.”

JOGG is landelijke aanpak

De JOGG-aanpak is een landelijke aanpak en kent vele positieve resultaten en successen. In eerste instantie sluit een gemeente zich voor drie jaar aan. In de gemeente Epe wordt eerst een start gemaakt met het plan van aanpak en het opzetten van samenwerkingen. Vanuit succesvolle activiteiten en projecten kunnen er al verbindingen worden gelegd.

We geloven in de kracht van een gezonde omgeving!

Voor meer informatie over JOGG kunt u contact opnemen met Larisa Brinkhoff via l.brinkhoff@koppelswoe.nl of 06-26 72 09 51.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet