HeelEpeBeweegt op ‘de Hupsakee’!

HeelEpeBeweegt op ‘de Hupsakee’!

18 april 2016

Om de website en het digitale sportplatform HeelEpeBeweegt onder de aandacht te brengen en om de basisscholen een handje te helpen met de Koningsdans, heeft het team van HeelEpeBeweegt in de week van 4 tot en met 15 april ruim 2.400 kinderen uit de gemeente Epe de Koningsdans ‘de Hupsakee!’, aangeleerd. Dat gaat dus zeker een mooi dansfeest worden op vrijdag 22 april.

Presentaties digitaal sportplatform
Naast het aanleren van de Koningsdans werd ook een presentatie gegeven over de website www.heelepebeweegt.nl, het digitale sportplatform in de gemeente Epe. Op deze website is het complete sport- en beweegaanbod in de gemeente te vinden. Kinderen kunnen gebruik maken van de website. Ze kunnen zich oriënteren op het sportaanbod in de directe omgeving en zich aanmelden voor sportinstuiven of ander (kennismakings)aanbod. Daarnaast kan een Sportkeuzewijzer ingevuld worden. Door veertien vragen te beantwoorden, krijgen kinderen tips over sporten die goed bij ze passen. Vervolgens kunnen ze op de site zien waar deze sporten beoefend kunnen worden. Na afloop van de presentatie kregen de kinderen een briefje met de ‘10 stappen om een account aan te maken’ mee naar huis.

sportpas 1

Sportiefste school en leerling
Om scholen en kinderen te stimuleren een account aan te maken heeft HeelEpeBeweegt een wedstrijd uitgezet. De school die op 3 mei relatief de meeste accounts heeft, mag zichzelf sportiefste school noemen en wint een sportpakket ter waarde van 100 euro. Daarnaast zal onder alle aangemaakte accounts tien gave sportprijzen verloot worden.

Survivalrun 3 mei Emstergat
Op 3 mei organiseert HeelEpeBeweegt voor alle leerlingen van het basisonderwijs een survivalrun rondom het Emstergat. Om hieraan mee te doen moeten kinderen zich aanmelden via de website www.heelepebeweegt.nl. Hiermee willen we kinderen stimuleren een account aan te maken.

Koningsspelen
Op 22 april vinden de Koningsspelen weer plaats in heel Nederland. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs, ook in de gemeente Epe. Bij de koningsspelen hoort een Koningsdans waarmee de koningsspelen worden afgetrapt. Na de hits ‘Bewegen is gezond’, ‘Doe de Kanga’ en ‘Energie’ is deze voor deze editie de ‘Hupsakee!’ gemaakt.

Heb jij nog geen account op www.heelepebeweegt.nl en wil je graag kennismaken met of deelnemen aan sportactiviteiten in de gemeente Epe? Maak dan nu een account aan!

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet