Heel Epe Beweegt-prijs voor het eerst uitgereikt

Heel Epe Beweegt-prijs voor het eerst uitgereikt

11 januari 2017

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 9 januari had voetbalvereniging sv Wissel een primeur. Zij mochten de eerste Heel Epe Beweegt-prijs in ontvangst nemen voor het beste maatschappelijke initiatief in Epe.

Deze prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Daarnaast is de jaarlijkse sportprijs voor de beste sportprestatie hier eveneens uitgereikt. Die ging naar Tiemen van der Kolk.

Heel Epe Beweegt-prijs

Om zowel sportprestaties als maatschappelijke initiatieven de waardering te geven die ze verdienen, is dit jaar voor het eerst de Heel Epe Beweegt-prijs uitgereikt. Deze wordt vergeven aan een maatschappelijk sportinitiatief en mensen die daaraan een bijzondere bijdrage leveren.

J.P. van den Benttoernooi-winnaar

Sv Wissel kreeg de Heel Epe Beweegt-prijs uitgereikt voor het J.P. van den Benttoernooi, wat de vereniging al meer dan 25 jaar organiseert. Aan dit landelijke toernooi doen rond de 1.700 sporters met een beperking en begeleiders mee. De vereniging zet haar faciliteiten en vrijwilligers in om het toernooi jaarlijks tot een groot succes te maken. En met een goed resultaat, want elk jaar doen er weer meer teams mee aan het toernooi. Het J.P. van den Benttoernooi heeft de afgelopen 25 jaar, zowel binnen als buiten de gemeente, een grote maatschappelijke bijdrage geleverd.

Genomineerden Heel Epe Beweegt-prijs

Andere genomineerden voor deze prijs waren Basketbalvereniging AllstarS Epe (BASE) en de avondvierdaagselopers van De Passerel.

Met Klaas Dijkstra als initiatiefnemer is basketbalvereniging BASE in 3,5 jaar tijd uitgegroeid naar een vereniging van bijna 100 leden. Daarnaast hebben zij mede het initiatief genomen om de sportverenigingen in Epe bij elkaar te brengen. Dat heeft geresulteerd in het Sportcafé.

Het lopen van de avondvierdaagse door lopers van De Passerel heeft gezorgd voor trots, sociale ontmoeting en deelname aan de samenleving. Ook zijn er meer beweeginitiatieven ontstaan in samenwerking met Wios.

Beste sportprestatie 2016

De prijs voor de beste sportprestatie ging dit jaar naar Tiemen van der Kolk. Hij kreeg deze prijs uitgereikt voor zijn Nederlandse titel op de 10 kilometer afvalkoers in Medenblik en de 60 kilometer bij het Open Nederlands kampioenschap in Hallum.

Andere genomineerden waren Teun Mulder (baanwielrennen) en Yestin Bijsterbosch (Taekwondo). Teun won samen met Tristan Bangma Paralympics goud op de 1000 meter tijdrit op de baan in Rio. Mulder is de piloot van Tristan, die visueel beperkt is. Yestin is Nederlands Kampioen op het onderdeel sparring in 2015 en 2016.

Sportprijs 2016

 

Foto’s: Dick van der Veen (Veluweland)

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet