Politie en Buurtbemiddeling komen naar u toe, deze zomer!

Politie en Buurtbemiddeling komen naar u toe, deze zomer!

Het is heel herkenbaar, irritaties tussen u en de buren. Vaak kan dit zelf opgelost worden door het probleem kenbaar te maken tijdens een goed gesprek. In enkele gevallen is een gesprek niet voldoende. Ook is het soms lastig om dit gesprek met de buren aan te gaan.

Een mogelijkheid is dan om terug te vallen op Buurtbemiddeling. In de maand juli komen de politie en Buurtbemiddeling van Koppel naar u toe in Vaassen!

Zomerse irritaties

Het mooie weer komt er aan. Veel mensen gaan lekker naar buiten om van het weer te genieten. Door verschillende gebeurtenissen kunnen mensen in deze periode juist overlast ervaren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan barbecues, muziek, vuurkorven of tuinfeestjes die net wat te lang doorgaan. Dit soort overlast kan de sfeer flink verpesten.

Als deze irritaties hoog oplopen, is een goed gesprek soms ingewikkeld om aan te gaan. Daarbij is het vaak vooral lastig om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen. Wanneer hier sprake van is, kunnen mensen beroep doen op Buurtbemiddeling. Wijkagent Berthold Snippe heeft er inmiddels voor gezorgd dat er nog meer partners bij dit initiatief betrokken zijn zoals BOA’s en woonstichting Triada.

Politie en buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling steunt op onpartijdige en neutrale wijze buren die in conflict met elkaar zijn. De bemiddelaars proberen de buren met elkaar te laten praten en tot reële oplossingen te komen voor het probleem dat speelt.

Ook de politie treedt regelmatig op als bemiddelaar tussen ruziënde buren. Vaak komen zij ter plaatse als er een melding is gedaan door een van de buren. Het is voor Buurtbemiddeling en de politie steeds weer afwegen bij welke partij de bemiddeling thuishoort. Hierdoor is er regelmatig contact tussen politie en Buurtbemiddeling, zodat bemiddelingszaken ook overgedragen kunnen worden.

Actiedagen in Vaassen

Om de krachten te bundelen komen de politie en Buurtbemiddeling ook naar de wijken toe. In juli gaan ze samen de wijken van Vaassen in. Zo is het voor een ieder gemakkelijker om informatie en advies in te winnen over overlastvragen of eventueel direct een melding bij één van deze partijen te doen.

Politie en Buurtbemiddeling staan woensdag 12, 19 en 26 juli klaar op verschillende locaties in Vaassen. De aftrap van dit project is op woensdagmiddag 12 juli in het centrum van Vaassen.

Meer informatie over buurtbemiddeling vind je hier.


(c) Can Stock Photo / PeterHermesFurian

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet