Prokkeldag 2016 groot succes!

Prokkeldag 2016 groot succes!

10 juni 2016

In de eerste week van juni (tot met zaterdag 11 juni) vinden er landelijk allerlei Prokkelontmoetingen plaats. Ook Koppel doet daar aan mee. Maar liefst veertig inwoners van Epe zijn blij gemaakt met zo’n bijzondere stageplek.

Een Prokkel staat voor een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Prokkelen kan op alle terreinen: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, rondom wonen, op een vereniging, op school of in het onderwijs.

Prokkeldag 2016

Donderdag 9 juni werd de Prokkelwensdag in de gemeente Epe gehouden. Cliënten van allerlei stichtingen (zoals De Passerel, de JP van den Bent Stichting, Philadelphia en ’s Heeren Loo) mochten deze dag een paar uurtjes meelopen bij een zelf uitgekozen bedrijf of instelling. Dit jaar werd de Prokkelstagedag in Epe voor de zesde keer georganiseerd. Er deden maar liefst 33 bedrijven mee. In totaal hebben de afgelopen zes jaar zelfs al 117 bedrijven en organisaties meegedaan.

Prokkelen is een prachtige belevenis

“Voor de werknemers van ‘t deelnemende bedrijf of de instantie is dit een prachtige belevenis. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dát is waar Prokkelen om draait”, vertellen Kari en Meggie Moors, coördinatoren vanuit Koppel. De ene loopt een hele dag mee, de andere heeft het na een paar uurtjes gezien. “Dat ligt er ook aan wat het bedrijf allemaal verzonnen heeft voor de Prokkelaar.”

Zo liep Muriël haar prokkelstage bij kledingwinkel Yoi Fashion in Epe. De medewerkers van deze kledingwinkel zijn enorm door haar geholpen. Kleding opvouwen, pakketjes inpakken, een paspop aankleden, Muriël mocht zelfs afrekenen. En wanneer ze eventjes niets te doen had, kon ze natuurlijk ook zelf nog even een jurkje aanpassen.

Afbeelding prokkeldag

Een andere wens die in vervulling ging, was die van Gerrard. Hij wilde graag een Prokkelstage lopen bij de Koninklijke Landmacht. Gerrard werd om 7.30 uur in een legervoertuig opgehaald en heeft daarna de hele ochtend op de Prinses Margrietkazerne in Wezep doorgebracht. Gerrard vond het fantastisch! Hij heeft meegedaan aan het appèl, hij was in de wapenkamer en bij de schietsimulator en heeft samen met de soldaten geluncht. Daar heeft hij nog een heel gesprek gevoerd over de JSF’s. Na de lunch is hij weer thuisgebracht.

Meer informatie

Wil je meer weten over Prokkelen? Of wil je met je bedrijf ook de mogelijkheid bieden voor een Prokkelstagedag? Neem dan contact op met Kari en Meggie Moors, tel.: 0578-676767.

Dit vind je misschien ook interessant!

© 2024 Media Magneet