Handbalvereniging CVO zonder Irma Hagen ondenkbaar

Handbalvereniging CVO zonder Irma Hagen ondenkbaar

17 april 2017

Als je de stappen die Irma Hagen op het sportpark van handbalvereniging CVO zet aan elkaar koppelt reis je een paar keer de wereld rond. Indien ieder uur vrijwilligerswerk in klare munt wordt omgezet zijn die tochten ook nog royaal betaalbaar. Kom haar niet aan met beloningen trouwens want, zegt ze, vooral een blij kindergezicht geeft me vaten vol energie.’

Bij alles wat ze deed en doet is de inzet voor de jeugd het meest opvallend. Niet zo vreemd trouwens. Irma  en haar vier zussen varieerden in leeftijd van 6 tot 19 jaar toen hun vader overleed. “Nu ik zelf drie kinderen heb waardeer ik meer en meer hoe mijn moeder Gees ons groot heeft gebracht. Ongelooflijk waar ze de tijd vandaan haalde om naast haar werk zoveel leuke dingen met ons te doen.” Leren aanpakken én sportieve invulling van het leven is de vijf meiden met de paplepel ingegoten.

Passie voor sport

Vader was een getalenteerde voetballer bij Vaassen en VIOS, zette zich in voor de jeugd en moeder, sterk sociaal bewogen, beoefende diverse takken van sport. Voeg daarbij dat haar man ook uit een zeer sportief geslacht komt en de passie bij hun kinderen is verklaard. ,”Ik ben op mijn achtste gaan handballen. Inmiddels is de teller de dertig jaar gepasseerd.” Waarbij aangetekend dat ze zich die gehele periode ook voor de vereniging verdienstelijk heeft gemaakt.

Om te beginnen als hulp bij allerlei activiteiten. Vanaf haar twintigste als jeugdcoach en voorzitter van het jeugdbestuur met in de slipstream een reeks andere bezigheden. Inmiddels een jaar of acht hoofdbestuurslid, trainster van jeugdteams, schrijfster van een beleidsplan voor senioren en junioren, regelaar van allerlei technische zaken, betrokken bij zo ongeveer alle dingen die in de vereniging omgaan. “Ik ben blij dat het beleidsplan staat, dat er getraind en gespeeld wordt zoals we dat beogen. Je schrijft het op, maar het kost de nodige tijd om het geïmplementeerd te krijgen.”

Plicht

Toen er nog maar vier bestuursleden waren was het met name Irma Hagen die er binnen de kortste keren voor zorgde dat het bestuur weer op peil kwam. “Het is je plicht om wat terug te doen voor de mogelijkheden die je krijgt om te sporten. Het samen aan iets werken maakt je blij.”

CVO bestaat in 2017 zestig jaar en je hoeft niet te vragen of haar hand niet op een of andere wijze in het jubileumfeest wordt gestoken dat in september plaats vindt. “Het gaat goed met onze vereniging. We hebben ruim 200 leden. Helaas nog nauwelijks jongens. Het is een pure meidensport geworden terwijl we toch ooit een herenteam hadden dat divisie speelde. “Irma speelt een voorname rol bij de plannen voor handhaving en herindeling van accommodatie op de Oosterhof. Daar heeft CVO de korfbalvereniging Regio als buurman met aan de andere kant de buurtvereniging. Beachhandbal bij de één en korfbal op kleinere ruimte bij de ander vragen om inpassing. Iedere betrokkene weet dat je Irma om een boodschap kunt sturen.

Irma Hagen-Ijzerman in zeer vertrouwde omgeving.

Ze organiseert met een vrij jeugdig bestuur veel naast het handbal voor de jeugd, hetgeen zich uitbetaalt. Dat ze ook nog tijd vindt voor hulp op de Gerardus Majellaschool hoeft van haar niet vermeld. “Dat behoort ook  gewoon tot alle dingen die ik leuk vind.”

Tekst en foto: Dick van der Veen (Veluweland)

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet