Nieuw en aantrekkelijk prijssysteem Was & Strijk Service

Nieuw en aantrekkelijk prijssysteem Was & Strijk Service

In januari opende de Was & Strijk Service in de gemeente Epe officieel haar deuren. Was & Strijk is in het leven geroepen door Koppel. Ze doen dit samen met de Eper Stoom en Wasserij (ESW).

Deze service is in eerste instantie bedoeld voor mensen die van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gebruikmaken en een zorgindicatie voor wassen en strijken hebben. Een ander deel van de klanten is juist op zoek naar gemak en meer vrije tijd. Ook voor hen is deze Was & Strijk Service in het leven geroepen.

Het team van Was & Strijk bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Henriet, Lidia, Inge, Grietje, Julia, Dani, Elly en Nita raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Ze hebben het ook heel gezellig met elkaar. Dankzij de wijze was-en strijklessen van Henriet gaat alles sneller en zien de pakketjes er uniform uit! Een deel van deze medewerkers is, mede met behulp van deze voorziening, op zoek naar een betaalde baan. Koppel begeleidt de vrijwilligers van Was & Strijk en ESW bewaakt de kwaliteit.

Nieuwe klanten

De nieuwe klanten druppelen langzaam binnen. Er is een aantal verzorgingshuizen in de regio waarvoor Was & Strijk de kleding wast. Ook zijn er particuliere klanten uit de gemeente Epe die hun was laten verzorgen door Was & Strijk en erg tevreden zijn.

De afgelopen weken heeft Was & Strijk heel wat extra was verwerkt. Bij woonzorgcentrum de Boskamp in Epe viel een wasmachine uit en Was & Strijk werd gevraagd hen uit de brand te helpen. En dat doen zij natuurlijk graag!  Iedere dag komt er gemiddeld 40 kilo extra was binnen die wordt gewassen en gedroogd. Het vouwen doet het woonzorgcentrum zelf.

Nieuw prijssysteem Was en Strijk

Vanaf 1 juni 2016 wordt er met een ander prijssysteem gewerkt, waardoor we hopen dat het, met name voor alleenstaanden, nog aantrekkelijker wordt om van Was & Strijk gebruik te maken.

  • Cliënten met een Wmo-indicatie (inwoners van de gemeente Epe die via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning huishoudelijke hulp krijgen) betalen € 2,25 per kilo was, tot een maximum van € 40,-per huishouden per maand. Toeslag strijken (overtrek+sloop, (hoes)laken, blouse, jurk, pantalon e.d.): € 1,25 per stuk.
  • Particulieren: €3,50 per kilo was. Toeslag strijken (overtrek+sloop, (hoes)laken, blouse, jurk, pantalon e.d.): €1,75 per stuk.

Persoonlijke service en een perfecte behandeling van de was staan centraal bij de Was & Strijk Service. De dienst is bedoeld voor de hele gemeente Epe.

Een vraag over Was & Strijk? Stuur dan een bericht naar wasenstrijk@koppelepe.nl.

nieuw prijssysteem Was en Strijk Epe

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet